Neporiadok a vyschnuté stromy pri Bille

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Marian Janos 24. augusta 2018

Okolie parkoviska pri Bille je dlhodobo zanedbávané, niekoľko stromov je už dávno suchých, iné pomaly umierajú. Trávnik a priľahlé chodníky sú permanentne znečistené kartónmi a odpadkami.

27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,ďakujeme za podnet. Predmet podnetu preveríme v teréne a na základe zistení vyzveme vlastníka resp. správcu na vykonanie nápravy. Ďakujeme.



Mestská časť Bratislava-Petržalka
04. september 2018

Marian Janos

dnes som išiel okolo, nič sa nezmenilo, aj tie odpadky sú stále na mieste. Chcel by som vás upozorniť, že už pred takmer 1,5 rokom vás iný podnet upozorňoval, že to vyzerá tak, že o tie stromy sa nikto nestará.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/38699/stromy-na-namesti-hraniciarov
Momentálne je štvrtina úplne suchá a štvrtina polosuchá.
13. september 2018

Marian Janos

chápem, že nové stromy sa len tak rýchlo nezasadia. Avšak odpadky sú stále na mieste a tak navrhujem zmeniť stav podnetu ako neriešený. Doteraz sa nespravilo nič.
16. september 2018

Marian Janos

Podnet riesim priamo s Billou, lebo samosprava sa na to zjavne vykaslala. Zatial na Facebooku reagovali ochotne (14.9), uvidíme ci sa zacne aj nieco diat. Zatial je stav nezmeneny.
.
21. október 2018

Martin U

Trávnik plný smetí

Trávnik vedľa parkoviska predajne Billa na Nám. Hraničiarov je jedno veľké smetisko. Papiere, obaly, plastové fľaše, plechovice, všetko toto sa tam dá nájsť. Navyše kosačka to všetko pekne rozomelie a porozhadzuje. Naozaj pekná vizitka.
07. júl 2019

tais

Komentár
08. júl 2019

Jana P

prosim nedal by sa tento podnet riesit nejak systemovo? Vyzera to tam fakt hrozne, a to dlhodobo. Okolie cyklotrasy v useku od zastavky MHD nam.hraniciarov az za Billu je strasna hanba Petrzalky, Nechcela by som, aby tam siel so mnou nejaky nepetrzalcan, by som sa hanbila jak pes:-(. Z okrajov chodika vyrasta kvantum buriny, okolite travniky (prave pokosene) posiate odpadkami, vyrubany topol kvoli ktremu robili dokonca obchadzku cyklotrasy zacina vymladovat, je neostrihany, zabral uz cca 70% sirky chodnika presne v mieste, ktore by bolo problematicke a kolizne pre cyklistov a chodcov aj bez toho besniaceho sa topola, niektore novo vysadene stromy uschnute, zelena plocha za Billou,povodne travnik, sa po najazde hulvatov, ktori tu stavali minuly rok cyklotrasu zmenila na al na 100%-ne zaburinenu plochu (najprv travnik komplet rozjazdili, potom nan naviezli kopy kamena na stavbu a tie co nepouzili proste rozvalcovali do okolia). Cele zle.

Ten zarasteny chgodnik, vyschnute stromy, neostrihany topol a odpadky (v trave, na parkovisku) su na parcelach spolocnosti Biila reality Slovensko,s.r.o.,a ten zniceny travnik za Billou je magistratny.
To samosprava skutocne nedokaze efektivne vyzvat Billu (napriklad pod hrozbou pokuty), aby sa osvoj pozemok starala?
06. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, poslali sme ho na Oddelenie životného prostredia, o doriešení Vás budeme informovať.
20. január 2020

Martin Uváček

Suché stromy smerom od billy boli nahradené na jeseň 2019.
27. február 2020

Martin Uváček

Boli doplnené aj ostatné vyschnuté stromy, parkovisko bolo vyčistené aj priľahlá trávnatá plocha. Myslím že nateraz vyriešené.
13. jún 2020

Martin Uváček

Ženy vyriešené?
03. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe preverenia vlastníckych vzťahov bolo zistené, že uvedené parcely ( 1067/2 a 1067/8 ) sú vo vlastníctve spoločnosti Billa s.r.o. Spoločnosť bola v minulom roku vyzývaná na odstránenie suchých drevín, čo bolo aj s novou výsadbou realizované.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania