Pavla Horova-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Nove potrubia nie su ulozene v nezamrznej hlbke. Ake budu tepelne straty horucej vody v potrubi?

28. december 2018

Juraj Marušiak

Výsledok rekonštrukcie potrubia je jednoducho škandál a verím, že bude mať dohru. Zhotoviteľovi by za toto MČ DNV nemala zaplatiť.
02. január 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Teplo GGE
02. január 2019

Juraj Marušiak

To nie je odpoved na polozene otazky. Od firmy Teplo GGE niekto pracu prevzal.
02. január 2019

Jaroslav

Nepíš podnety k niečomu, čomu nerozumieš.
04. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tepelné potrubia sú uložené v dostatočnej hĺbke pod povrchom, dané uloženie je konzultované so všetkými potrebnými profesiami od projektanta, po výrobcu predizolovaných potrubí, a súhlasí s technologickým postupom. Ako vidíte aj z fotografie nové rozvody sú stále umiestnené v rovine pôvodného teplovodného kanála, navyše v tomto prípade sú ešte vypodložené a preto nie v konečnej hĺbke. Napriek Vašej nedôvere očakávame zníženie tepelných strát oproti pôvodným rozvodom, ktoré boli už morálne aj fyzicky zastaralé čo sa prejavovalo hlavne na ich tesnosti a tepelných stratách. Pôvodné rozvody boli izolované inou, staršou a nie tak tesnou technológiou a práve kôli tepelným stratám sme volili aj zosilnenú tepelnú izoláciu.

s pozdravom
Ing Stanislav Gajdošík
riaditeľ prevádzky DNV, Teplo GGE s.r.o.
04. január 2019

Juraj Marušiak

To, ako vyzerá Devínska Nová Ves a ako ste zdevastovali verejné priestory (teda mám na mysli chodníky) je škandálna vizitka práce firmy Teplo GGE. Dúfam, že výsledky vašej "práce" budú medializované a že sa tak skoro k žiadnej verejnej zákazke už nedostanete.
07. január 2019

Martina

Ak sa nemylim, rekonstrukciu potrubia zaplatia obcania tak, ze sa naklady postupne rozrataju do ceny tepla.
Chcela by som sa spytat, kolko vydrzia nove potrubia? Aku maju zaruku? O kolko rokov budu straty tepla v novych potrubiach na urovni strat v tych starych?
14. január 2019

Stanislav Gajdošík

Dobrý deň,

nemýlite sa náklady na rekonštrukciu sú nákladom do ceny tepla.
Očakávaná životnosť sa pohybuje v násobkoch desiatok rokov v závislosti na rôznych faktoroch, ako je úprava vody, a externé vplyvy. Nové potrubia sú robené technológiou predizolovaných rúr a teda sú kompletne obalené v plastovej chráničke. Táto technológia zamedzuje prístupu vody, ktorá má pri kontakte s rúrou korozívne účinky.
Pokiaľ teda nedôjde k poškodeniu potrubia externým vplyvom, napríklad pri križovaní trasy inými spoločnosťami, zníženie životnosti, ani zhoršenie tepelných strát vplyvom veku potrubia neočakávame. Záruka na montážne práce je 5 rokov.

s pozdravom
Ing Stanislav Gajdošík
riaditeľ prevádzky DNV, Teplo GGE s.r.o.
17. január 2019

Martina

Zivotnost je teda 10 az 90 rokov? Potom obcania znova zaplatia nove potrubia.
Tym, ze su potrubia ulozene plytko, je vacsie riziko ich poskodenia a nasledneho uniku tepla.
Navyse stare potrubia zostali v zemi pod novymi. Kto je majitelom starych potrubi? Firma GGE? Mala by si ich upratat na vlastne naklady, nie na naklady obcanov.
Tento podnet je opodstatneny. Mal by sa riesit.
17. január 2019

Martina

Co na to hovori zupny a miestny poslanec za DNV Andrej Kovarik, profesionalny ochranar, aktivista a ekolog? Je v poriadku, ze stare potrubia zostali v zemi pod novymi?
18. január 2019

Anton Vojčák

Dobrý deň,

v zásade nevidím až taký problém v tom, že v akej hĺbke je potrubie uložené pokiaľ si dodávateľ a prevádzkovateľ stoja za tým, že je to v súlade s predpísanými normami a poskytnú dostatočnú záruku.
+ dajú na Jar do poriadku ( aspoň do pôvodného stavu) všetky rozbité plochy a chodníky ;)

Ide v zásade len o to, aká bola uzatvorená zmluva medzi dodávateľom prác a objednávateľom. Ak sa rátalo s tým, že sa nové potrubie uloží na staré potrubie, tak nie je čo riešiť. Ak ale bola dohoda, že sa staré potrubie kompletne odstráni a nestalo sa tak, tak by dodávateľ mal poskytnúť objednávateľovi adekvátnu zľavu na "nevykonané práce" čo by sa malo v budúcnosti odzrkadliť napr. na cene dodávky tepla ...
Ak sú tieto práce platené z verejných zdrojov, je možné niekde nahliadnuť do zmluvy ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania