Jednoduché riešenie, stačí chcieť

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Jana 13. septembra 2013

Zo zakona je parkovanie na travniku zakazane. Neviem ci „Tuaregovia“ a jemu podobni su nadludia a mozu parkovat kde chcu bez postihu? (1 blbecek zaparkuje v strede travnika, zajtra dalsi 5ti) Uz ma to dost stve... Nech je travnik travnikom a parkovisko parkoviskom. Problem JE lahko riesitelny. Myslim, ze existujuca (zbytocna, kedze auta tadial prechadzat budu) tyc sa moze odstranit a do rohu travnika umiestnit zabranu. Jednoduche riesenie „bez financii“ prelozit velky kamen (o. i. na druhej strane chodnika su 3 dost velke a tazke kamene, ktore tam lezia niekolko rokov bez vyznamu). Ake jednoduche - 2 chlapi 3 min. a je to, staci chciet ;)

15. september 2013

Ďuro Kamenistý

Jana, na týchto trávnikoch permanentne parkuje omnoho viac šoférov už roky.
Keď ste taká akčná a polícia + MÚ Dúbravka nefunkčné, tak oslovte 2 susedov a je to.
15. september 2013

Jana

Pan ĎK, asi ste necital poriadne komentar a nechapete podstatu. Logicky, ked je v polke cesty tyc - auta idu bokom cez travnik. Travnik je vydraty a blbeckovia zo sedlakova myslia ze to je parkovacie miesto. Ano som akcna a nebojim sa upozornit debilka co tam parkuje a casto vidim pri rieseni problemu ako okoloiduci ,,chlap,, da hlavu dole. Su aj susedia ktori sa ozvu, no bohuzial je viac takych ako vy ,,lahostajnych,,. Vidim ze ste muz cinu, alebo je to vas flek?
Citajte este raz : nech je travnik travnikom a parkovisko parkoviskom !!!
15. september 2013

Ďuro Kamenistý

Vazena pani Jana, v roku 1999 a 2000 sme tam mali sidlo firmy a velmi dobre si pamatam genezu ako sa zacalo parkovat na tomto travniku.
A bol som aj "muz cinu" a 2 krat som to nahlasil na policiu. A vidim, ze sa tam nic nezmenilo.
15. september 2013

Jana

Ale zmenilo a vela, tolko sedlakov pokope to ste este nevidel.
Tak si musite pamatat ze volakedy na tom mieste bolo parkovisko, potom nam spravili nove,krasne, lenze nie pre tolkych sedlakov. Sedlaci si spravili z toho ,,zachytne,, parkovisko. No a z parkoviska o ktorom sa bavime nam spravili krasnu zelen, travnik.Pred cca rokom, 2? prisli 2 podvodnici, vybagrovali (presadili zdrave mlade stromy,ktore samozr.neprezili) a isli si robit sukr.parkovisko??? Nastastie aj v okoli su akcni ludia a stavbu stopli. Po podvod.neni ani stopy...
To sa fakt mam tvarit ze toto su normalne veci lebo sa deju uz roky?
15. september 2013

Ďuro Kamenistý

Pani Jana, je vidiet, ze to tam kvoli chrapunom mate tazke. Ale, ako som napisal, zaangazujte par chlapov a premiestnite tie kamene. Mozno toto provizorium docasne vyriesi tuto anarchiu.
15. september 2013

Jana

Dakujem za radu ;) . Mam 60kg , moj manzel poskodenu platnicku a to co tu ostalo je zženstene, polochlapi alebo daju hlavu dole, akoze nic nevidime. Smutne a preto som napisala ,,odkaz pre starostku,, a dala jednoduche riesenie.
V prvom rade sa musi odstranit tyc, ktoru svojvolne odstranit nemozem lebo v tejto republike mozme za to dostat aj 5 rokov basu.
Budem dufat ze kompetentny bude konat ;)
15. september 2013

adam

a co, na mestkej policii mali sanitarny den??
16. september 2013

nepso

Dobrý deň, nič proti Vám Jana, ale myslím si, že Vami navrhované riešenie (odstránenie tyče a presunutie kameňov) úplne problém nevyrieši . Nakoľko je z fotky č.3 jasné , že si tade autá cez chodník skracujú cestu , resp. naopak . Odstránením tyče by ste dosiahli iba to , že sa Vám budú po chodníku takisto premávať autá / možno ešte vo väčšej intenzite ako doteraz/ aj keď na trávniku vďaka preloženému kameňu stáť asi nebudú...Asi hovorím preto , lebo pokiaľ preložíte kamene od koša pre psov až po okraj chodníka, aj tak môže dotyčný s tuaregom dané miesto obísť okolo koša a zaparkovať presne na trávniku tam , kde ste ho odfotili , akurát bude inak otočený . Čiže nič proti Vám , navrhoval by som osadenie ďalšej tyče na chodník , tak aby to znemožnilo prejazd vozidiel a premiestnenie kameňov, ale po obidvoch stranách od chodníka, aby to malo aspoň trochu význam...čo poviete ?
P.S.: ako hovoríte , to Vám dávam za pravdu, už len nájsť niekoho, kto to zrealizuje... :(
16. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetná situácia bola konzultovaná s okrskárom mestskej polície prideleným pre mestskú časť Bratislava - Karlova Ves a vlastník vozidla už bol riešený mestskou políciou. Ako dočasné riešenie zrealizujeme prekládku kameňov.

Za podnet ďakujeme.

--
Ing. Martin Patoprstý
vedúci referátu dopravy a cestného hospodárstva
MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI
BRATISLAVA – KARLOVA VES
Nám.sv.Františka č. 8, 842 62 Bratislava 4
16. september 2013

Dúbravčan

Pán Ing. Patoprstý, okrskár nech tam chodí večer, najlepšie však ráno pred 8:00 hodinou. Vtedy bude mať na predmetných trávnikoch "žatvu" zaručenú!!!
16. september 2013

Jana

Nepso, len aby sme sa pochopili, ta tyc (boli tam 2) je na chodniku alebo ceste - kto ako prave potrebuje, tak dajme tomu akoze cesta vedie na akoze parkovisko . Tak ak tam ta tyc nebude, auta prejdu aspon po akoze ceste a nie travniku. Takto musia ist cez travnik, ten je vydraty a sedlak mysli ze je to park.miesto :/ Umiestnit tyce do rohov travnika je tiez dobre riesenie, som za ;)
16. september 2013

Jana

Dubravcan mate uuuuplnu pravdu.policajti by ani nemuseli robit 20 dni v mesiaci,3-4 dni a kasa je plnaaa preplnena. Len to by museli chciet a .... ved to vieme, takze nezatvarat oci a obcas im ,,poradit,, co robit ked sa porusuju zakony ;)
17. september 2013

nepso

to Jana : ja viem, že tam boli 2 tyče, ak však osadia druhú tam, kde bola tá pôvodná, a zároveň od začiatku chodníka rovnobežne s druhým chodníkom na ľavú aj pravú stranu umiestnia/preložia alebo doplnia tie kamene, znemožníte tým prechádzanie áut po chodníku a zároveň aj parkovanie áut na vydratom trávniku, a tým zabijete 2 muchy jednou ranou :) verím, že teraz sme sa už pochopili
19. september 2013

adam

velmi dobre viete, ze na dolnom "parkovisku" pri Fullu 9 parkuju roky desiatky vozidiel..nie je to rozmar, ale núdza, vychádzajúca z reality na D. dieloch..áno, jazdenie chodníkom je neprípustné..ale veľmi dobre viete, že iná možnosť neexistuje..toto miesto pod Fullu9 bolo parkoviskom ešte v dobe, ked nebol dostavaný "prílepok" na voľnej ploche proti kostolu..skúsme skôr poriešiť prístup vozidlám..a zároveň ochrániť chodník..
19. september 2013

Jana

Adam mam vam dat tel.c aby som vam to vysvetlila ustne??? Alebo sa mozme stretnut na mieste cinu (a hned premiestnit kamen:)) Viem ze dole je parkovisko (aj ked to nebol plan) a nemam jedinu vyhradu ze sa tam parkuje! A prave preto navrhujem odstranit ,,tyc,,aby auta mohli normalne prejst cez cestu (chodnik) a nemuseli vybocit kvoli tyci na travnik.
A cely moj prispevok je o tom ako poriesi pristup na ,,dolne parkovisko,, a zaroven ochranit travnik.
19. september 2013

adam

osobne a ustne radsej nie..bojim sa vas :))..snad uz kompetentni urobia, co treba..zelam peknu jesen
19. september 2013

Martin

... zelam peknu zelen :)
06. november 2014

Admin BA-Karlova Ves

Spomínaný stĺpik bol už dávnejšie odstránený a na zeleň, kde parkovali autá bol toto leto položený trávny koberec. Na jazdenie po tráve by už teda nemal byť dôvod. K preloženiu kameňov, ktoré prisľúbil Ing. Patoprstý však dodnes nedošlo.

Jana, považujete podnet za vyriešený, alebo trváte aj naďalej na preložení kameňa do rohu trávnika?

Michal Molčányi
administrátor OPS pre Bratislavu - Karlovu Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania