Autá ignorujúce dlhodobo žltú čiaru na Panenskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Michal Štassel 17. júna 2013

Denne chodievam Panenskou ulicou a okolím a všimol som si, napriek tomu, že odťahovači tadiaľto chodia celkom pravidelne s naloženými autami z okolia, toto miesto má zvláštnu začarovanú karmu, keďže tam takmer KAŽDÝ deň stojí 1- 5 áut na žltej čiare rovno na celom chodníku bez toho, aby ich ktokoľvek pokutoval alebo upozornil alebo premiestnil.

Na jeden Hammer sme raz nalepili nálepku z o tom, ako sa nemá parkovať a na počudovanie odvtady parkuje poriadne, no už nemáme ďalšie také nálepky. Možno by to mali vyskúšať aj policajti.

18. jún 2013

Anonymný užívateľ

treba vzdy volat mestsku policiu ze blokuju chodnik a zaroven stoja na zltej... mestska policia je tlupa co si kryje zadky a neodtiahnu nikoho kym sa na neho niekto nebude stazovat - ved co ked je to niekto vplyvny?
18. jún 2013

Michal Štassel

A ake je cislo na mestsku policiu? Treba volat na 158 a vysvetlovat kde som co som, ci je nejake cislo na sekciu parkovania/oblasti..?
24. jún 2013

Erik Schweighofer

mestska policia 159
31. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie dopravy. Mestská časť požiadal okrsok mestskej polície na Medenej ulici, aby častejšie vykonávali kontrolu dodržiavania zákona o cestnej premávek na Panenskej ulici a vodičov, ktorí zákon nedodržujú, sankcionovali v zmysle zákona.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk

31. júl 2013

michal Stassel

Dakujem za reakciu.
16. august 2013

Michal Štassel

Pôvodne som odpoveď hovorcu miestneho úradu považoval za dostačujúcu a nepochyboval som o tom, že to, čo napísal aj splnil, no s ľútosťou musím aktualizovať tento podnet, pretože nič sa odvtedy nezlepšilo, naopak mám pocit, že sa to zhoršuje. Keďže mám to šťasti, že bývam v danej lokalite, môžem takpovediac denne sledovať, ako sa vyvýja situácia. Políciu riešiacu tieto státia som tam nevidel ani raz, napriek tomu, že som ju sám niekoľko krát volal (!!). Môže to byť čiastočne preto, že niektoré z parkujúcich áut patria dôležitým politikom a ich priateľom a podobným vplyvným ľuďom, ktorí sa stretávajú v blízkej kaviarni. Raz sme sa s majiteľom tejto kaviarne, ktorého auto pred ňou priamo stáva osobne konfrontovali, načo sme spravili dohodu, že tam parkovať nebude, inak budeme volať políciu. Samozrejme tam parkuje takmer každý deň. Iný krát som zavolal policajtov na iné auto dôležitej návštevy, ktoré stálo kompletne celé na chodníku blokujúc dopravu. Policajti na telefóne si vypýtali ŠPZ a ja som sa túlal po okolí čakajúc, koľko im to potrvá. Po 35 tam stále nikto nebol. Náhoda? Neviem, no dennej opakujúcej sa skúsenosti ignorantských šoférov, z ktorých mnohí porušuju predpisy opakovane som dostpel k presvedčeniu, že žiadosť, aby policajti "častejšie vykonávali kontrolu dodržiavania zákona o cestnej premávek na Panenskej ulici a vodičov, ktorí zákon nedodržujú, sankcionovali v zmysle zákona. " ako ju naformuloval hovorca nie je dostatočne splnená a daný úsek chodníka by sa mal vybaviť stĺpikmi. Je zarážajúce, že aj politické špičky národa sa takto trúfalo dokážu vysmievať pravidlám, ktoré sú tu na ochranu obyčajných chodcov.
17. február 2014

Martin

Horsie je, ze casto parkuju na chodniku za ciarou pri byvalom Zeleznicnom stavitelstve (Cetelem). A mestka policia tvrdi, ze pokial auto nestoji cez ciaru, tak je to OK.
25. apríl 2020

Samuel

Aby som nepridaval novy prispevok, problem s parkovanim na danej ulici stale pretrvava, nie len s usekom na fotkach. Dalsi problem je neustale blokovanie priestoru na otacanie pri zastavke hodzovo namestie (subway) ktory neustale blokuju dodavky a taxikari. Chcem len pripomenut, ze na panenskej c 5 stihol za ten cas skor vyrast objekt s kancelariami a hotelom :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania