Parkovacie miesta na Nám. 1. mája

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Oravec 13. októbra 2017

Nedávno tu bol zverejnený podnet na zle vyznačené parkovacie miesto na Sasinkovej.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/45144/parkovacie-miesto-roka
Chcel by som spýtať na podobnú situáciu, ktorá je už roky na Nám. 1. mája, kde sú vyznačené viaceré vyhradené parkovacie miesta na chodníku napriek tomu, že sú tam evidentne stromy, korene stromov a obrubník okolo stromu. Prečo?

21. október 2017

Marian Dirnfeld

Vážený pán Oravec.Vidím že ste si zobrali na mušku parkovné miesta nás starých obyvateľov na Námestí 1.mája.Zrejme sme vás už dali z neho odtiahnuť Mestskou políciou kedže sa jedná väčšinou o miesta vyhradené pre ZŤP a zaparkuje nám na nich hociaký ignorant a primát.Ak by ste foto urobili so zaparkovaným autom bolo by zrejme ze stojí cca 50cm od stromu(dverami a nie výfukom ako v tisícoch prípadov v Bratislave) inak by som z neho nevystúpil.Vyznačenia sú prevedené v zmysle právnych aj dopravných predpisov(zvislá dopravná značka) a nechápem prečo vám tak extrémne vadí pozemné značenie parkovania pri strome(rešpektujúc ho),ktorý sme pred desaťročiami,odkedy tu bývame,zasadili a všeličo chvalabohu prežil a verím že prežije mňa i Vás.
20. júl 2018

Peter Oravec

Marian,
1. nikto ma nikde nedal odtiahnuť, lebo mi nemá, našťastie, čo odtiahnuť,
2. nikde v Európe a ani v civilizovanom svete som takto vyznačené parkovacie miesto nevidel,
3. ak je toto vyznačenie parkovacieho miesta "v poriadku", prečo nie je/nebolo v poriadku aj toto vyznačenie:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/45144/parkovacie-miesto-roka
4. kam otvárate dvere zaparkovaného auta, ak nie rovno do toho stromu?,
5 to akože vážne obhajujete situáciu s parkovaním, chýbajúcimi stromami a totálne rozbitým chodníkom a obrubníkmi na Námestí 1. mája?
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5901/tri-chybajuce-stromy-na-nam-1-maja
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5020/namestie-1-maja-suchy-strom
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2181/rozbite-obrubniky-stromov-na-nam-1-maja
S pozdravom
04. august 2018

Peter Oravec

Bez zmeny. Prosím o preposlanie samospráve.
05. august 2018

Marian Dirnfeld

Vazeny pan Oravec
Chcem iba podotknut ze sam seba povazujem za cloveka mimoriadne objektivneho a slusneho.Rozhodol som sa vsak,ze nie ste hoden,aby som kvoli Vam pouzival v pravopise ani diakritiku.Nechce sa mi ani hladat vyraz ako nazvat otazky a konstatovania vo Vasich jednotlivych bodoch,kedze ste si zrejme vobec dokladne neprecitali moje odpovede.Nemozem sa ubranit dojmu ze vam ani tak nejde"o vec"so zelenou na chodniku ako o upriamenie na svoju osobu.Alebo zeby sa zvolebnievalo?Absurdne porovnavate vo  Vasom bode 3 moje parkovne miesto s inym miestom kde zjavne prislo bohuzial k pochybeniu(netusim ci mesta,majitela osvetlenia ci prenajimajuceho si parkovacej plochy).Nemate vobec priestorove videnie(a z vasich vypovedi predpokladam ze ani vodicsky preukaz-k Vasemu vzdelaniu sa nemozem vyjadrovat) takze sa cudujete ako male dieta a nechapete ako len dokaze auto zaparkovat a osoby z neho vystupit vo vyhradenom priestore(vo vlastnom zaujme predsa nebucham dverami ani o vedla stojace auta,objekty ani stromy).Garantujem Vam ze aj v "civilizovanej Europe"kde som na rozdiel od Vas za poslednych 45 rokov zaparkoval a samozrejme aj odsoferoval s mojim vlastnym autom sluzobne alebo sukromne statisice kilometrov su parkovacie miesta aj uzsie aj"ekonomickejsie"co sa plochy a umiestnenia tyka.Iba som sa tym  doteraz nezaoberal a ani to nepovazoval za potrebne fotografovat a vesat do medii(ak by ste velmi nastojili tak sa preveziem este raz do mojej poslednej destinacie spred par dni do St.Tropez alebo Marseille kde Vam podobnych miest nafotim viacero).Kedze byvam na Nam.1.maja viem v akom stave je chodnik a nakolko prave teraz(aj podla Vasej aktualnej fotografie) este stale prebiehaju stavebne ukony a vykopy spojene s vymenou plynoveho potrubia je nacasovanie vasej opatovnej kritiky voci mestu(nie som ani statny zamestnanec ani nemam zavazky voci statutarom)aj voci nam parkujucim doslova vobec nie fair az zakerne a iritujuce.Takze ak by som sa zaoberal logikou prvych bodov vasho prispevku(napr.: "1. nikto ma nikde nedal odtiahnuť, lebo mi nemá, našťastie, čo odtiahnuť"-asi Vas na rozdiel odo mna kedze som vodic-abstinent odtiahnu vam podobni maximalne do vycapu na pivo co by mohlo vela vysvetlit.Ale davam Vam pan Oravec  navrh a slovo chlapa ak Vam naozaj ako obcanovi Bratislavy a konkretne Stareho Mesta tak velmi zalezi na zeleni a stromoch.Ja kupim a dodam na zdevastovane miesta z Vasho bodu 5 tie chybajuce stromy aj zeminu ak vy vykopete pre ne podklad a zasadite ich ako zasadila strom pri ktorom parkujem kedysi moja rodina.
                                                            S uctou Marian Dirnfeld
06. august 2018

Peter Oravec

Vážený pán Dirnfeld,
budem sa pridŕžať bodov, resp. poradia, ktoré som uviedol vyššie, aby sme sa v tom vyznali.
1. Nikto ma nikde nedal odtiahnuť, lebo mi nemá, našťastie, čo odtiahnuť. K Vašim reakciám: ak Vás to zaujíma, vodičský preukaz mám, som abstinent, nekandidujem v žiadnych voľbách a precestoval som veľa krajín. To len ako reakcia na Vaše vety a narážky o mojom vodičskom preukaze, o Vašej abstinencii, o zvolebnievaní a o Vašich odšoférovaných kilometroch. Iste všetko témy, ktoré s predmetom podnetu úzko súvisia.
2. Nikde v Európe a ani v civilizovanom svete som takto vyznačené parkovacie miesto nevidel, Nevidel, na tom trvám. Ak ste schopní doložiť fotografiu s takto vyznačeným parkovacím miestom zo St. Tropez alebo Marseille, nech sa páči. Len dve poznámky. Prvá poznámka: Iste chápete, že by som uprednostnil dokumentáciu z nejakého civilizovanejšieho, - hm, ako to povedať - menej rustikálneho (?), menej románskeho (?) prostredia, napríklad z Rakúska, Švajčiarska, Nemecka alebo Škandinávie. Druhá poznámka: Nemusíte tam ani chodiť a fotiť, všetko (takmer) je na webe. (https://maps.google.sk/maps). Stačí iba poslať webovú adresu.
3. Ak je toto vyznačenie parkovacieho miesta "v poriadku", prečo nie je/nebolo v poriadku aj toto vyznačenie. K Vašej reakcii: Nevidím rozdiel medzi nezmyselnosťou jedného a druhého vyznačenia. V jednom je lampa, v druhom je strom v strede vyznačeného parkovacieho miesta. Obe sú rovnaký nezmysel.
4. Kam otvárate dvere zaparkovaného auta, ak nie rovno do toho stromu? K Vašej reakcii: Iste, dobrovoľne si dvere auta otĺkať zrejme nebudete. No musíte tam pri tom strome nejako zastať, nejako a niekam vystúpiť (rovno do stromu), nejako sa tam dostať (kolesami po koreňovej sústave stromu), pričom kolesami auta udupávate zeminu okolo stromu a sťažujete mu tým prístup k vode atď. Všetko veci, ktoré tomu stromu ubližujú.
5. To akože vážne obhajujete situáciu s parkovaním, chýbajúcimi stromami a totálne rozbitým chodníkom a obrubníkmi na Námestí 1. mája? K Vašim reakciám: Je mi úplne jedno, že tam teraz prebiehajú nejaké výkopové práce. Išiel som okolo, parkovacie miesto je tam stále rovnako hlúpo vyznačené, tak som to odfotil a zavesil sem ako aktualizáciu. Žiadne načasovanie. Ak by tam práve pristávalo UFO, asi by som odfotil v pozadí aj to UFO, pretože mi išlo o konkrétny podnet a nie o to, čo sa deje okolo.
Slovo chlapa: Pán Dirnfeld, Bratislava ako každé iné mesto sa nedá spravovať a udržovať amatérsky, dobrovoľnícky. Občas to tu niekto takýmto spôsobom skúša a mesto končí tak, ako končí, v totálnom chaose a, s prepáčením, bordeli. Ok, Vy kúpite, ja vysadím, kto bude udržovať? Kto bude polievať? Kto bude strihať? Ak toto všetko nebudeme robiť my, tak to mesto robiť nebude a o chvíľu tie naše spoločne prácne vysadené stromy budú suché a mŕtve. Do tohto experimentu, o ktorom je opakovane dokázané, že nefunguje, ja nejdem.
Vaše invektívy voči mne (typu "nemáte priestorové videnie", "upriamenie na svoju osobu", "absurdne porovnávam", "k Vášmu vzdelaniu sa nemôžem vyjadrovať", "čudujete sa ako malé dieťa", "odtiahnu vám podobní maximálne do výčapu") komentovať nebudem, pretože sú Vašou vizitkou, nie mojou.
S pozdravom.
06. august 2018

Marian Dirnfeld

Dali ste mi najavo ze ste zbehly na webovych strankach takze pre Vas nebude problem overit si nasledujuce parametre:Dospely jedinec vaziaci cca 90kg s velkostou topanok 44-45 vytvara tlak cca 0,2 kg/cm x cm.Osobne motorove vozidlo v zavislosti od sirky pneumatiky,tlaku v nej a hmotnosti vozidla 0,7-1,6 kg/ cm x cm.Hospodarske zviera(kon,dobytok,osipane) v pokoji 0,4 - 1,3 kg/ cm x cm.Pancierovy tank T54 0,8 kg/cm x cm.Ak by ste skutocne objektivne hodnotili moje parkovne miesto tak by ste asi postrehli aj to ze okolo stromu je na zemine pred par rokmi mnou nasypana asi 10 cm vysoka frakcia 4-8 mm kamennej drte.Ta ma dve vlastnosti.Prva je ze po zvalcovani na zemine ziska vlastnosti betonovej dosky(prenosy tlakov)a druha je ze neposobi izolacne naopak prepusta vodu k zemine aby mohla vsiaknut do nej.Aj preto je strom pri ktorom parkujem zdravy a vzdy sa na jar zazelena.Prave pozeram ci mi predsa len nerastie hlava z ramena a chvalabohu ju mam na krku.Takze kmen stromu je presne na ciare a nie  niekde v strede ako to vidite vy.A aby ste mohli riesit dilemu ci som na ciare alebo mimo nej snad Vam pomoze toto video: https://www.google.de/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Dnnnxlfi29os&ved=2ahUKEwiV56uWhNncAhXR_aQKHRELBB0QtwIwAXoECAgQAQ&usg=AOvVaw3TQ6h2L7Mozx9MLcr8Kt6y ...K ostatnym bodom nemam viac co dodat, myslim ze som to vysvetlil dostatocne zrozumitelne a iba by som sa opakoval.Som odchovany Karlom Mayom a jeho Winnetouovkami,takze tato cela tema je pre mna uzavreta a viac reagovat nebudem kedze moj cas je najcennejsia velicina a rad ho vyuzivam podla mojich!!! predstav.Howgh
06. august 2018

Peter Oravec

Takytak. Je na samospráve, či a čo s tým urobí. S pozdravom.
08. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
04. jún 2019

Peter Oravec

Magistrát dva roky ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
04. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. november 2019

Peter Oravec

Magistrát dva roky ignoruje aj tento podnet. Z toho rok podnet ignoruje aj Matúš Vallo.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
21. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oddelenie správy komunikácií k podnetu uviedlo, že vyhradené parkovanie (pre držiteľa preukazu ZŤP) na chodníku na Námestí 1.mája, nebude po uplynutí povolenej doby predĺžené a to z dôvodu plánovanej rekonštrukcie chodníka, ktorú mesto bude realizovať v tomto roku.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. máj 2020

Peter Oravec

Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
23. september 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
09. marec 2021

Peter

Dobry den,

Este stale nevyriesene!

Kedy bude ten chodnik opraveny? Hore uvadzate ze sa tak malo stat v roku 2020. Ak spravne vidim v kalendari tak mame uz marec a pise sa rok 2021.
Ked uz budete opravovat chodnik, tak nezabudnite vymenit a aj modernizovat vsetky rozvody, potrubia, poulicne osvetlenie, pridat mozno nejake lavicky atd. na tej ulici. Ked uz to budete rozkopavat, aby sa to nerozkopavalo kazdy rok ako bolo zvykom doteraz, to by bola skoda toho noveho chodniku.
Ten chodnik sa dufam obnovi aj na zaciaktu z Vysokej ako aj na zakrute z ulice Nam. 1. Maja na Kollarovo Namestie kde je uzasna dlazba ktora sa po kazdom dazdi pekne smyka. Vyborne pre dochodcov.
Poprosil by som Vas, aby ste rovno aj zrusili parkovacie miesta na Nam. 1. Maja ako je hotel Tatra. To kto kedy videl aby stali auta na chodniku? Zacnite konecne upravovat cesty v celom meste tak aby boli “parkovacie boxy” (vid priklad na prilozenej fotke zo zahranicia...)
Ten bus pruh pred hotelom Tatra mozete tiez rovno zrusit, tam akurat tak taxi zastavi, ale autobus alebo trolejbus nim este asi nikdy nesiel. Radsej z toho spravte odbocovaci pruh alebo parkovacie miesta.

S pozdravom,
26. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
13. máj 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
16. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. september 2022

Peter Oravec

Vyriešené osadením stĺpikov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania