Psy na Kolibe (Kamzíku)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Daniel 22. apríla 2014

Dobrý deň
Odmalička rád chodievam na Kolibu a teda hlavne do okolia Kamzíka. Brávali ma tam rodičia, keď som bol malý ja a ja tam zase teraz chodím s mojimi deťmi. Musím ale povedať, že za posledné dva roky je to ako keby som došiel do koterca v útulku pre psov. Zo 60tich áut v pracovné dni je tam 55 takých, z ktorých vystúpia psy (často väčšie ako moja 4ročná dcéra) a idú ich venčiť. Samozrejme bez vodítka, náhubku a vrecka na exkrementy. Výsledkom je, že celá somárska lúka a v podstate celé okolie Kamzíka je samý pes a samé ho... Moja jedna dcéra a ja sme mali na topánke suvenír, moja manželka sa tomu vyhla, ale na ňu zas pri bufete vyskočila doga a zašpinila jej nohavice. Dať si párky v bufete, tak máte pocit, že vám do tácky skočí každú chvíľu od vedľajšieho stola alebo len voľne po lúke pobehujúci pes. Keď sme chceli ísť trošku do kľudu a prejsť sa po lesíku, tak na lesných cestičkách okolo sedačkovej lanovky je to úplne to isté. Každú chvíľu vybehol oproti pes bez náhubku, ktorý bol o 150 metrov ďalej ako jeho pán. Najprv vás oňuchá, prípadne zašteká a neviete, čo ide robiť, alebo vám skočí labami do kočíka s bábätkom. Potom sme išli do bufetu v hornej stanici lanovky a tam pobehoval malý pes majiteľov priamo po stoloch. To sme si už povedali, že to je fakt veľa a išli sme do auta. V tom ešte dcéra chcela ísť na detské ihrisko s pneumatikovými hojdačkami, ktoré ale opäť obiehala statná doga.
Naštvaný na toto všetko som si včera čítal zákon o psoch, zákon o ochrane prírody, ako aj VZN hlavného mesta a jeho mestských častí a aj stránku mestských lesov, kde je tiež jasne napísané, že v zmysle týchto dokumentov je voľný pohyb v mestských lesoch zakázaný. Je možné prosím Vás z Vašej strany vysielať častejšie hliadky mestskej polície resp. zjednať aj v spolupráci s mestskými lesmi nápravu aby to bolo opäť miesto, kam sa dá vybehnúť z osrat... sídliska do kľudu prírody a kde sa moje dve dcéry budú vedieť vyblázniť bez toho, aby do niečoho stúpili alebo ich niečo pokúsalo? Článok by mal byť po úprave publikovaný aj v Bratislavských novinách.
Ďakujem

S pozdravom

Daniel, Bratislava

23. apríl 2014

Jozef

Mily Daniel... pokial sa nezmesti policajna Fabia na lesnu cesticku, tak tam policajtov necakaj... oni totiz zadok z auta nevytiahnu. Maximalne ked zastavuju nejakeho sofera...
24. apríl 2014

Tomas

O tomto som sa bavil s človekom nanajvýš kompetentným (nebudem menovať, aby som mu nespôsobil problémy) a je to takto:
Mestské lesy sú si vedomé, že veľmi veľa psíčkarov nedodržiava stanovené pravidlá a zákazy. Pravidelne žiadajú mestskú políciu, aby na dané miesta chodila, aby pokutovala, aby urobila raziu...
Mestská polícia však na to hádže BOBEK !!!! A keď sa ich už aj podarí dotlačiť k tomu, aby sa na danom mieste ukázali, tak dajú pokutu jednému psíčkarovi a idú preč a zase ich treba neskutočne dlho prosiť a naháňať, aby sa vôbec ešte niekedy ukázali.
Problém nie je u mestkých lesov (oni nemôžu pokutovať), problém je jednoznačne u mestskej polície !!! Treba tlačiť na mestskú políciu, primátora a mestských poslancov !
Sám moc nezmôžeš. Ale podľa mňa je veľa takých ľudí, ktorým bezohľadní psíčkari vadia. K tejto téme môžeš zarátať voľne pobehujúcich psov po uliciach a parkoch, zelené plochy plné výkalov, výkaly na chodníkoch, omočené všetko naokolo, mláky moču na chodníkoch. Myslím, že tieto menované problémy iritujú mnohých ľudí. Ak by sme sa vedeli nejako zorganizovať a vyvinúť cielený a silný tlak, možno by sa podarilo niečo poriešiť.
Nech sa darí a všetko dobré Tebe, manželke aj deťom.
28. apríl 2014

p

co?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania