Nedostatočne osvetlený prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Lucia Lieskovska 20. novembra 2018

Na Roľníckej ulici pred zdravotným strediskom je nedostatočne osvetlený prechod pre chodcov. Vo večerných hodinách sú chodci slabo viditeľní a šoféri ich vidia na poslednú chvíľu.
Žiada sa funkčné (bodové?) osvetlenie, ktoré urobí dané miesto bezpečnejším pre chodcov aj vodičov.
ďakujem.

21. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu s orgánizáciami mimo úradu, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.



Mgr. Igor Kňazovický
sekretariát MU Vajnory
12. december 2018

Floralys

na tej istej zastavke v smere do chorvatskeho grobu chyba roky pristresok pre cakajucich na autobus. je mozne doplnit vhodny a pekny pristresok?
12. december 2018

Martin Bak

Po mnohorocnom a zial zbytocnom tahani sa po sudoch s majitelom prilahleho pozemku ktore blokuje akukolvek realizaciu zlepsenia priechodu vratane semaforov by kompetentni mohli pristupit k hladaniu alternativnych rieseni, napr umiestnenim priechodu a semaforov do krizovatky s Uhliskou ul. a zaroven posunutim jestvujuceho priechodu o par metrov dalej smerom do centra obce. Tym by bol cely priestor obsluzeny dvoma priechodmi z oboch stran, jednym so svetlami a druhym bez.
24. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Lucia Lieskovská,
podnet bol prerokovaný na poslednej komisii výstavby, územného plánovania, životného prostredia a dopravy (16.01.2019). Komisia odporúča osloviť podnetom správcu komunikácie s tým, že navrhuje inteligentné osvetlenie prechodu pre chodcov vzhľadom na kolíznosť zastávky autobusu s pešími a ostatnými účastníkmi cestnej premávky. Oslovili sme už sme listom správcu komunikácie s týmto návrhom.

Ing. arch. Ingrid Krumpolcová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
15. január 2020

Tomáš

Roľnícka-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Prosíme o vybudovanie LED osvetlenia priechodu pre chodcov. Tento konkrétny priechod pre chodcov pri pošte je veľmi zle osvetlený. Je tu frekventovaná premávka, vznikajú tu nebezpečné situácie, hlavne keď ide oproti auto, alebo na zastávke stojí autobus, chodca takmer vôbec nevidno
15. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Tomáš,
aktualizáciu podnetu preposielam opätovne samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
25. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Osvetlenie priechodu pre chodcov na Roľníckej ulici pred zdravotným strediskom bol dlhodobý projekt mestskej časti Bratislava-Vajnory, ktorý sa nám zložitým povoľovacím procesom podarilo koncom roka 2021 vyriešiť. Priechod je dnes osvetlený a bezpečnejší. Spolu s priechodom pre chodcov na Roľníckej ulici mestská časť osvetlila aj priechod na Rybničnej ulici a priechod pri zastávke pri Hospodárskej ulici.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania