Parkovanie Bradáčova 5, Petržalka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Alena 02. decembra 2013

Dobry den, v zaujme zvysenia moznosti parkovania na ulici Bradacova 5 (Bratislava), bolo by prosim mozne zvazit zrusenie zakazu vjazdu k materskej skole na Bradacovej 4? Na ulici je nedostatok parkovacich miest, v prislusnom zakaze samozrejme nie je mozne zaparkovat, napriek tomu je vsak vyuzivany na prejazd aut, ktore parkuju vo dvore (pricom poskodzuju travniky), alebo idu do MS. Parkuju tam vodici, ktory zrejme nemaju kde inde zaparkovat. Prislusny zakaz vjazdu ma zrejme suvis so zasobovanim MS, avsak po lavej strane cesty (hned pri plote) je priestor na vytvorenie parkovacich miest tak, ze nebude obmedzene ani zasobovanie a ani chodci, ktori mozu vyuzit chodit po pravej strane cesty. Dakujem

03. december 2013

jozef

No neviem, ci je to dobry napad.
Podla fotky to vypada, ze pre beznych vodicov, ktori nemaju vjazd do materskej skoly, je to v podstate slepa ulicka, kde sa da otocit iba vyjdenim na chodnik a postupne sa otacat. O "ohladuplnosti" vodica, ktory by svoju parkovaciu potrebu riesil takymto sposobom, nemam velke iluzie.
Taketo nieco povolit na chodniku veducemu k materskej skole by bol velmo zly precedens v tom, ako sa uprednostnuju automobilisti na ukor chodcov.
Myslim si, ze prave tu ma tato znacka svoje opodstatnenie, aby nedochadzalo k ohrozovaniu rodicov a deti na chodniku.
03. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, v zásade by bolo možné tu vytvoriť pozdĺžne parkovanie tak, ako to máme navrhnuté v projektovej dokumentácii „zjednosmernenia“ – Háje. Treba samozrejme realizačný projekt s odstránením zákazovej značky (resp. úpravu dodatkovej), pretože zásobovanie by tam malo ostať, a taktiež treba rešpektovať vstup do areálu škôlky. Mohlo by tak vzniknúť cca 7 parkovacích miest. Prerokujeme tento návrh aj s krajským dopravným inšpektorátom, dáme ho odsúhlasiť do dopravnej komisie mesta a zaradíme do rozpočtu na budúci rok.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
03. december 2013

alena

Pani Podmajerskej dakujem za odpoved.

Jozef - Nie je dovod na otacanie sa. Staci pouzit spiatocku. Vodic nema preco ohrozovat chodcov na chodniku jazdou (otacanim a pod.) na chodniku. Ak nevie pouzit spiatocku, nemal by do slepej ulicky vchadzat. Urcite nejde o uprednostnenie automobilistov na ukor chodcov, kedze v navrhu nie je prejazd po chodniku a podobne, ale len vytvorenie parkovacich miest s vjazdom aj vyjazom po ceste. Ak niekto nechce respektovat vyhlasku, nepomoze mu nic, ani ten aktualny zakaz vjazdu (vid. aktualne parkovanie v danej zone, a vlastne aj ta prilozena fotografia bieleho auta, ktore 100% nie je zasobovanim, ale rodicom, ktory siel do skolky pre dieta, porusil zakaz a parkuje pri brane, odkial tito nerespektujuci zakaz vychadzaju cuvanim). Ak mame hovorit o precedense, tych slepych uliciek, kde sa smie parkovat, je v Petrzalke viac, len v tejto sekunde mi napadlo parkovisko pri "zltom 8 posch. dome" pri budove skolky na Fedinovej ulici, parkovisko na Viglasskej 13 (slepa ulicka na konci), kde je taktiez potrebne pouzit spiatocku, pripadne parkovanie pozdlz Anrusovovej (Andrusovova 13 napr.) - aj tam s ohladom na sirku cesty a parkovacie miesta vodici pouzivaju spiatocku, a teda pouzit chodnik na otocenie som tam este nevidela. Ale verim, ze existuje clovek, ktory je schopny zvolit tuto alternativu, avsak ak niekto jazdi takto, tak je zrejme schopny porusit akykolvek predpis, a teda bez problemov zaparkovat aj na chodniku, resp. prejst po chodniku bez ohladu na to, ci mesto (MÚ..) parkovacie miesta vytvori, alebo nevytvori. Tak zhrniem :-) vytvorenie prislusnych parkovacich miest nie je dovodom na obmedzovanie/ohrozovanie chodcov, ale efektivnym vyuzitim prislusnej prijazdovovej cesty.
04. december 2013

Jozef

Pri mentalite a "ohladuplnosti" slovenskych vodicov silno pochybujem, ze budu cuvat. Velmo casto vidime, ze vyjst na chodnik a otocit sa je ovela jednoduchsie, ako cuvat.
Dalsi problem by bol, ze ak by sa povolilo parkovanie pri plote, tak na ceste by ostal priestor iba na jeden jazdny pruh. Nechcem si ani predstavit, ake komplikacie by nastavali napr. kazde rano, ked rodicia vozia deti do skolky. Ak by voslo niekolko aut naraz do tejto ulicky a nebol by tam dostatok volnych miest na parkovanie, tak by museli vycuvat napr 3-4 auta. Skoncilo by to vzajomnym vytrubovanim vystresovanych vodicov na seba, lebo samozrejme by sa vsetci velmo ponahlali a ak by navyse prichadzali dalsie auta, tak by bol dopravny kolaps hadam az po Dudovu :-)
A podobne by sa muselo cuvat, ak by zo skolky vychadzalo zasobovacie auto a oproti by mu islo ine auto.
Proste si myslim, ze v tejto kratkej jednosmerke ma ten zakaz vjazdu vyznam. Odstranenim zakazu by sa ziskalo odhadom 5 parkovacich miest, ale za cenu zbytocnych konfliktnych situacii a ohrozovania chodcov.

PS : nie som ziadny fanaticky odporca automobilizmu, ale ked som vodil deti do tejto skolky, tak som mal pravidelne moznost vidiet, ake problemy nastavali uz pri sucasnej polohe zakazu vjazdu. Ako chodec som par krat zazil situaciu, ked vodic nerespektoval zakaz vjazdu, zaparkoval, a nakoniec nevychadzal cuvanim, ale sa otacal pohodlne vyjdenim na chodnik.
04. december 2013

alena

pri mentalite a ohladuplnosti slovenskych vodicov by bolo preto vhodne zakazat akekolvek uzivanie ciest autami. Pri tom plote sa parkuje uz teraz, len problem je v tom, ze tam parkuju len rodicia, ktori idu do MS pre dieta (pridu-odidu), a teda ti, ktori aktualne nerespektuju zakaz, kedze su si vedomi toho, ze kym by prisla mestska policia, uz su davno prec. Nerozumiem vyjadreniam Jozefa, kedze takto vytvorene parkovisko v slepej ulicke je pomerne castym javom. Obyvatelia Bradacovej 5 najma vo vecernych hodinach maju problem so zaparkovanim, kedze parkovacich miest je malo. V pripade parkovania rodicmi MS (striedanie aut) som koliznu situaciu este nezaznamenala, byvam tam.

Prosim magistrat/MU/mesto, aby rozhodli kompetentni. Dakujem
23. september 2014

adela

Ide o to ze zase sa ozyvaju ludia co tu nebyvaju a vsetko vedia najlepsie. Ta znacka tu uz davno nemala byt.
23. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za dlhšiu nečinnosť pri riešení tohto podnetu. Aktuálne s kolegami a kolegyňami pracujeme aj na otváraní starších, neriešených podnetov s cieľom vyriešiť čo možno najvyšší počet z nich.

Vopred ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

V prípade, že už podnet nie je aktuálny budeme veľmi vďační za prípadnú aktualizáciu podnetu a novú informáciu o stave.
Kto? Referát mobility
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
31. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe najnovšej informácie, vľavo pri plote máme v projekte nakreslené boxy, momentálne sa čaká na schválenie od Krajského dopravného inšpektorátu.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
20. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Na danom úseku boli vyznačené 4 parkovacie miesta, podnet bol doriešený.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? február 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania