Kukuričné pole Nad Válkom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Pavel Husárik 30. októbra 2017

Na ulici Nad Válkom, oproti rodinným domom, pestuje Družstvo ,teraz už druhý rok kukuricu. Po jej pokosení na siláž, však pole nepoorú a tak pri vetre (a ten je tu skoro vždy), šúpolie končí v našich dvoroch a ukladá sa za múriky, pod stromky a na kríky. Pokusy dopracovať sa nápravy telefonicky i cez internet skončili "informáciou" , že oni vedia najlepšie kedy majú orať. Tak ja si myslím že by mali vedieť aj po sebe upratať , aby to čo je v našich dvoroch im pri krmení dobytka nechýbalo....pretože toto upratovať zrovna nie je zábava!!!

02. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Husárik,

reagujeme na Váš podnet „Kukuričné pole Nad Válkom“, týkajúce sa rozviateho šúpolia vo dvoroch obyvateľov ul. Nad Válkom. Dňa 30.10.2017 sme elektronicky požiadali Poľnohospodárske družstvo Vajnory o riešenie tejto situácie /Vášho podnetu/ a zaslanie spätnej informácie.
Z Poľnohospodárskeho družstva Vajnory nám bola zaslaná odpoveď, že pán agronóm aj ich právna zástupkyňa majú tento týždeň dovolenku. Po ich návrate bude táto situácia riešená a písomne sa ku nej vyjadria. Budeme ich opakovane žiadať o riešenie situácie, aby sa neopakovala a aby si upratali po sebe svoj neporiadok.

S pozdravom




Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
č.t. 02/21295222
[email protected]
04. november 2017

juraj samek

Priklanam sa k podnetu na riesenie supolia v zahradach rodinych domov. Dva roky nas druzstvo zamestnava ( upratovanim nasich pozemkov ) ich nezodpovednostou ku kukuricnemu polu. Toto si mozu dovolit len tu .
V inych obciach by im uz davno urbarom bolo zrusena najomna zmluva !
Druzstvo nevlastni ani m2 ornej pody ale sprava sa tu ako keby bol vlastnikom vsetkych pozemkovi.
Dalsia arogancia druzstva je nepoupratovanie znecistenej komunikacie !
Tymto ziadam kompetentnych o riesenie . s pozdravom Samek
07. november 2017

Pavel Husárik

Asi som zabudol v príspevku napísať, že pán agronóm a pani právnička si nemusia hrable nosiť (zrejme ich nevedia nájsť)....myslím že už všetci obyvatelia ulice si šúpolie upratali, teraz len čakáme, či príde skôr ďalší vietor ( a dostaneme znova prídel kukurice), alebo sa im podarí stvoriť to úžasné "stanovisko k prípadu", alebo nedajbože sa rozhodnú pole poorať.......
16. november 2017

Pavel Husárik

Tak si predstavte , prišiel skôr vietor a tak som si dovolil volať pracovníčku MÚ , tej sa nezdalo že by dva týždne bolo už dosť dlho.....a že či si myslím, že mi prídu družstevníci po sebe bordel upratať????? No to som zbadal že neprídu a ani som to nečakal.... Dovoľujem si ešte upozorniť na odvodňovací kanál , ktorý je tiež plný šúpolia a som zvedavý čo sa stane keď šúpolie upchá otvor pod mostíkom a prídu dažde !!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania