Blokovanie chodníka pred AS Mlynské nivy

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
kom 09. februára 2014

Veľmi frekventovaný chodník, ktorý spája zastávky MHD s vchodom do AS Mlynské nivy je cez deň pravidelne zablokovaný parkujúcimi autami. Chodci sa musia prešmykovať pomedzi špinavé autá, obchádzať ich s kočíkmi, barlami, kuframi alebo inv. vozíkmi po ceste a kadejako okolo. Parkovať sa tam nesmie, autá neparkujú pri okraji vozovky a miesto je obkolesené križovatkou, biskupskými čapicami, zastávkou MHD a priechodom pre chodcov, napriek tomu tam autá porušujú predpisy beztrestne. Ozaj pekná vizitka komunálnej politiky hlavného mesta SR.

12. november 2016

Jozo

Nicenie verejneho priestoru

nicenie verejneho priestoru. poprosim stare nesto aby o stlpikovalo toto uzemie aby sa tam nedalo parkovat a zaroven spravili bezbarierove prechody
15. december 2016

Katarína

Dobrý deň, presne tento problém a presne týmito slovami som chcela napísať, ale vidím, že od roku 2014 nie je záujem riešiť parkovanie zadarmo na chodníku pri AS Mlynské nivy. Chodím tade denne, je ťažké sa prelisovať medzi autami, zaznamenala som ŠPZ DS, SC,BA a HE - táto veľká plechovka blokuje aj prvú búdku občerstvenia - lángošára. Ľudia, kt. vystupujú na hlavnej ceste a ponáhlajú sa na spoj spred AS, majú tiež veľký problém, keďže nemajú krídla a musia hľadať nejakú cestu spomedzi autami + obchádzať dosť veľkú mláku, ak naprší. Viem, že záujem riešiť tento dlhodobý problém nebude, veď načo, keď aj tak sa to celé bude búrať... Volať políciu nemám čas, keďže sa aj ja ponáhľam na autobus (ako všetci okolo AS). Plocha, ktorá patrí ASMN je ohraničená biskupskými "čapicami", takže tento chodník patrí asi mestu??? Ak áno, chránte slušných chodcov na chodníku (keďže ani autá nevedia lietať, ako sa asi dostanú na chodník? no, jedine cez prechod pre chodcov, čo by sa asi nemalo, že???)
05. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
celá plocha okolia stanice AS Mlynské Nivy patrí Twin City a.s., Karadžičova 12, Bratislava, PSČ 821 08. Druhý problém je, že zákon o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z. umožňuje parkovať aj na chodníka za podmienky zachovanie 1,5m odstupu pre chodcov.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
09. február 2017

Obyvateľka Ružinova

Parkovanie pri budove AS Mlynské Nivy

Chcem upozorniť na parkovanie áut pred budovou AS Nivy. Vozidlá odparkované pri budove stanice bránia plynulému pohybu chodcov smerom k priechodu cez ulicu Mlynské Nivy. Predpokladám, že všetko je v poriadku, veď jeden a pol metra sa tu nájde. Chodievam tadiaľto denne a napríklad dnes som videla staršieho pána s barlami obchádzať tu zaparkované vozidlá. Naozaj je pohodlíčko štyroch či piatich vodičov dôležitejšie ako stovky chodcov, čo tadiaľto denne prejdú? Žiadam týmto kompetentných o nápravu a zákaz parkovania v týchto miestach.
19. máj 2019

Martin Uváček

Už neaktuálne. V týchto miestach je momentálne stavenisko.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania