Chýbajúce dopravné značenie na križovatke ulíc Krajná a Stredná

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Nepoviem Nepoviem 31. marca 2014

Dobrý deň,
chcel by som poukázať na jednu neoznačenú križovatku ulíc krajná a stredná. Počas pracovných dní býva toto miesto veľmi rušné a plné odparkovaných aut. Ak šofér odbočí z Galvániho ulice smerom na krajnú, môže sa mylne domnievať že ide po hlavnej ulici, avšak podľa pravidla "pravej ruky" musí dať prednosť autám idúcim zo strednej ulice. Preto navrhujem umiestniť na túto križovatku značky ktoré by jasne definovali ktorá je hlavná a ktorá vedľajšia cesta. Podľa mňa by mala byť hlavná cesta krajná (označená žltou farbou).
Bolo by to možné ?

01. apríl 2014

expert

keby vodici ovladali elementarne pravidla cestnej premavky, tak jednak neparkuju v krizovatke (zakaznici tatrabanky) a jednak vedia, ze tam plati pravidlo pravej ruky... nerozumiem preco by sa mal sofer iduci z galvaniho domnievat, ze je na hlavnej? len preto, ze to je sirsia a rovnejsia cesta?
17. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vaším podnetom sa zaoberalo oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesta a tu je ich stanovisko:
K návrhu vyznačiť dopravným značením križovatku Krajná – Stredná uvádzame:
Z hľadiska dopravného významu ide v súčasnosti o obslužné komunikácie menej významné, vedené v rodinnej zástavbe s obmedzenou rýchlosťou na 30km/h vzhľadom na šírkové pomery komunikácií.
Križovatiek, kde sa vodiči riadia pravidlom pravej ruky, je v meste veľké množstvo a neplánujeme ich vyznačiť dopravným značením. Takýto názor zastávame aj pri umiestnení dopravného značenia v uvedenej križovatke.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. február 2015

waserman

možno by bolo vhodne aby sa pan Mgr. Marek Papajčík prišiel pozrieť osobne, nakoľo o spomínanej značke v smere od Galvaniho nikto nevie. Takže buď niekto značku zle osadil alebo ju má magistrát zle nakreslenú v pláne. Zaujimalo by ma koľko križovatiek bez rozlíšenia prednosti v jazde s pravidelne blokovanou dopravou parkujúcimi vozidlami (denne aj viac ako 20 rôznych ŠPZ) je v meste. Kto okrem štátnej a mestskej polície môže túto situáciu riešiť aspoň napomenutím nedisciplinovaných arogantných vodičov nakoľko ani jedna zo zmienených inštitúcii to nemieni riešiť alebo to riešia len povrchne. vhodne je aspoň sa prísť pozrieť niekoľkokrát denne v pracovnom čase Tatrabanky a reštaurácie najlepšie okolo obeda.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania