Žiadne parkovacie miesta Š. Králika

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Uzavretý
meno
Maria 17. januára 2016

Prosim vas mohli by ste vyriesit problem s parkovacimi miestami na stefana kralika? Zijem tu 30r. Mam tu trvale bydlisko a nemam kde parkovat, kazdy vecer ked idem z prace viacej prejazdim pri hladani volneho miesta ako ked idem do prace nehovoriac o tom, ze musime stat na zltych ciarach, zakazoch a chodnikoch, co sa dôchodcom nepaci,ktori sa naucili pouzivat aplikácie telefonu, fotia si SPZtky takze ma to vela krat neobide bez papuce. Mam pravo mat aspon 1 parkovacie miesto a to zadarmo na svoj byt. Mali by ste sa o to postarat nie som jedina, ktora toho ma uz naozaj tak dost.

18. január 2016

Ľubica

Parkovania zadarmo bude v BA čoskoro minulosťou, je to problém všade a nárok ľudí na jedno parkovacie miesto k bytu nie je možný, to je otázka matematiky a geometrie...nie je dosť miesta a je priveľa áut. Petržalka nakoniec bude prvá, kde sa nakoniec nejaké platenie schváli... http://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/358733-arkovanie-v-bratislave-je-problem-nove-pravidla-je-treba-co-najskor/
Ak DNV neprijme parkovacie politiku a iné časti mesta áno, parkovanie v DNV sa ešte zhorší, lebo podnájom tu budú vyhľadávať práve ľudia s viacerými autami na 1 byt a bez trvalého pobytu v DNV a práve preto, že to bude naďalej u nás zadarmo...a neriadené...Určite by mali byť tí s trvalým pobytom zvýhodnení. Asi najdôležitejšie je však inšpirovať ľudí používať MHD a cenovo ju ešte zvýhodniť a niečo aj robiť s tými, čo využívajú parkovanie zadarmo v BA a auto používajú výhradne na presun do svojho mimobratislavského domova a celý týždeň jazdia MHD ale zaberajú parkovacie miesta v BA na sídliskách celý pracovný týždeň nonstop.
http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/17129/recidivisti-utocia
19. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

parkovanie zadarmo je pravo v iných statoch.. respektíve ku kazdemu bytu + 1 startovacie jednotka - KANADA, vo viedni maju tak ako v starom meste rezidencne parkovanie..to ze stojite na zltej ciare je ilegalne a je dovod preco tam ta ciara je.. takze treba zastupitelstvo samospravy bombardovat snad sa nieco zmeni.

.cezpolnych vykazat na zachytne parkoviska - v petrzalke je tusim jedno 1,5 hodina..

postavi sa dialnica komplet z vyhodu a chran nas pan boh..
19. január 2016

Maria

Pani Lubica, ako by ste inspirovali ludi, aby pouzivali mhd, ked zakazdym su s tym nejake problemy, autobus vynecha, pokazi sa, 28cka chodi kazdu pol hodinu, naozaj parada ked sa clovek potrebuje niekam dostat bud meska 15min z tychto dovodov alebo pri najlepsom cestujuci je tam o pol hodinu hodinu skor, aby sa nestalo ze nahodou nejaky autobus vynecha a potom to treba vysvetlovat. ja stale cestujem mhd ked auto nemam k dispozicii a je s nim nikto iny v praci a presne viem ake nadsenie ma vzdy caka ked namiesto o jednej musim ist z domu o dvanastej, okrem toho mam aj sukromny zivot a rada mu venujem svoj cas ale kedze musim smykat na autobus o hodinu skor nemam vzdy tu moznost. Zaujimave je, ze kolegyna plati v starom meste za parkovacie miesto 10euro mesacne a nie je invalid. Ja by som si kludne aj to parkovacie miesto zaplatila ale nech sa na mna nikto nehneva, aby som platila 500e rocne zato ze tu byvam a potrebujem zaparkovat? komu tie peniaze idu a kto na nas ryzuje ked vsade inde je ta cena o mnoho mensia. Aj dlhe diely to maju lacnejsie ako tu v dnv a povedzme si pravdu centrum je centrum a dnv je odrezana 20minut od centra tak ako je mozne ze tie ceny su tu taketo nehorazne???? No a ti co sa sem pristahuju su 4na jednom byte maju firemne a sukromne auta tak k tomu sa uz vobec nemienim vyjadrovat, lebo ti chodia jednym autom alebo si navzajom drzia volne miesto. To mi dokaze zdvihnut tlak hned z 0 na 600. Hlavne je smutne, ze starostovi to je uplne jedno a radsej da AUKCIU na parkovacie miesto kde spodna hranica je nejakych 350euro ako keby s tym mal nieco robit.. Clovek, ktory chce mat pokoj od kazdodenneho stresovania s parkovanim si radsej otrhne od ust a nie maly kus aby mohlo ist 550 euro alebo mozno aj viac do ruk nasej obce predsa na spravovnie ciest chodnikov a inych zavaznych problemov =D =D =D
19. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

poradim obyvatelom DNV..
odhlasit trvale bydlisko..
aby podielove dane boli ZERO a potom sa starosta zobudi,
alebo zacne politiku zvyhodnovania rezidentov..alebo sa DNV stane getto este viac odrezane od BA...
alebo este lepsie.. referendum odrezania od Ba a urobit samostatny region a budu Eurofondy. resp. aj moznost pripojenia k bohatému regionu
Oberoesterreich...Vienna
01. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovanie v celom meste bude v dohľadnej dobe riešiť nová Parkovacia politika.
V súčasnej dobe sa pripravuje návrh, ktorý bude obsahovať aj spôsob riešenia rezidenčného parkovania.

Bohužiaľ, od doby návrhu sídlisk v DNV, ale aj v celej Bratislave, uplynul už dosť dlhý čas a počty parkovacích stání motorových vozidiel na počet bytov už sú vyčerpané.
MČ DNV sa snaží hľadať rezervy, no tie už čoskoro tiež budú vyčerpané.
Predpokladáme, že nová Parkovacia politika prinesie spôsob ako zabezpečiť prednostné parkovanie rezidentom a potom následne návštevníkom.
Bohužial v súčasnosti Vám nevieme viac pomôcť a k Vašej spokojnosti vykonať viac.

S pozdravom


Ing. Karol Oreský
Vedúci oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia
Miestny úrad Devínska Nová Ves
01. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

netreba konstatovat treba konat
02. február 2016

Moje Meno

pravo na jedno parkovacie miesto zadarmo zato, ze 30r zijem v dedinskej??? kde vy na to len ludia chodite... Ja ako bratislavcan potom tiez chcem mat jedno volne miesto v dedinskej zadarmo, ked tam idem na kavu... a ako slovak chcem mat aj v tatroch, ked idem do kempinskeho parkovat rovno pri plese zadarmo... Nic nieje zadarmo. Rezidenti mozu byt zvyhodneny, ale pozadovat od mestskej casti parkovacie miesto zadarmo, je viac ako usmevne.
03. február 2016

Maria

Usmevne je slovo v tatroch. A ked uz ide o tych rezidentov...Po spravnosti by to malo byt,ze maju byt zvyhodneni a nie, ze mozu. A ak to mal byt pokus o vtip stale to je Devinska nie dedinska..Ale predpokladam, ze to bol iba preklep lebo ich tam mate dostatocne. Co sa tyka vaseho kavickovania je mi jedno, kde budete parkovat ja sa nestaram do ostatnych mestskych casti, nemam tam trvale bydlisko takze ak tam aj idem na kavu, je to cisto moj problem kde auto odparkujem. A usmevne mi vobec nepride, ze aj ked si chce niekto vybavit miesto na rezervaciu osobneho vozidla aukcna cena sa zacina na 350tich e! mozno pre niekoho s 2000e platom to je fuk ale je to zdieranie obcanov devinskej novej vsi.
15. február 2016

Metod

Keď si kúpite nový kabát, tiež budete chcieť od starostu, aby Vám kúpil na neho skriňu? Že je Devínska preplnená autami - hlavne na sídlisku sa parkovacími miestami zadarmo nevyrieši. Ani novými "akože parkovacími miestami", ktoré pribúdajú aj tam kde by nemuseli.
Okrem toho, ako k tomu prídu ľudia, ktorí majú rodinné domy v Devínskej? Tí sa pri stavbe rodinného domu zaväzujú, že vytvoria miesto na parkovanie na svojom pozemku. Takže auto im zavadzia na vlastnom a okrem toho z tejto plochy platia aj dane...
26. február 2016

Maria

Pardon ale to je viac ako stupidne s tym komentom o rodinnom dome... Ved maju na to adekvatnu plochu a projekty su vacsinou spravene tak ze maju garaz a parkovacie miesto. alebo plochu na parkovacie miesto. A my ostatni z bytov neplatime dane,poplatky, fondy, ze??? Co sa tyka vystavby novych parkovacich miest je to zbytocne ked su 6 ludia v podnajme v 2izbovom byte a kazdy ma firemne auto alebo svoje vlastne. A ja som nespominala nic s tym, ze ak si kupim nove auto chcem aj nove parkovacie miesta to by bolo prehnane keby som mala 3auta a na kazde chcela parkovaacie miesto ci???? a co sa tyka starostu tak od neho naozaj nic dobre necakam lebo este ma za celu dobu posobenia nijako neohuril. niekomu sa sypu peniaze do vacku a inym odchadzaju z penazenky...
26. február 2016

Metod

Pani Mária, zhodneme sa na tom, že parkovanie je v takomto stave neúnosné. A pokiaľ nie sú zvýhodňovaný domáci (ktorí tu platia dane) pred prišelcami, tak duplom. Ale myslím si ,že je odtrhnuté od reality, že by sa obec mala starať ako, aby mala každá jedna sídlisková domácnosť v DNV parkovať zadarmo. Uzurpovať si priestor na ulici a argumentovať tým, že mám predsa auto??? Na dvoroch rodinných domov parkuje - opakujem - každý na VLASTNOM, nie na obecnom. Rovnako bývam na sídlisku a privítal by som riešenie tohoto problému - ale poprosil by som našich "zastupičov v zastupitelstve", aby to bolo systémovo. Určite to bude nepopulárne, ale treba to. Chodte sa pozrieť na sídliská do rakúska. Tých aút tam na uliciach tolko nie je ako u nás...
05. november 2018

Obyvatelka DNV

Tento podnet navrhujem oznacit ako uzavrety. Ako vsetci vieme poziadavka 1 parkovacieho miesta zadarmo pre vsetkych je nerealna. okrem toho, v lokalite je velke parkovisko na Jana Ponicana, ktore je do 5min chodze a naozaj sa tam da najst volne miesto aj neskor vecer.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania