Šancová-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Zelená pre chodcov trvá len zopár sekúnd. Ani pri veľmi rýchlej chôdzi človek nestihne prejsť áno len do polovice prechodu a dostane červenu. Na to aká je to frekventovaná cesta je to dosť nebezpečné.

26. jún 2020

Viliam

Ono ten prechod primárne slúži na presun "veľkého balíka" ľudí - t.j. dostanú zelenú prejdu na druhú stranu, keby bola zelená dlhšia stále by sa trúsil ešte jeden-dvaja ľudia a fáza pre chodcov by spôsobila kolaps, nebojte sa auto Vás počas toho nezrazí, je tam tzv. vyrovnávací čas kým prejde k zmene signálu pre autá
26. jún 2020

Tomas Mahi

a co starí ľudia ktorí majú problém s chôdzou?
26. jún 2020

Tomas Mahi

Som pomerne rýchly chodec a ten vyrovnavaci čas tam bol tak krátky že ledva som došiel na druhú stranu a už šli auta. neviem si predstaviť ako by som to zvládol ako starší človek
26. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. jún 2020

Marek Michalík

Zelená znamená, že chodec môže vyraziť, vždy sa počíta s tým, že aj pomalšou chôdzou dôjde legálne aj na červenú.
29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dĺžka zeleného signálu na priechode pre chodcov je postačujúca, ak chodec vstúpi na priechod v prvej sekunde zeleného signálu. Prepnutie na signál "STOJ" neznamená, že chodec nemôže bezpečne pokračovať v prechádzaní, ak sa už na priechode nachádza (Vyhláška 30/2020 Z.z., §20, odsek (2), písmeno a). Rovnako medzi ukončením zeleného signálu pre chodcov a začatím zeleného signálu pre vozidlá je určený tzv. bezpečnostný medzičas, ktorý slúži na ukončenie pohybu chodcov na priechode. To znamená, že ak chodec vstúpi na priechod pre chodcov aj v poslednej sekunde zeleného signálu, tento medzičas mu umožňuje bezpečne prejsť celým priechodom.

Pripomíname tiež, že križovatka Šancova - Štefanovičova je koordinovaná s ostatnými križovatkami na Šancovej ulici (úsek od Trnavského mýta po Pražskú ulicu). Akákoľvek zmena riadenia by túto koordináciu porušila.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania