Pekná cesta-Verejný poriadok-iné


Uzavretý
meno
Nina 27. mája 2019

Ako plánujete riešiť problém s prespávaním,popíjaním a vykonávaním potreby priamo v parčíku na Peknej ceste túto sezónu? Volanie mestskej polície asi nie je dostatočný strašiak a páni zo štátnej sa vždy len prejdú okolo.

27. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet spadá do kompetencie Magistrátu, kam ho preposielame.

S pozdravom


MÚ – Rača
06. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA III popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na ul. Pekná cesta, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158.



ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
08. jún 2019

Nin Miklik

dobrý deň p. Sabolová, títo ľudia nie sú bez domova, sú to obyvatelia Krasňan.
28. júl 2019

Dušan Veselý

Žiadam o riešenie problému znečisťovania parčíku, lavičiek osobami - asociálmi.
Pýtam sa, kde sú hliadky mestskej polície, polície SR, kde sú inšpektori poriadku vymenovaní úradom M.ú. Bratislava-Rača? Prečo sa musíme denne pozerat na ten svinčík, trpieť svinčík? Prečo táto spoločnosť vyžaduje iba povinnosti od slušných ľudí (platenie daní, dodržiavanie zákonov) a prečo to nepožaduje od asociálov? V sobotu 27.07.2019 zrána som zachytil "močiaceho" typka mobilom (označený červenou šípkou). Pod lavičkami je svinčík, odhodené plechovky piva. Lavičky v stave, že rašej si tam slušný človek nesadne, aby niečo nechytil.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania