Bajkalská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 04. marca 2019

Rád by som upriamil pozornosť na nelogické a nebezpečné dopravné značenie na Bajkalskej v mieste, kde sa vychádza na Prístavný most a kde sa prípája výjazd od OBI.
Skvele je to popísané na blogu p.Drahovského, viď https://drahovsky.blog.sme.sk/c/502852/zivotunebezpecne-dopravne-znacenie-na-bajkalskej-v-bratislave.html
Bus pruh od zastávky v smere na Prístavný most v dĺžke možno 30m je totálne zbytočný, navrhovaná úprava podľa p.Drahovského je úplne legitímna a logická.
Ja by som ešte navrhol, aby sa odfrézovalo existujúce značenie a nové vyznačilo bielou farbou - za akým účelom tam teraz zostali pôvodné biele čiary a nové sa spravili červené, ktoré sú mimochodom úplne zle viditeľné??
Fotografiu som si dovolil požičať z blogu p.Drahovského.

05. marec 2019

Martin

Presne tam som mal nehodu noc po premalovani pruhov.
05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. marec 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

caka sa dokedy .. kym nepostavia D4R7?......mesiace roky?..
18. marec 2019

Marian

chodim tade vpodstate kazdy den a napriek tomu, ze viem aky je ten usek problematicky a davam tam maximalny pozor, vacsinou sa nevyhnem nebezpecnym manevrom soferov co to zrejme nepoznaju a na poslednu chvilu sa snazia zaradit doprava, aby neskoncili vo vlcom hrdle ale napriklad na pristavnej/obchvate
18. marec 2019

Anonymný užívateľ

Bolo by možné pourgovať vecný útvar magistrátu?? Tiež spomínaným úsekom musím prejsť minimálne raz za deň a je to čistá katastrofa!
Množstvo kolíznych sitácií vytvárajú aj vodiči, ktorý sa snažia pripojiť z výjazdu OBI a chcú pokračovať na Slovnaft.
18. marec 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

ja chodim z OBi vyjazdu... trcim tam dlho kym sa uvolni.. aj tak su tam situacie ked v lavom jazdnom pruhu zrazu bez blinkra odbocuje na obchvat... a ten v pravom ho nezaregistruje a musi sa vyhnut BUS pruhu.. to je zmetocne a aj tak sa to porusuje.. aky bol zamer tej situacie... ved sa porusuje a je to na dve veci!
20. marec 2019

Anonymný užívateľ

Bolo by fakt načase s tým niečo už konečne spraviť! Včera som tam mal poistnú udalosť aj ja, pretože zas jeden nevšímavý šofér, čo sa riadil podľa starého zvislého značenia a nesledoval nové dočasné červené vodorovné značenie!!
Úplne by stačilo odfrézovať toto "super úžasne viditeľné" červené značenie spolu so starým neaktuálnym bielym a miesto neho nakresliť nové značenie BIELOU farbou!
Ale vecný útvar magistrátu mlčí a mlčí a čaká sa neviem až na čo, možno sa ľady pohnú, až keď sa tam zrazí autobus plný detí s kamiónom???
20. marec 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

poslite fotky vase poistnej udalosti...
01. jún 2019

Anonymný užívateľ

Pripájam video z minulého týždňa, toto bol fakt už extrém - https://youtu.be/Eenk3z-rH58
03. jún 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

keby obcasne zle zaradovanie ale .. po kazdy krat ked tadial idem z OBI... caka sa kym sa tamm nie ze zrazia a le rovno prekotia bus..OLO a este nieco velke...!,,,nechapem toho co tam dal tie orang pasy ze to nekotntroluju.. jaj VALO iba prezentuje ze zvladol uprava dopravy po povoleni mega stavieb a ich nasledkoch!,,,,toho by som tiez dal na pozorovanie ci nie je na preventine...
06. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. jún 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

staci dat do tych oranzovych pruhov aj plastove stlpiky.. a mozno to nebude lepsie... dnes opet nebezpecne.. des ako jazdia ti tiez soferi....
07. jún 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

poprosil som Policiu II ruzinov aby v danej veci urobili opatrenia.. dufam ze sa to zmeni...
10. jún 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

odpoved



Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Bratislave pôsobí ako dotknutý orgán štátnej správy v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, teda neurčuje, neosádza ani nevykonáva správu dopravného značenia a dopravných zariadení, parkovísk a komunikácií.

V zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách § 2 ods. 3) Plánovanie, prípravu a výstavbu ciest a miestnych komunikácií vo vlastníctve obcí zabezpečujú obce; pri účelových komunikáciách ich zabezpečujú vlastníci a iné oprávnené osoby.

Vzhľadom na uvedené a čo sa týka ďalších otázok komplexného riešenia dopravnej situácie je potrebné sa obrátiť na správcu - Magistrát hl. mesta SR Bratislavy



Účastníci cestnej premávky sú povinný sa riadiť pravidlami cestnej premávky v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke, ako aj poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravného značenia. Na základe uvedeného Vám oznamujeme, že do danej lokality sú intervaloch plánované hliadky počas bežného výkonu služby a kontrolujú dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.
10. jún 2019

Pozorovatel

@U NAS TAKA OBYCAJ

akou formou ste kontaktovali "Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Bratislave" ?
mailom, listom s odkazom na infozakon, ci inak ?
11. jún 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

policajne oddelenie II ruzinov
11. jún 2019

Anonymný užívateľ

Magistrát sa vyjadril ešte 3.marca v prvom príspevku univerzálnou všeobecnou odpoveďou. A odvtedy nič, vecný útvar sa hrá na mŕtveho chrobáka. V tomto meste nič nefunguje :-(
30. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania