Prechod na zastávku Topoľčianska v smere do mesta: Petržalka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Lukáš Melicher 25. septembra 2018

Cestou na zastávku MHD s názvom Topoľčianska v smere do mesta v Petržalke, ktorá patrí medzi dosť vyťažené zastávky, chýba možnosť bezpečného prechodu cez komunikáciu a denne tam ľudia prebehujú mimo cestu. Situácia je neprehľadná nakoľko tam je najmä ráno a popoludní hustá premávka, nedá sa tam prejsť s kočíkom alebo napr. s vozíčkom pre invalidom.

27. september 2018

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti je predmetná križovatka v provizórnom stave (bez vybudovaných chodníkov) a nie je tu možné zriadiť priechod pre chodcov. Z dôvodu pripravovanej výstavby NS MHD (električka) mestská časť Bratislava-Petržalka neplánuje upravovať predmetnú križovatku (dobudovávať chodníky). Súčasťou projektovej dokumentácie pre výstavbu električky sú komplexné stavebné úpravy miestnych komunikácii, križovatiek, zastávok pre autobusy a dobudovanie chodníkov (týka sa aj Topoľčianskej ulice resp. križovania s Jantárovou cestou).

Oddelenie územného rozvoja a dopravy miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka.
27. september 2018

Lukáš Melicher

Problém je však v tom, že ani samospráva nevie, kedy bude električka dobudovaná. Z verejne dostupných informácií sa ukazuje, že dobudovanie NS MHD (električka) bude trvať ešte roky. Danú zastávku vyžívam denne s malým synom cestou do škôlky, o rok budem s dvomi synmi, pokojne sa môžete ráno presvedčiť, aké je to nepríjemné prechádzať tam v tej premávke, aká tam o cca 7:50 každý deň je.

Vec sa dá riešiť, hoci by mala byť aj dočasná (niekoľko rokov), ide tam o bezpečnosť chodcov.
27. september 2018

Peter Oravec

Vážený pán admin OPS,
nerozumiem tomu, prečo je tento podnet označený ako uzavretý. To, že samospráva TERAZ podnet riešiť nebude, neznamená, že podnet nie je relevantný. Druhá etapa električky v Petržalke, ak k nej vôbec dôjde, bude ukončená prinajlepšom (podľa oficiánych materiálov) v roku 2023 (!!!!!, pôvodne mala byť hotová v rokoch 2018-2020, dnes sa oficiálne uvádza rok 2023!!!!), čo je dovtedy ešte minimálne 5-6 rokov.
Tento provizórny stav tam trvá už desiatky rokov a desiatky rokov s ním samospráva absolútne nič nerieši, len teraz sa vyhovára na projekt petržalskej električky.
Rovnako tak bude električka križovať aj napríklad Jantárovú ulicu, kde bola donedávna podobne neupravená zastávka, napriek tomu došlo k jej úprave/oprave, vrátane priechodu pre chodcov.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34519/40-rokov-provizorna-zastavka-jungmanova
A pritom tento podnet (zastávka Jungmanova) je stále v statuse neriešený, a to preto, lebo neboli doriešené prístupové komunikácie k zastávke na Jungmanovej.
Prosím, mohli by ste si v OPS sadnúť admini dokopy a dohodnúť sa na nejakom systémovom prístupe k označovaniu podnetov statusmi, a nie tak, ako teraz, že ako sa kto kedy vyspí?
Ďakujem. S pozdravom
29. september 2018

Jaro

Pánko je múdry.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania