Exnárova-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

Po osadený stĺpikov začali auta používať Prechod cez trávnik

08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
16. november 2019

Pavel Švec

Stále lepšie a lepšie
14. december 2019

Pavel Švec

Takto dnes
14. december 2019

Tomáš K

chodnik je ciste blato
14. december 2019

Tomáš K

chodnik je ciste blato a ak uz plati zakon, ze nesmie auto parkovat cele na chodniku a zaroven nieje susediace s cestou (co nieje), tak nechce sa mestska policia povenovat autam tam parkujucim?
19. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zadali sme nášmu dodávateľovi riešenie podnetu. Budú osadené kamene alebo kvetináče.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
25. január 2020

jass

Je síce pekné, že po tolkom čase kedy sa po nekompetentnom rozhodnutí a po nečinnosti nechal tento priestor/tráva zničiť a zanášať chodníky blatom od áut (takmer vždy, keď tadial idem v súčasnom vlhkom počasí, si za...bem topánky), sa niečo začne plánovať..
Ale tu ozaj nemá čo robiť toto parkovisko na chodníku, ktoré má jediný možný príjazd/odjazd cez chodník pri stene Billy.
Akýsi pa-úradník rozhodol asi tri roky nazad vyrobiť z chodníka parkovisko pre pá áut, a zničil tak bezbariérový prejazd (od zastávok, obchodu) okolo fontány smerom na sídlisko. Pre koho je tu fontána - už len výhradne pre autá? Fontána v strede parkoviska obklopená autami nalepenými na jej ohradu 2-15 cm?

Treba odstrániť tú bariéru, ktoré na chodníku oddeľuje priestor medzi fontánou a Billou - tú pár-ročnú ohrádku parkoviska pre cca 8 áut (na úvodnej fotke tá časť, kde parkuje čierna škodovka), aby sa znova uvoľnil bezprekážkový prechod kráčajúcim chodcom do podoby rovnej plochy.
A zároveň zakázať jazdu (príjazd) po chodníku - aspoň v časti okolo obchodu Billa. je to totiž pre kráčajúce osoby velmi nebezpečné. neverím, že toto spĺňa všetky súčasné bezpečnostné normy, či slúži verejnému záujmu (bezpečnosti obyvateľov).
Tiež vyznačiť priestor okolo fontány, kde bude zakázané prekročiť vymedzovaciu čiaru napr. meter a pol od jej lemových "múrikov".
Nutné celé prepracovať, a to urýchlene!
25. január 2020

Tomáš K

@jass: podla zakona tie odparkovane auta tam nemaju ani co robit, kedze nemaju priamy vjazd na cestu. Teda meststa policia a magistrat vedome povoluju porusovanie zakona. https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=pozrite-si-prehlad-zmien-v-novelizovanom-zakone-o-cestnej-premavke-od-1-decembra
31. január 2020

Pavel Švec

Dnes takto
28. február 2020

jass

Tomáš K> čo sme mohli čakať od postupov štátnej, mestskej polície a ostatných komunálnikov, potom ako je dlhé roky zákonom zakázané parkovanie a jazda po zeleni/pôde, no nikto z nich iniciatívne priestupcov "nechytá", nesankcionuje, hoci je to ich psou povinnosťou. Napríklad celé roky jazdia autá z Chlumeckého ulice cez chodník a trávnik do areálu učilišťa (tiež dobre zanedbaného a špatiaceho výhlad každému, komu na ňom spočinie zrak).

A že teraz pribudlol zákaz jazdy po chodníkoch? Nevadí, ďalší do radu všeobecne ignorovaných. Takých miest je v súčasnosti po Ružinove (BA,... ) množstvo, kde autá denne parkujú na chodníku, a priľahlá cesta nikde Ani policajt nikde, ani papuča nikde, ani oznam o pokute.

No späť k tomuto podnetu, toto je ukážkové bahno na hlavách nezodpovedných, v čase bol kedy podnet Pavlom nahlásený, bol ešte čas - päť minút pred dvanástou, všetko napraviť. No prešlo päť mesiacov nečinnosti, a my tu máme znova jedno vyhnívajúce miesto zhoršujúce nám kvalitu bývania, prostredia, zelene-pôdy, denne znečisťujúce stovky párov topánok až nohavíc, tadialto kráčajúcim občanom...
04. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

investičné oddelenie má na tento rok naplánované stavebné úpravy parkoviska.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
04. marec 2020

Pavel Švec

Dobry den, pan/pani z komunikacneho oddelenia,
viete upresnit casovy ramec kedy sa budeme moct tesit z krajsich zajtrajskov aby sme mohli chodit po chodniku a nezaspinit si svoje ciste osatenie?
Samozrejme nechcem tu z toho robit kowbojku, este nejakych par dni tyzdnov to prezijeme. Historicky sme my, ako ludstvo prezili uz aj horsie veci, napriklad hladomor, druhu svetovu vojnu, predstavenie skupiny zive kvety, vladu Roberta F....atd.
Budte taky laskavy a skuste rozvazne napisat kedy sa tie naplanovane stavebne upravy budu realizovat, alebo v akej su faze, co musi este predchadzat tomu aby sa to zacalo realizovat? viete, vsetky tie ukony, ktore sa sice teraz nenapisu, ale potom sa pouzivaju ako vyhovorky....
dakujem
09. marec 2020

Tomáš K

... na hanbu
12. marec 2020

jass

Tušil som, že som niekde videl tento podnet ešte aj v inej podobe - našiel som ho dnes, na kritické miesto nevhodne vytvorené samosprávnikmi upozorňoval ešte v lete minulého roka Miro: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/75822/exnarova-parkovanie-problemove

A čo sa nestalo? No zo strany nápravy sa nestalo vôbec nič. Tu sa všetko deje v horizontoch rokov, aj to až po pripomenutí a urgovaní občanmi. A to sa deje "v dobrých časoch hojnosti", že sa s ničím nehne, všakže... teraz sa zas budú ďalšie dlhé roky vyhovárať na výnimočné situácie a prípadné krízy...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.