Rušenie nočného pokoja - opäť raz výnimka pre NTC

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Lučenič 07. decembra 2018

Mestská časť Bratislava - Nové mesto umožnila akciu v NTC s výnimkou z nočného pokoja až do 04:00 hod.!!! Od operátorky polície ale aj od SBS pred budovou NTC viem, že dnes už na túto nehoráznosť reagovalo niekoľko obyvateľov okolitých bytoviek. Opäť bola umožnená situácia kedy nás v nočných hodinách ruší hluk a rezonancie spôsobené hudobnou produkciou v priestoroch NTC, s následným bezohľadným balením a nakladaním techniky pred budovou. Aj v mene ďalších obyvateľov žiadam, aby nielen NTC (ktoré sa nachádza v bezprostrednej blízkosti bytoviek), ale akékoľvek iné zariadenie obkolesené obytnými domami v žiadnom prípade nemalo možnosť získať výnimku z času nočného pokoja. Nikto nemá morálne právo rozhodovať o znižovaní kvality nášho nočného odpočinku! (zaslané starostovi Kusému aj cez FB)

07. december 2018

Michal K.

nieco podobne sme riesili kvoli akcii v Mlynskej Doline. samosprava nas vsak informovala, ze nema kompetenciu povolit rusenie nocneho klubu. organizator ma iba oznamovaciu povinnost. mestskej policii sa stazovali desiatky ludi, no ti ich vzdy odbili, ze nemozu nic robit, ked je to povolene. to vsak nebola pravda.
cize v pripade nocneho kludu ziadajte mestsku aj statnu policiu o riesenie a nedajte sa odbit vyhovorkou akoze, je to povolene, lebo nie je.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/40476/hluk-z-koncertu-v-mlynskej-doline
09. december 2018

Jerome

Ideálne by bolo tento problem rusenia nocneho pokoja zaslat aj novemu Primatorovi, ktory by mal zasiahnut, povolat si vsetkych starostov mestskych casti a trvat na dodrziavani nocneho pokoja, znie to uz ako klišé,ale viackrat sme pisali ,ze dobry spanok je nad zlato v dnesnej dobe, aj tak je Bratislava mimoriadne hlucna a vsetci vieme, ze hluk sposobuje zdravotne problemy...zriadovatelom MsP je Magistrat, takze treba poucit aj MsP
12. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia komunikácie, kultúry, športu, mládeže a voľného času MČ Bratislava - Nové Mesto nevydáva žiadne povolenia na organizovanie kultúrnych podujatí ani výnimky z nočného pokoja. Organizátor má povinnosť oznámiť mestskej časti organizovanie podujatia, o ktorom následne informujeme políciu, ktorá v prípade narušenia nočného pokoja koná v rámci svojich kompetencií.

Kancelária starostu
12. december 2018

Jerome

Keď NEKONá MsP a NTC porušuje zákon, prečo Nové Mesto nesankcionuje NTC?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania