Odstavené auto s papučou bráni prechodu smetiarov

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Svätopluk Betina 28. novembra 2018

Na Kupeckého ulici oproti domu Meinl od stredy 21.11. parkuje auto na zákaze zastavenia, kvôli ktorému smetiari nemôžu prejsť s veľkým autom do vnútrobloku Kupeckého 11-13-15-17. Mestská polícia dala autu papuču a na urgenciu, aby auto odtiahli tvrdia, že to musí požiadať OLO. OLO rieši situáciu tým, že si auto odfotí a smeti ostávajú nevysypané. Čiže auto naďalej stojí s papučou, OLO nechodí a pre domom sa nám kopia smeti z nevysypaného kontajneru. Kto a ako má riešiť takúto patovú situáciu?

29. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

firmu OLO sme poziadali o vyjadrenie.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
03. december 2018

Odpoveď samosprávy

Uverejnujeme odpoved OLO:

Dobrý deň,

v zmysle VZN č. 1/2017 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území HM SR Bratislavy prišlo k porušeniu prejazdovej šírky vozidla.
Uvedenú vec je možné premerať na mieste. Nerozumieme na základe čoho mestská polícia vyžaduje našu žiadosť, ale v prípade ak nám poskytnete kontakt, podklady zašleme aj mailom na príslušné oddelenie mestskej polície.
V zmysle spomínaného VZN je za sprístupnenie nádob zodpovedný správca nehnuteľnosti, teda správca nehnuteľnosti môže v deň odvozu nádoby sprístupniť na dostupné miesto zvozovej technike.
Spoločnosť OLO a.s., aby zmiernila dopad v prípade ak sa dostane na stanovište, zoberie aj odpad navyše.

S pozdravom

Mgr. Ján Bachratý
odborný referent oddelenia služieb zákazníkom


s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
07. december 2018

Viktoria Mlynarcikova

Parkovanie braniace odvozu smeti

Rada by som v upozornila na absurdny problem. Na Kupeckeho ulici v useku pred domom Kup11-13 je zakaz zastavenia. Tento zakaz byva casto porusovany a mestska policia nan reaguje pouzitim "papuce". Velakrat sa vsak stalo, ze majitel si po auto neprisiel dlhsiu dobu (naposledy v novembri 2018, kedy auto bolo na mieste zaparkovane priblizne 8 dni. Toto sposobuje, ze odvoz smeti sa nerealizuje (tentor az 3x vynechal). Mestska policia argumentuje, ze mozu dat len papucu a odmieta riesit komplexneproblem v suvislosti s nemoznostou odvozu odpadu. Prosime o ucinne riesenie problemu. Zo strany zastupcov majitelov, OLO aj spravcu domov sme ochotni sa zucastnit jednania na najdenie ucinneho riesenia. Dakujeme.
07. december 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
MČ Ružinov v súčinnosti s OLO a.s. situáciu riešia.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
28. máj 2019

Martin Uváček

Vozidlo s papučou sa tam už nenachádza. Kontajnery sú prístupné.
05. jún 2019

Svätopluk Betina

V týchto dňoch bola na úseku, kde najčastejšie parkovali autá a bránili prechodu OLO, nastriekaná žltá čiara. Treba dúfať, že bude aj rešpektovaná vodičmi. V každom prípade je to pozitívny posun. Ďakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania