Neoznačená križovatka Stredná/Krajná/Galvaniho

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Marian 24. novembra 2018

Dobrý deň
Podnet zadaný iným užívateľom ste označili za vyriešený.
Chcem Vás informovať že denne sa kolízne situácie opakujú. Pravidlo pravej ruky množstvo vodičov nepozná. pri výstražnom znamení/trúbenie som bol arogantným vodičom dokonca napadnutý.
Parkovanie na zeleni je dennodenným problémom v tomto mieste, ignorovanie zákazkovej značky, zákaz zastavenia takisto. Nervozita vodičov dennodenne rastie nakoľko niekoľkoročný problém nebol vyriešený nikdy.
Ešte doplním že od otvorenia reštaurácie v areáli vedľa TatraBanky je to v čase obeda v niektorých prípadoch neprejazdné na Strednú ulicu vôbec.
Jednou jasnou značkou križovatky by sa tento problém vyriešil a nemuseli by sme sa dohadovať s mestskou políciou o tom čo majú robiť, nakoľko sa vyhovárajú na NEJASNÉ OZNAČENIE KRIŽOVATKY.

03. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

poziadali sme dopravneho experta o vyjadrenie. Je mozne ze o stanovisko bude poziadany aj Krajsky dopravny inspektorat. O vyvoji budeme informovat akonahle dostaneme blizsie informacie.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
04. december 2018

Odpoveď samosprávy

Krajná ulica vrátane vyústenia na Galvaniho je v správe Magistrátu hl. m. SR Bratislavy. To isté platí pre pozemky okolo spevnených plôch, kde by bolo možné vybudovať chodník. Preto je potrebné sa so žiadosťou obrátiť na Magistrát.

Označenie je podľa názoru dopravného inžiniera z Krajského dopravného inšpektorátu kontraproduktívne, nakoľko práve neriadená križovatka slúži na zníženie rýchlosti. Pritom nie je možné sa odvolávať na to, že vodiči nepoznajú pravidlo prednosti v jazde pre vozidlá prichádzajúce sprava. Parkovanie v križovatke a jazda a parkovanie v zeleni (ako správne uvádzate) je jasným dopravným priestupkom. Duplicitné dopravné značenie k ustanoveniam zákona však Komisia pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy nepovoľuje.

Ak sa však oddelenie dopravy Magistrátu rozhodne vyhovieť Vašej požiadavke, MČ Bratislava-Ružinov sa prispôsobí a potrebné zvislé dopravné značenie v predmetnej križovatke na komunikácii vo svojej správe osadí.

Podnet postupujeme Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava do pozornosti na posúdenie/vybavenie.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
05. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
04. apríl 2019

Marian

Dobrý deň
Prešli už 4 mesiace a žiaden posun vpred.
Tatra Banka si prerobila pobočku, ale parkovacie miesta nevybudovala.
Problémy s prejazdom a viditeľnosťou pri výjazde sa začali znovu po jej otvorení.
Doplnená značka pri vjazde z Galvaniho ulici, zákaz státia je ignorovaná klientmi Banky.
Na priľahlej komunikácii je denno denne parkovanie na bývalom trávnatom poraste už samozrejmosť o čom svedčia vyjazdené koľaje v zemi kde bol trávnatý porast.
Žiadam aspoň pravidelné kontroly mestskej polícii na danom mieste, aspoň do vyriešenia problému.
08. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto lepším.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. február 2020

Marian

Dobrý deň
Ďakujeme za riešenie podnetu a osadenie značiek pred danou križovatkou.
Už je jednoznačné stanovene kde sa môže parkovať a kde nie.
Bohužiaľ zákazníci Tatra Banky tieto značky stále ignorujú.
Bolo by vhodné kontrolovať prejazdnosť v časoch kedy sú zákazníci v Banke najviacej v časoch medzi 11-13 a medzi 14:30 a 16:30. určite budu mať dosť financií na zaplatenie pokuty za parkovanie v križovatke a za značkou zákazu zastavenia.
13. apríl 2020

Martin Uváček

Myslím že podnet je nateraz vyriešený.
14. máj 2021

Marian

Ďakujeme, považujem to za dostatočné značenie, kde je možné parkovať a kde nie.

Bohužiaľ dnes som bol po upozornení trúbou na vozidlo stojace v križovatke bol nútení vystúpiť a vodič druhého vozidla neriešil to že nemal čo zastaviť v križovatke, ale to ze ma zazaluje a ma kamerovy zaznam.atd. dokonca som bol sledovany daným vodicom az na moju adresu kde sa mi vyhrazal ze vie kde byvam a takto to nenecha. nasledne som ho vyzval aby sme zavolali na policiu co ignoroval a usiel.

Podnet považujem za vyriešený. Bohužiaľ na aroganciu vodičov značky nezaberajú, ale táto oblasť, ani nespadá pod Vás.

Ďakujeme Vám za doposiaľ vykonane úpravy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania