Pekná cesta-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý
meno
TLJ 19. augusta 2019

V MLB (Vydrica) prebieha spracovanie podkôrnikovej kalamity (Lesy SR), kde pri prevážaní/približovaní drev.hmoty dochádza k poškodzovaniu lesných ciest/porastov/lúk. Je to samozrejme dočasný stav, preto ma zaujíma či následne dôjde k náprave /revitalizácii dotknutej lokality ?

V prípade poškodenia tráv.porastu/lúky (U Slivu) - spôsobené(vyjazdené koľaje) traktorom počas aktuálne prebiehajúceho kosenia.

28. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.
Upresním situáciu, lokalita Vydrica patrí z 80% pod mestské lesy - tu ťažba dreva neprebieha, nakoľko sme územie zaradili do zóny pokoja a to až do doby, pokiaľ nebude vyhlásená prírodná rezervácia príslušnými štátnymi orgánmi. Ťažba prebieha na pozemkoch štátu v správe š.p. LESY SR, to je tá zvyšná časť navrhovanej prírodnej rezervácie. Či budú územie následne nejako revitalizovať vám povedať neviem.

Čo sa týka lúky U Slivu, tieto lúky okolo toku Vydrica sú trvalo podmočené, niektoré sú takmer mokrade. Kosenie je tu teda dosť problematické a aj keď na iných lúkach je sucho, tu sa občas stáva aj takáto situácia. Lúka pomerne rýchlo opäť zarastie trávou a ak budeme mať na jeseň v tej lokalite dobrovoľníkov, ktorí nám chodia pomáhať tak motykami zarovnajú aj drobné koľaje po kosení.

Ďakujeme za pochopenie.

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania