Špinavá cesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Cesta je neustále od prachu/blata z priľahlej stavby (AS Nivy). Raz som videl, ako prešlo čistiace vozidlo a nasucho kefami "čistilo" cestu. Vyzeralo to ako púštnej búrke a výsledok bol ako keby tam ani nebolo.

26. január 2018

Martin Vartik

Špina okolo novostavby autobusovej stanice Mlynské nivy

Chcem upozorniť na hrozný stav chodníkov a prechodov pre chodcov okolo staveniska novej autobusovej stanice Bratislava Mlynské nivy. Cesta a chodníky sú plné blata a ďalšieho odpadu. Prechod nie je pomaly pod nánosom nečistoty ani vidieť. Takýto stav som tam zaznamenal opakovane. Žiadam, aby mesto, alebo mestská časť vyvodili voči stavebníkovi (HB Reavis) príslušné opatrenia.
29. január 2018

cestár

Musíte vydržať, za odmenu bude postavená lanovka. Ale vážne. toto je ukážka neschopnosti hlavného mesta a mestskej polície. Kto iný má dohliadať na poriadok a čistotu, ako hlavné mesto na čele s nezávislým prímátorom Nesrovnalom. To je ukážka, ako sa pred stavbou všetko slubuje a developeri si robia čo chcú. Otázka znie, prečo mesto nekoná? Odpovedzte si sami.
30. január 2018

somár rámos

Súhlasím proti tomu.Je tom tam ako na vjazde z poľa v poslednej dedine v okrese Mukačevo. Na blvanie
08. február 2018

Dušan Drinka

Bangladéš, či Bratislava???

Na stavbe novej stanice Mlynské Nivy sa absolútne nedodržiava čistenie vozidiel pred výjazdom zo stavby. Ide o hrubé nerešpektovanie predpisov a aroganciu stavebnej firmy a v konečnom dôsledku developera, ktorý by si mal vedieť takéto veci ustrážiť!
Už je rok 2018! Zobuďme sa!!!!
01. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.

Situáciu na komunikáciách v správe hlavného mesta denne monitorujeme. V tomto prípade mesto upozornilo zhotoviteľa stavby na znečistenie tejto lokality.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. marec 2018

Roman Mihalik

Tu si môžete pozrieť video ako čistí zhotoviteľ stavby vjazd na stavenisko:


Ako vidno, upozornenia na zhotoviteľa neplatia. Ako budete daľej postupovať?
12. marec 2018

somár rámos

" Ako budete daľej postupovať?"

Nájdu si ťa a odstránia.
Veď je to všivá banda.
Toto nie je hlavné mesto.
Toto je obergrc.
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Opätovne sme postúpili podnet na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou. Hlavné mesto SR Bratislava.
23. marec 2018

Peter

„Venujete sa“ tomu už mesiace, ale HB Reavis si stále robí, čo chce. Čuchám, čuchám, páchne tu čosi ako korupcia.

Pridávam ešte fotografiu zo včera, na ktorej vidno nánosy prachu na ceste a veľký kúdol prachu za nákladným autom spoločnosti ŠAM - STAV Šandor, EČV BL 481OM, ktoré pár sekúnd pred tým vyšlo zo stavby cez dvojitú pozdĺžnu súvislú čiaru, takže najnovšie ešte aj porušujú dopravné predpisy.

https://i.imgur.com/EH20AMI.jpg
23. marec 2018

Peter

Na tejto fotke zase môžete vidieť, ako majú cez tú dvojitú pozdĺžnu súvislú čiaru pekne vyjazdenú prašnú cestičku. Policajti sú ale zrejme len na to, aby pokutovali, keď niekto parkuje o päť minút dlhšie, než si zaplatil…

https://i.imgur.com/3Kt06Zg.jpg
23. marec 2018

Roman Mihalik

Ďalšia várka záberov na okolie a jeho čistotu. Ako bonus vo videu je čistiace auto v "akcii", ktoré cúva na hlavnej ceste a nasucho "čistí" cestu 23.3.

Dnes sú to dva mesiace od podania podnetu a výsledok magistrátu je nulový, stavebník dokonca práši viac ako pred tým a posunul sa smerom k dočasnej AS, kde prach dýchajú čakajúci cestujúci.
Pýtam sa teda magistrátu ako vo veci postupujú príslušné útvary, ktoré sa podnetu venujú.
24. marec 2018

Peter

HB Reavis špiní cesty a porušuje dopravné predpisy

Spoločnosť HB Reavis a jej dodávatelia pri výstavbe autobusovej stanice okrem problémov s hlukom už dlhodobo (mesiace) roznášajú po verejných cestách špinu a blato zo stavby a najnovšie ešte aj porušujú predpisy pri výjazde z nej cez dvojitú pozdĺžnu súvislú čiaru na Mlynské nivy smerom na Prievozskú (na priloženej fotografii vidno jasnú stopu).

Dôrazne Vás žiadam, aby ste namiesto opakovaného sľubovania, že ich na problém upozorníte, konečne zabezpečili, aby si v tomto meste arogantní podnikatelia nerobili, čo sa im zachce. Špina a prach z tejto stavby znečisťuje stovky až tisíce áut denne často až po Most Apollo a pritom by stačilo umyť pri výjazde zo stavby podvozok, ako je to bežné v zahraničí.

Neschopal sa fotí s novými kontajnermi, zatiaľ čo Bratislavčania čelia arogancii moci.
28. máj 2018

Roman Mihalik

Aké sú závery štátneho stavebného dozoru, prosím?
04. júl 2018

Roman Mihalik

Prosím admina o opätovné preposlanie podnetu magistrátu.
06. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
06. júl 2018

BaNi

Rovnaka odpoved ako pred 3 a 1/2 mesiacmi a situacia stale tristna. Kedy nas budete informovat o vysledku? Po kolaudacii?
13. júl 2018

Roman Mihalik

Situácia sa zhoršila, nakoľko sa začalo s rozkopávkami pozdĺž celej ulice a prach z nich sa dostáva priamo na vozovku, chodníky a ľudí.
26. september 2018

Roman Mihalik

Máme tu odpoveď z Magistrátu. K odpovedi doplním, že žiadna sankcia nebola udelená. Keď som náhodou stretol pri zbieraní podpisov na kandidatúru Nesrovnala, predostrel som mu problém, čo tu riešime a jeho odpoveď bola, že to má na starosti stavebný úrad Ružinov, alebo Staré mesto...Na otázku prečo to teda rieši jeho oddelenie s Okresným úradom mi odpovedal, že oni to riešia z pohľadu životného prostredia... po chvíľke sa ospravedlnil a odišiel preč. Ochota riešiť niečo bola nulová, navyše doma som vygooglil (http://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/35/35303/verejna_vyhlaska_17_013.pdf), že stavebné povolenie vydal Okresný Úrad, takže primátor ani nevie, kto mu povoľuje najvýznamnejšiu investícu (alebo zavádza), hlavne že chodí na kontrolu a fotí sa, to mu ide skvelo.

a tu je samotné vyjadrenie z Magistrátu:

Listom zo dňa 22.2.2018 požiadal Okresný Úrad stavebníka predmetnej stavby o vyjadrenie, akým spôsobom je zabezpečené plnenie podmienok právoplatného stavebného povolenia a za zabezpečenie opatrení na minimalizáciu negatívneho vplyvu stavby na okolie, listom zo dňa 4.5.2018 opätovne vyzval stavebníka na dôsledné plnenie podmienok stavebného povolenia a na zabezpečenie opatrení , ktorými bude minimalizovaný negatívny vplyv stavby na okolie a životné prostredie. Stavebník vo svojom vyjadrení podrobne popísal spôsob, ktorým zabezpečujú dodržanie podmienok stavebného povolenia a vysvetlil niektoré nedostatky, ku ktorým prišlo ohľadne znečistenia komunikácií v súvislosti s nepriaznivými teplotami v januári 2018 a tiež svoju snahu informovať verejnosť o priebehu výstavby a reagovať na podnety verejnosti v snahe eliminovať negatívne vnímanie stavebnej činnosti na predmetnej stavbe .

Otázka na záver pre všetkých - Čo s tým ďalej ako občania môžeme urobiť?
29. júl 2021

Martin Uváček

Špinavé práce na stavbe nivy už boli ukončené. Cesta už znečistená nie je.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania