Bezdomovci vo výbehu pre psov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Jana 07. augusta 2017

Dobrý deň,
na voľnom výbehu pre psov sa nám pred vyše mesiacom usídlili bezdomovci. V podstate tam už majú vybudovanú spálňu aj s obývačkou. V noci ich počujem vykrikovať až k sebe domov, všade naokolo je neporiadok, výkaly a odpadky, a medzi tým všetkým sa množia potkany.
Naozaj s tým nikto nič nevie spraviť?

Rozumiem, že policajti ich nemôžu vyhodiť, lebo každý môže spať kde chce....ale čo tak tento neporiadok odpratať cez deň? Sledovať, kto tam kedy robí hluk a pije na verejnom priestranstve alkohol?

07. august 2017

atómové digitálky

Môžu im dať policajti papuču?, nemôžu,tak čo s nimi
08. august 2017

Vladimír

Zial, magistrat zvysoka kasle na svoje pozemky, ktore nie su v centre a nechodia tam turisti a MC sa stale vyhovara, ako to nejde a nemaju kompetencie a nic nemozu, zaujimave, ze ked nahodou obcan nezaplati dane, tak v momente sa mu vyhrazaju pokutou a exekuciou, ale to zrazu nemozu nic robit. Pan Nesrovnal pred volbami prirovnaval BA k Viedni, ale zjavne to bol len slub na oblbnutie volicov. A co bolo napisane na bilbordoch pana starostu Vrakune sa tiez zabudlo..... Keby nebolo obcas akcii dobrovolnikov, tak to tu vyzera ako na smetisku.
08. august 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Mestská časť požiada políciu, aby miesto monitorovali, ale najlepšie bude, ak priamo v čase, keď tam budú bezdomovci zavoláte na bezplatné telefónne číslo 159 a privoláte hliadku. Mestskí policajti naopak majú právomoc aj kompetenciu bezdomovcov z priestoru vypratať aj s ich vecami. Mestská polícia je kompetentná konať aj v prípade, že dôjde aj k rušeniu nočného kľudu.

S úctou
JUDr.Ing.Martin Kuruc, starosta
08. august 2017

Vladimír

Mestska policia nepride, volal som a bolo mi povedane, ze na celu Vrakunu je 1(slovom jeden) mestsky policajt a ten nemoze byt vsade. Naposledy ked som volal MsP k bezdomovcom tak hliadka neprisla, predtym prisla po 5tich hodinach a kedze v case prichodu sa uz na mieste nik nenachadzal, tak odisli.....tak potom neviem....asi radsej davaju papuce v centre mesta, lebo bezdomovec pokutu nezaplati.....
11. august 2017

Jana

Tak som zavolala aj ja. Slubili, ze poslu hliadku, ale ziadnej som sa nedockala. Mozno neskor...nebudem to sledovat cely den. Akurat hliadka ich odtial posle prec, cela ich obyvacka aj s kopou navesaneho pradla zostane kde je, a vecer sa opat vratia. Takze nevyriesene...
12. august 2017

Katarina Gocová

Voľný výbeh pre psov

Dobrý deň,

opäť sa vraciam k problému, ktorý sa bohužiaľ vôbec nehýbe smerom vpred. Písala som už niekoľko podnetov ohľadom ničenia verejného priestranstva, konkrétne na voľnom výbehu pre psov, kde sa usídlili ľudia bez domova. Spravili si tam svoje bývanie, kde kompetentným orgánom vôbec nevadí, že znepríjemňujú prostredie, venčenie pre psickarov, ktorí podotýkam môžu na voľno venčiť iba vo voľnom výbehu, pretože inak dostanú pokutu a večer rušenie nočného kľudu!!! Ak mi poradíte, že sa mám obrátiť na políciu, tá nám odporúča sa obrátiť na mesto? Tak Vás prosím kam sa máme obratit, aby sa problém začal aj riešiť? Ďakujem za odpoveď .
S pozdravom Katarína
12. august 2017

Jana Mrvova

Voľný výbeh pre psov

Dobrý deň,
som matka a aj psíčkarka a preto by som chcela opätovne dať do povedomia problém s párom bezdomovcov, ktorí sa usídlil vo voľnom výbehu pre psov na Dvojkrížnej ulici.
Nielenže, tam po nich ostáva neporiadok a výkaly, ale aby sa tam za bieleho dňa sexuálne uspokojovali a mne ešte vynadali, že tam venčím svojho psa, tak to už je si myslím na pováženie.

Budem veľmi rada ak sa tento problém vyrieši a aj ostatní čo navštevujú tento výbeh sa nebudú cítiť blbo, že venčia svojho psa vo výbehu na to určenom.

S pozdravom

Mrvova
17. august 2017

Vladimír

Toto je absolutne pohrdanie samospravy obcanmi, nech mi teda samosprava povie, co sa deje z peniazmi, kt. platime v dani za psa??? Stale davaju od toho ruky prec a tvrdia ako sa to neda, ale nik nehlada riesenie ako to vyriesit. Policia nic nemoze, MsP nic nespravi, samosprava nic nemoze..... to mi chcete povedat, ze si mozem kludne zabrat nieci pozemok, robit tam neporiadok, obyvat ho a vsetci mi mozu akurat tak..... ???? To sme teda pekne dopadli......
25. august 2017

Zlatica Karafiatova

nemá niekto kto tam chodí venčiť pitbulov a problém by bol hneď vyriešený
17. január 2022

Radka

neaktuálny podnet

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania