Kubačova-parkovanie-problémové


V riešení

opakovane nebezpecne kratkodobe parkovanie pred prechodom pre chodcov pri rychlom obcerstveni. nutne systemove riesenie (napr. vyvyseny ostrovcek) 5 m pred prechodom.

25. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

cesta patrí pod správu magistrátu, kam podnet preposielame.

S pozdravom

MÚ – Rača
26. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
04. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na takúto komunikáciu žiaden ostrovček nepatrí. Cestným zákonom 8/2009 Z.z § 25 ods. 1 písmenom C) je stanovené, že vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi. Z uvedeného dôvodu je nutné pri takomto parkovaní bezodkladne kontaktovať mestskú políciu, ktorá môže priestupok operatívne riešiť.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. apríl 2019

Martin

Zákon je jasný, ale každý na to kašle! A mestská polícia? To si vážne myslíte, že z toho okrsku 7km od Rače tu stihnú prísť skôr, ako si niekto kúpi gyros? :D:D:D Najprv vyriešte MsP priamo v centre Rače a pravidelnú kontrolu dodržiavania predpisov bez "konských klapiek" na očiach. MsP nikdy neriešila veci ex offo! Vždy riešia iba na podnet občanov, ak vôbec. Žiaľ žije tu príliš veľa arogantných ignorantov, aby riešenie podnetu typu "volajte MsP" bolo dostatočné. Až tam zabije niekto decko potom sa zobudíte...
18. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA III popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na riešenie dopravnej situácie na ulici Kubačova, za účelom zamedzenia páchania priestupkov týkajúcich sa protiprávneho státia vozidiel a ohrozovania ostatných účastníkov cestnej premávky.

Ďakujeme za podnet.

ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
11. máj 2019

Rasto

Tie auta tam parkuju stale. MP v ba nevyriesi nic ani ked ich zavolate.
23. február 2020

Martin Uváček

Podnet neriešený. Žltá čiara by sa mala potiahnuť až k priechodu.
07. január 2021

Peter Vidlička

Autá pravidelne parkujúce nielen v tesnej blízkosti priechodu pre chodcov zabraňujú výhľadu na chodcov vstupujúcich do priechodu čím prichádza k ich značnému ohrozeniu.
Preto navrhujem vyznačenie žltej čiary (zákaz zastavenia) do vzdialenosti 15 metrov (5 metrov absolútne nestačí - pri takej vzdialenosti prechádzajúce auto musí takmer zastaviť aby zistilo či cez priechod niekto neprechádza) od priechodu pre chodcov, čo umožní v smere jazdy od kruhového objazdu včasné zbadanie chodcov a bezpečné zastavenie pred priechodom.
Cez tento priechod často prechádzajú mamičky s kočíkom aj menšie deti ktoré spoza parkujúcich áut nie je vidno!!
14. január 2023

Jana

parkovanie menej ako pat metrov pred priechodom pre chodcov
15. január 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
17. január 2023

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Kubačovej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
17. január 2023

Martin

Aj keď niekto zavolá a stihnú prísť supermani skôr ako si kúpi človek gyros, tak im dám normálne medailu :D Toto konkrétne miesto bude nutné riešiť inak, nie pokutami...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania