J. Poničana-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení

Dobrý deň prajem, po píleni stromov zo zákona by sa každý strom mal nahradiť stromom a nie betónovou plochou ako sa to doteraz robilo... Ďakujem

25. január 2019

J.

Rovnako vyzerajú miesta po vyrúbaných stromoch aj na ulici Ivana Bukovčana.
25. január 2019

Ioan

Je to smutné..., keď prebiehal výrub stromov volál som na miestny úrad a povedali mi, že miesto vyrubanych stromov nahradia novými stromami ale vedenie sa rozhodlo tam dať betón... Asi je to krajšie a lacnejšie...
25. január 2019

J.

Je to jednoduchšie, lacnejšie a prakticky bezúdržbové (hoci v DNV je bezúdržbové už vlastne skoro všetko). Podľa plánu výsadby na rok 2019 nemá MČ v tomto roku naplánovanú výsadbu na týchto miestach ani v týchto lokalitách. Ostáva len veriť, že občania budú o tieto stromy dôrazne žiadať a pracovníci MÚ pôvodný plán prehodnotia.
25. január 2019

Ioan

To, že je to lacnejšie a bezúdržbove súhlasím ale po druhej strane zákon stanovuje, že za každý výrub stromu sa musí nahradiť novým stromom a, keď to miestny úrad hlavne vedenie mestskej časti oddelenie životného prostredia konkrétne nerobí a nerešpektuje tak potom sa nedivím, že Devínska takto vyzerá... Bol by som zvedavý či aj u vedení životného prostredia u nich doma, respektíve na ich záhrade vyrubali stromy a pôvodne miesta zabetonovali tak ako to vyzerá na foto ako je to v Devínskej na ulici Poničana a ďalších uliciach tejto mestskej časti.
25. január 2019

J.

Oni tie stromy pravdepodobne vysadia. Napríklad v Dendroparku, na školských dvoroch, v Blížnom-Zamajerskom alebo vo vnútroblokoch. Ak sa mýlim (v čo naozaj silno dúfam), verím, že ma kompetentní svojou odpoveďou, prípadne svojimi činmi z tohto omylu čo najskôr vyvedú.
25. január 2019

Ioan

To je pekné a milé, že to vysadia v iných miestach ale konkrétne by a zaujímalo prečo na týchto miestach nezasadili iné stromy alebo len tak nechať rásť trávu ale vedenie mestskej časti a hlavne, že oddelenie životného prostredia s tým súhlasilo dané miesta zabetonovat, veď to v lete bude vyzerať ako v Sahare, čínžak za čínzakom a asfaltová cesta a medzi cestou a chodníkom vyliaty obdĺžnik betónu namiesto stromu, to je fakt nádhera!
25. január 2019

Ioan

Takto to vyzerá na jednom mieste na ulici Jána Poničana, konkrétne na tomto meste kedysi raz dávno bol strom teraz tam je len takáto dlažba, je to celkom pekne nie? 😂😂😂Ten, kto to vymislela sa môže hanbiť, že ho hanba nefackuje!
29. január 2019

Dusan

pripajam sa k tejto ziadosti, sidlisko treba ochladzovat zelenou omnoho viac ako ostatne casti DNV, minuly rok bolo horuco a sucho 7 mesiacov, teraz sa to nezda akutne, ale aj co sa tyka zrazok, strom ich zadrzi v krajine....treba riesit tiez pokles poctu aut v DNV , moznosti alternativnej dopravy a osvetu....mozno by pomohlo spustit peticiu na temu doplnenia zelene na sidliskach Kostolne a Podhorske...
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Podnetom a riešením sa samospráva intenzívne zaoberala v roku 2020 a koncom roku prišlo k výsadbe drevín v lokalite Kostolné na miestach, kde to možnosti dovoľovali a nedošlo ku kolízii s existujúcou technickou infraštruktúrou.

Katarína Macáková
odd. VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania