Smolenická - chýbajúci stožiar verejného osvetlenia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Chybajuci stoziar VO

15. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Odpílený (nabúraný) stožiar na Smolenickej ul. registrujeme. Začiatkom roka 2019 bola vyhlásená súťaž- Stavebné práce na obnovu zrezaných stožiarov v hl. mesta Bratislava. Táto súťaž nie je dodnes ukončená. Po ukončení súťaže a podpise zmluvy, hneď ako to poveternostné podmienky dovolia budú menené všetky zrezané stožiare verejného osvetlenia v hl. meste Bratislava.

Je nám ľúto problémov, ktoré zrezané stožiare spôsobujú. Situáciu zlepšíme už tento rok.

S pozdravom

Oddelenie správy komunikácii
19. január 2020

Martin

Osobne, ten kto vymyslel vjazd na parkovisko kde v strede vjazdu je stĺp bol architek umelec. Aj keby sa tam svetlo obnovilo, je to jedno nebezpečne miesto a len otázka času kedy niekto další stĺp zrovna.
08. júl 2020

Peter

prosím vas zrezte to úplne, zalejte dieru asfaltom aj tak to tam bude zavádzať. Dajte to prec to co ke za logiku cakat na nivu lampu...
13. júl 2021

Peter

Všeobecný odkaz pre pána primátora Bratislavy. Robte už niečo s tými osvetlením v Petržalke!!!!! Pozrite sa na tie podnety, ktoré vám tu ľudia píšu. V tme sa na niektorých uliciach žije permanentne celé mesiace až roky. Lampy sa zrezávajú, a vyše roka nie je náhrada. Lampa v strede cesty zrezaná, namiesto toho, aby bola úplne odstránená alebo urobená prekládka na chodník....Aj keď nie je možno vysúťažený nový dodávateľ, za 100 mil. eur Siemens musí makať ako fretka každý deň, servisné autá musia byť v teréne non-stop....Toto nie je možné, je 3. tisícročie.....Aby sme tu nahlasovali lampy ako špióni, namiesto toho aby Siemens zdvihol zadok a chodil do terénu ako kedysi....Je to čistá hanba, že si ľudia platia dane a ešte sa musia starať o to, ktorá lampa nesvieti....
20. júl 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
30. december 2021

Izabela

Dobrý deň,
s týmto problémom som sa už obrátila na mestkú časť Petržalka, ale dostala som odpoveď, že ide o stĺp verejného osvetlenia, ktorý je v správe magistrátu. Ide o stĺp nefunkčného verejného osvetlenia, ktorý je umiestnený bez označenia v strede vjazdu do parkoviska. Jeho umiestnenie ohrozuje dopravu, a zároveň je osvetlenie nefunkčné. Podľa § 4 ods. 1 VZN hl. mesta SR Bratislavy č. 9/1998 zo 17. septembra 1998 o verejnom osvetlení na území hlavného mesta SR Bratislavy je za riadny technicko-prevádzkový stav zariadení verejného osvetlenia umiestneného na verejných priestranstvách zodpovedný ich vlastník, správca a prevádzkovateľ, zároveň podľa uvedeného VZN je správca povinný zabezpečiť bezpečnosť zariadení. Prosím Vás preto o odstránenie tohto stĺpa a vyriešenie problému.
28. január 2022

Odpoveď samosprávy

Pekný deň prajem,

ospravedlňujeme sa za dlhší reakčný čas.

Stožiar verejného osvetlenia je funkčný, jeho káblové rozvody napájajú ďalšie stožiare na ulici.
Vjazd na parkovisko bol vybudovaný neskôr ako osvetlenie ulice, preto vznikla táto absurdná situácia. Riešením bude prekládka stožiaru, ktorá by sa mala realizovať v priebehu tohto roku.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. jún 2022

Ingrid Brisudová

Dnes je 15.6. A stožiar stále stojí na mieste???!!!! 🙈
12. júl 2022

Peter Czirak

Zatial bez zmeny, ale kym dojde k prekladke stlpa, mal by ten zvysok povodneho stlpa oznaceny ako prekazka na ceste.
07. január 2023

Peter

Neviem k čomu je dobrý zvyšok tohto osvetlenia, nakoľko roky nie je v prevádzke, tuším som tam raz videl ako sa tam zrazili dve vozidlá a možno by bolo menej škody na nich, ak by tam vôbec tento akože "stožiar" nebol... Aj vjazd na parkovisko by bol širší a komfortnejší pre domácich. Opraviť to aj tak nemá kto, tak to aspoň odstráňte!!!
07. január 2023

Peter Czirak

Mozno by stacilo, keby dakto od nasho spravcu osvetlenie (mestska spolocnost Technicke siete), poradil dodavatelovi osvetlenia (YUNEX), ze ten zvysok stlpa sa moze odstranit a tie kable co su v nom zosvorkovane, sa daju vodotesne spojit pod zemou a jama sa potom moze zasypat a zaasfaltovat.
07. marec 2023

Peter

Kolko znovu poslaní je potrebných aby sa to vyriešilo? To na tom magistráte si to stale pohadzuju?
11. marec 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
07. apríl 2023

Michal Šimek

Smolenická - torzo stĺpu

Torzo stĺpu ktoré sa nachádza rovno v strede výjazdu z parkoviska. Zhrdzavené, bez zjavného účelu alebo zmyslu, vytvára zbytočnú a nebezpečnú bariéru a v neposlednom rade hyzdí prostredie. Dalo by sa odstrániť?
23. apríl 2024

František

Dobrý deň

Torzo stožiaru č P 102/003 verejného osvetlenia dlhodobo neriešený od roku 2020.
23. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania