Parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Matej 09. júna 2017

Za panelákom Pavla Horova 21 bolo vybudované parkovisko s prístupom cez chodník vedúci od škôlky P. Horova. Na tomto chodníku však permanentne parkujú autá blokujúc väčšinu chodníka. Je tam síce naznačená časť 1,5m ktorá má ostať chodcom, vodiči však tieto značky nerešpektujú. Keď som jedného pána, ktorý so svojím BMW X5 s michalovskou ŠPZ nechal pre chodcov asi 20cm (takže som s deťmi musel jeho auto obísť po ceste) upozornil, že blokuje chodník, odpovedal mi že on nestojí na chodníku, že to sú parkovacie miesta. Mám si vraj všimnúť žltú čiaru, ktorá končí na druhej strane chodníka za jeho autom. Vraj môžem volať aj políciu, že aj tak nič nespravia. Žiadam teda o vyznačenie zákazu státia v mieste, kde sa nevojde auto tak, aby ostalo miesto na chodníku aj voľný vjazd na parkovisko.

11. jún 2017

Alexander

Keby sa v DNV riesili veci ako sa maju a toto parkovisko by slo aspon cez Stavebnu komisiu, taketo nezmysly a komplikacie pre ludi by nemuseli vzniknut. Ked tu ale vsetko rozhoduje vsetko niekto, kto sa povazuje za odbornika na vsetko toto je vysledok...podla mna toto cele nemoze byt v sulade s normami ani zakonom...
12. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na riešenie takto parkujúceho vodiča je potrebné volať Mestskú políciu ( 159 ), resp. štátnu políciu ( 158 ).
V ich kompetenciách je riešenie takýchto nešvárov.

S pozdravom

Ing. Karol Oreský
Vedúci oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia
Miestny úrad Devínska Nová Ves
Novoveská 17/A, 843 10 Bratislava
12. jún 2017

Matej

Ako reakciu na odpoveď samosprávy by som sa rád opýtal: Bol by až taký problém namaľovať popri chodníku žltú čiaru, ktorá by začínala v mieste kde je celková šírka (chodník + cesta) menšia ako napr. 4,5m? Nech tam neparkujú autá, pokiaľ neostane dosť miesta pre chodcov aj pre vjazd/výjazd z parkoviska? Keď už ste urobili ten vjazd tak že sa zužuje, tak nech je aspoň zjavné kde sa už parkovať naozaj nemá, pretože niektorým vodičom to evidentne robí problémy.
02. november 2018

Obyvatelka DNV

Toto je tiez stale aktualne.dnes tam takto stali dve auta. Viem si predstavit ze vecer je to znacne nebezpecne pre chodcov.
17. december 2019

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

je tento podnet ešte aktuálny?

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
([email protected])

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania