Zmena parkovania na Nejedlého ul.(pri ZŠ)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Juraj Bandžej 26. decembra 2017

Na Nejedlého ulici pri ZŠ bola prevedená úprava parkovacích miest takým spôsobom, že momentálne je nebezpečenstvo úrazu (nebodaj tragických následkov) oveľa pravdepodobnejšie, ako keď to bolo v pôvodnom stave. Neviem kto to vymyslel a schválil. Bol sa tam niekto pozrieť? Rodičia parkujú na miestnej komunikácií a púšťajú deti na vozovku (nemajú kde zaparkovať). Mne sa dnes stalo, že som skoro zrazil dieťa aj pri 15 km/hod. Je len otázka času, kedy sa niečo stane. Vopred ďakujem za vyriešenie problému.

07. január 2018

Alena

Prajem pekny vecer,
Podla mojho nazoru je situacia pri ZS Nejedleho oproti minulosti, ked nebol vyhradeny chodnik pre chodcov, omnoho bezpecnejsia pre deti. Nemiesaju sa teraz deti iduce pesi do skoly s autami. V minulosti to bola velmi neprehladna situacia!
Takze ja som velmi vdacna za taketo riesenie problemu!
Alena
11. január 2018

Odpoveď samosprávy

Nesúhlasíme s vami, že zmena zvýšila riziko pre deti. Práve naopak. Posunutím parkujúcich áut od plota ZŠ sme okolo celej školy vytvorili súvislý bezpečný chodník, ktorý umožní všetkým deťom prichádzajúcim do školy z ľavej alebo pravej strany školy bezpečne prísť až do budovy školy bez toho, aby museli križovať cestu autám alebo vkročiť na vozovku. Doteraz museli deti vyjsť na cestu aby mohli obísť nie len vaše zaparkované auto, to bolo oveľa nebezpečnejšie.
Pre deti, ktoré prichádzajú spoza Nejedlého ulice nedošlo k žiadnej zmene - naďalej majú k dispozícii vyznačený priechod pre chodcov. Takisto pokiaľ deti vystupujú z áut rovno do vozovky je treba naďalej dávať pozor. Priestorové možnosti komunikácie neumožňujú vyhradiť im na vystupovanie dostatočný priestor bez toho, aby sme museli zrušiť väčší počet parkovacích miest, aj to na ktorom ste parkovali.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania