Odstavené nepojazdné auto

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Marta 11. júna 2018

Odstavene nepojazdne auto na parkovisku na Rolnickej ulici.

12. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešime veľké množstvo podnetov (nielen prostredníctvom tohto odkazu), prosíme o pochopenie a trpezlivosť. Ďakujeme.

S pozdravom


Mária Horváthová
sekretariát starostu
Mestská časť Bratislava – Vajnory
13. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Reagujeme na Váš podnet č. 53302 „Odstavné nepojazdné auto na Roľníckej ulici“. Dňa 12.06.2018 pracovník mestskej časti Bratislava-Vajnory preveroval Váš podnet a zistil, že na parkovisku na Roľníckej ul. č. 204, je zaparkované osobné motorové vozidlo zn. BMW, čiernej farby bez EČV. Predmetné vozidlo nevykazuje znaky starého vozidla, nepoškodzuje, neohrozuje životné prostredie ani nenarúša estetický vzhľad obce. Na základe uvedeného mestská časť Bratislava-Vajnory nemôže zabezpečiť odstránenie predmetného vozidla v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch. Vzhľadom k tomu, že vozidlo má neplatnú EK a STK, čím držiteľ tohto vozidla porušil povinnosť podľa zákona č. 725/2004 Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách, Váš podnet postupujeme z dôvodu vecnej a miestnej príslušnosti na Okresný úrad Bratislava, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na ďalšie konanie. Zároveň žiadame okresný úrad, aby nás o postupe informoval.

S pozdravom


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
14. jún 2018

Andrej

Dobrý deň ,

Akým spôsobom bol zistený stav citujem,, Predmetné vozidlo nevykazuje znaky starého vozidla, nepoškodzuje, neohrozuje životné prostredie ani nenarúša estetický vzhľad obce"

Ako bol zistený stav či naozaj nepoškodzuje životné prostredie , či z neho nevytiekli prevádzkové kvapaliny. Podľa akého zákona alebo rozhodnutia nenarúša vozidlo estetický vzhľad obce?
Ďakujem za vysvetlenie
14. jún 2018

Andrej

Pre doplnenie opäť citujem zo zákona 79/2015 Z.z o odpadoch, oddiel V. §60
,, Kompletné staré vozidlo na účely tohto zákona je staré vozidlo, ktorého hmotnosť je najmenej 90 % z hmotnosti vozidla pri jeho uvedení na trh a ktoré obsahuje motor, prevodovku, nápravu, karosériu, batériu alebo akumulátor a katalyzátor, ak boli súčasťou vozidla pri jeho uvedení na trh Slovenskej republiky. "

Aby tento stav mohol byť zistený , je potrebné osloviť držiteľa vozidla za účelom otvorenia vozidla a kontroly či naozaj napĺňa tieto znaky.

Bolo tak učinené ?

Ďakujem za vysvetlenie
15. jún 2018

M

Dibry den,
Co keby ste uvolnili vase parkovisko pri miestnom urade pre taketo vozidla?
Aspon by ich nebolo vidiet a obcan by sa tym nezatazoval.
Ved tu mame nespocetne vela miest pre obcanov na parkovanie!
Mozte ich ponuknut aj druhym mestskym castiam na zaparkovanie takychto estetickych aut.
22. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stav vozidla zistil pracovník mestskej časti vizuálne.
Ďalej uvádzame, že Mestská časť Bratislava-Vajnory môže v danej veci konať a postupovať len podľa príslušných zákonov.
Opätovne Vám oznamujeme, že predmetný podnet pod č. 53302 bol z dôvodu vecnej a miestnej príslušnosti postúpený na Okresný úrad Bratislava, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na ďalšie konanie, ktorý je kompetentný v tejto veci konať.

S pozdravom


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
22. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podnet sme postúpili na Okresný úrad Bratislava, odb. cestnej dopravy a pozemných kom. na ďalšie konanie, lebo sú kompetentný v tejto veci konať.

Mária Horváthová
Sekretariát starostu
17. august 2018

Marta Feketova

Dobry den
Ak to takto bude dalej pokracovat v odstranovani vrakov na parkoviskach vo Vajnoroch,
tak sa nebude dat normalne zaparkovat na miestach na to urcenych.
Aby sa po dvoch mesiacoch od podania poodnetu nic nepohlo?
Miu Vajnory podla zakona o odpadoch jedno odstavene auto povazuje za esteticke a druhe za neesteticke.
Tak ako to je ?
27. august 2018

M

Odstránenie vraku

Dobry den
Ziadame o urychlene odstranenie vraku z parkoviska.
Podnet na odstranenie bol zaslany v mesiaci jun a doteraz sa s tym vobec nepohlo.

30. august 2018

JFK

Dobry den,
Chcela by som poprosit MiU Vajnory o vysvetlenie nasledovneho vyroku: “Predmetné vozidlo nevykazuje znaky starého vozidla, nepoškodzuje, neohrozuje životné prostredie ani nenarúša estetický vzhľad obce.“ pripajam aktualne fotky dlhodobo odstaveneho vozidla (zo dna 30.08.2018). Vysvetlite mi prosim ako toto podla Vas nenarusa zivotne prostredie a esteticky vzhlad? Plasty z toho auta opadavaju a vplyvaju negativne na zivotne prostredie, takze kde ste prisli na to, ze to nenarusa zivotne prostredie? A vnimanie estetiky asi tiez nie je Vasa silna stranka, ked tento otrasny vrak povazujete za nieco esteticke, pokial viem, tak toto parkovisko nesluzi ako vrakovisko a ani ako muzeum sucasneho umenia. Ziadam o urychlene odstranenie vraku z daneho parkovacieho miesta. Dakujem.
08. september 2018

JFK

Dobry den, po viac ako tyzdni sa znova pripominam so zalezitostou dlhodobo odstaveneho nepojazdneho vozidla, ktore stale nie je odstranene a stale narusa estetickost a zivotne prostredie okolia. Ziadam o okamzite odstranenie tohto vraku z parkoviska, ktore je urcene pre pojazdne vozidla a nie je vytvorene za ucelom vrakoviska.
Taktiez Vas, pani Hrckova, ziadam o zverejnenie ziadosti, ktoru ste posielali na Okresny urad (pisali ste to 13.6.2018) co uz su takmer tri mesiace. Taktiez Vas ziadam o zverejnenie odpovede Okresneho uradu na danu korespondenciu. Su to uz takmer tri mesiace a nic nie je vyriesene a vrak tu stale zabera parkovacie miesto a znecistuje zivotne prostredie.
Dakujem.
12. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vzhľadom k tomu, že podnet pod č. 53302: „Odstavené nepojazdné auto“ bol mestskou časťou Bratislava-Vajnory z dôvodu vecnej a miestnej príslušnosti postúpený na Okresný úrad Bratislava, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, Tomášikova č. 46, Bratislava, riešenie tohto podnetu je výhradne v kompetencii uvedeného úradu. Predmetný podnet prevzali dňa 20.06.2018. Opätovne ich požiadame o poskytnutie informácie ohľadom ďalšieho postupu.

S pozdravom


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
08. október 2018

Andrej

Dobrý deň ,

stále uvádzate , že podnet bol postúpený na okresný úrad . Prečo potom iný podnet na dlhodobo odstavené vozidlo na tom istom parkovisku riešite vy úrad Vajnory .
Citujem Vašu odpoveď

Odpoveď samosprávy
Dobrý deň, reagujeme na Váš podnet „Dlhodobo odstavený Renault Laguna bez platnej TK/EK na Roľníckej ulici.“ Oznamujeme Vám, že dnešného dňa bola zverejnené výzva na odstránenie predmetného vozidla z parkoviska na ul. Roľníckej ulici č. 94, Bratislava-Vajnory adresovaná držiteľovi vozidla v zmysle § 67 zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch. Ak držiteľ vozidla v lehote do 60 dní odo dňa upozornenia vozidlo z daného miesta neodstráni, zabezpečí odstránenie a umiestnenie vozidla na určené parkovisko mestská časť Bratislava-Vajnory prostredníctvom spoločnosti P + K, s.r.o.. Držiteľ tohto vozidla je povinný následne uhradiť náklady spojené s jeho odstránením a umiestnením na určené parkovisko.


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory

Prosím o vysvetlenie občanom

Ďakujem
11. február 2019

Odpoveď samosprávy

Automobil bol z verejného priestoru odstránený

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania