Stavebný hluk cez víkendy na Sputnikovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Milada 04. júla 2018

Prosím overiť ,či v stavebnom povolení staviteľa paneláku na Sputnikovej ulici je povolenie robiť hluk aj cez víkendy a sviatky,teda 7 dní v týždni. Prosím prísť odmerať či dodržujú limity hlučnosti.Neustale búchanie sa tu neznesiteľné ozýva.
Ďakujem,
Hasmundová

05. júl 2018

Jerome

Tento problem je v celej BA, ako sme viaceri pisali, developeri maju prednost pred obyvatelmi Bratislavy...zrusene VZN a podmienkach stavebnych prac a hlucnosti ZRUSILI,asi stavebna lobby "zapracovala"
11. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

pre zmeranie hlucnosti sa treba obratit na Urad verejneho zdravotnictva: http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=119:ruvz-hl-m-sr-bratislava&catid=37:bratislavsky-kraj&Itemid=58
Iba tato institucia sa dokaze relevantne vyjadrit k tomu, ci hlucnost prekracuje zdraviu skodlivu mieru.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
11. júl 2018

Jerome

Mily
Útvar pre styk s verejnosťou

hanbite sa, tato odpoved je na urovni MŠ.
Preco ste do stavebneho povolenia nedali podmienky,napr.že stavebne prace sa mozu vykonavat od 8,00 do 18,00 , v sobotu od 8 do 1
1 3,00a nie cez nedele a počas sviatkov!!! A co keby ste Vy poziadali UVZ,aby zmerali hlucnost???????????????????????
18. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

dovolte mi odpoved upresnit. Mestska cast Ruzinov mala v minulosti zaujem na rieseni tohto problemu obyvatelov a podnikla konkretne kroky vo forme vydania Vseobecne zaväzneho nariadenia (VZN) 8/2009 zo dna 24. novembra 2009. Avsak potom co vstupilo 1. januara 2010 do platnosti, okresny prokurator podal protest kedze opatrenia MC-Ruzinov boli nad ramec zakona. Preto musela MC-Ruzinov dane VZN stiahnut z planosti.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
18. júl 2018

Jerome

Aj ked okresny prokurator dal protest, Vasi pravnici ho mohli prerobit, urobit urcite zmeny a opatovne schvalit, a aj napriek protestu mestska cast moze dat do stavebnych povoleni podmienku, ze stavebne prace sa mozu vykonavat len od 8,00 do 18,00 a cez vikendy a pocas sviatkov uplny zakaz...toto je v kompetencii stavebneho uradu danej mestskej casti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania