Zdravotné stredisko a alkohol


Uzavretý
meno
Katarina Gocová 02. septembra 2017

Dobrý deň, chcela by som podotknúť, či je prirodzené, aby sa takéto niečo stávalo súčasťou nášho bežného života??? Určite sa dá vyriešiť alkohol na verejnosti, aj keď sa jedná o poobednajšie hodiny. Tu máme vychovávať deti? Takého prostredie ma byť vzorom pre výchovu.!! Každé ráno nonstop sedem dní v týždni sedia a popíjajú alkohol , čím ďalej tým je to horšie! Nájdite prosím Vás nejaké riešenie!!! Nedá sa na to pozerať!!! Hanbím sa, keď si donesiem nejakú návštevu domov,pýtajú sa kde to žijem!! A majú pravdu, tak skúste s týmto nejako pohnúť vpred nech aj my môžeme byť pyšní na to, že tu máme pekne!!

02. september 2017

Vladimír

Odpoviem za MC VRAKUNA:
Pozemky su v sprave magistratu a MC nemoze vynalozit peniaze na ich upratanie. A k ludom popijajucim na ulici zavolajte Mestsku policiu, MC Vrakuna nema kompetencie s tym nieco spravit. Ak som nieco zabudol, tak ma MC Vrakuna doplni......Mimochodom medzi zdrav strediskom a postou na novovybudovanom schodisti do teraz Spokojneho byvania nesvietia svetla, takze to tam smrdi ako na hajzloch, lebo si tam ludia hajzle robia.......Ale ani s tym nevedia nic spravit ;) Rovno oznacte podnet ako nerieseny......
02. september 2017

Vodafonix

Bohuzial to tak je, stavim sa ze tieto individua tam maju dakde aj hlaseny trvaly pobyt, takze MP ich pozna, ale nemoze s nimi nic robit, lebo ked ich aj vykaze, tak o chvilu sa tam vratia zas a znova ich riest stoji drahocenny cas, ktory by radsej venovali nasadzovaniu papuc a vyberaniu pokut...
04. september 2017

Miriam

z akeho dovodu nemoze mestska cast Vrakuna vynalozit prostriedky aspon na upratanie ked ich vynalozila na odstranenie laviciek a toho muru pri zahonoch co rozobrali pri zdravotnom stredisku?
04. september 2017

Katarina Gocová

Podľa mňa bude lepšie ak jednotlivci, ktorým záleží na zlepšení tejto situácie budete tiež písať podnety, pretože podľa mňa komentáre k príspevkom ani nečítajú.
Idem akurát do práce a opäť tam sedia a pijú na zastávke neskutočne kvantum smetí... žiadne vpp tu nefungujú?
04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Predmetná lokalite je v k. ú. MČ Vrakuňa, kde Vami uvedený podnet bude odstúpený mestskej časti na Vrakuňa na riešenie.

Mgr. Kovácsová Monika
ref. ŽP,OaCH
MiÚ Podunajské Biskupice
10. september 2017

Tomasko

Pre Vladimir. MC môže vynalozit na to prostriedky. aj mi to povedala pani na zivotnom prostredi (pravdepodobne sa preriekla). Lebo robia poriadky okolo Pentagonu a to tiez nie je ich rajon
08. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mri nás, že Vám v minulosti nebola poskytnutá odpoveď. Mestská časť Bratislava-Vrakuňa nemá právomoc kontrolovať obyvateľov, čo sa týka požívania alkoholu na verejnosti. Tieto kompetencie v plnom rozsahu spadajú pod Mestskú políciu. Najefektívnejší spôsob je, ak ich kontaktujú občania v danú chvíľu, aby sa problém riešil priamo na mieste. Mestskú políciu sme už o danom probléme upovedomili. V priebehu dnešného dňa bola predmetná lokalita uprataná pracovníkmi VPS. Rovnako boli v priebehu minulého mesiaca opravené svetlá pri zdravotnom stredisku.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
08. marec 2021

Vladimír

Mestská polícia nič nevyrieši, len sa vyhovárajú, v piatok som ich volal 2x, vraj tu raz boli, hoci ich nikto nevidel, a druhý krát som si vypočul ako nemajú kompetencie atď.. situácia je taká, že skupinky chlapov pijú pod oknami zdravotného strediska skoro celý deň, prípadne sa presunú kúsok ďalej na priľahlé parkovisko, následne sa zdvihnú a presunu sa pod prístrešok MHD, kde ich už čaká ďalšia skupina a pijú ďalej a kašlú aj na pritipandemicke opatrenia
08. marec 2021

Vladimír

podnet vôbec nemal byť označený ako vyriešený, nakoľko sa to ešte zhoršuje.
08. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
09. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré požívajú alkohol a následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158. Ďalšou možnosťou je kontaktovanie pracovníkov sekcie sociálnych vecí Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorí majú zoznam pracovníkov a neziskových organizácií, ktorí sa zaoberajú pomocou takýmto osobám bez domova.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania