Popolievat stromy!!!

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Prosim, popolievajte a polievajte tieto stromy! Nestaci ich iba vysadit.

31. máj 2014

nemam

miesto fotenia sa mohli kludne poliat a ne spoliehat sa na neschpnost druhych
03. jún 2014

Zuzana

Akurát som išla tiež ohlásiť rovnaký podnet.... Chcela som v prvom rade pochváliť samosprávu, že naozaj v poslednom čase investuje do výsadby stromov. Žiaľ nie vždy prežijú... Konkrétne tieto boli vysadené pred troma týždňami, práve keď udreli veľké horúčavy. Škandál je, že ich nepoliali ani len v deň sadenia!!! To jednému takémuto stromu sa zíde aj 100 litrov vody a v prvých týždňoch kým sa nezakorenia opakovane. Smutné je, že keď už v deravom rozpočte nájde samospráva nemalé prostriedky na nákup takýchto krásnych stromov, nenájde sa zopár eur na polievanie a sú to tým činom vyhodené peniaze... Prosím pošlite tam polievacie auto, veď sú už úplne zoschnuté, lebo už včera bolo neskoro...
03. jún 2014

Zuzana

Ad nemam: je to 5 veľkých stromov, nestačí tam vyliať svojpomocne jeden kýbeľ, ale musí tam dojsť pekne cisterna...
03. jún 2014

Zuzana

Prešiel týždeň, čo bol prvotne zaslaný podnet a stromy neboli stále poliate a schnú ďalej. Je mi z toho smutno :( Bola by veľká škoda, ak by úplne vyschli. Prosím, prosím pošlite tam cisternu s vodou. Vopred ďakujem.
06. jún 2014

Radovan Karvai

Zuzana, ak vylejes kazdy den jedno vedro, tak to bude bohato stacit
09. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedené stromy na rohu Jiráskovej a Švabinského ulice boli vysadené na jar 2014 ako náhrada za výrub 3 ks stromov na Jiráskovej ulici pri Lidli, na pozemku vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy.
Vyzvali sme Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, oddelenie životného prostredia a mestskej zelene o urýchlené zabezpečenie polievania týchto stromov počas obdobia vysokých teplôt.
V mesiacoch apríl a máj 2014 bol dostatok zrážok, takže stromy sa nemuseli polievať. Zavädnutie listov, niekedy aj úplné zhodenie, najmä u mladých novovysadených stromov je spôsobené tým, že drevina sa takto bráni nadmernému výparu, ku ktorému dochádza práve z listov. Keďže nemá ešte dostatočne rozrastený koreňový systém a preto nemôže v horúcom počasí nasávať dostatok vody, reakciou býva zhodenie listov. Väčšinou ešte koncom leta, alebo po ochladení vyrastú zo zásobných pupeňov nové listy, ktoré opadnú s príchodom chladných dní.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
25. november 2014

Stefan

Kolkko ich prezilo? Smutne ze sa nik nevyjadril zo samospravy.
25. november 2014

Stefan

Kolkko ich prezilo? Smutne ze sa nik nevyjadril zo samospravy.
30. august 2016

Zuzana Vyšinská

Na margo tohto podnetu - z 10 stromov 6 totál vyschnutých. Nejakým zázrakom 4 ako-tak prežili...
30. august 2016

Zuzana Vyšinská

Ad RAdovan Karvai - bývam 4 zastávky autobusom odtiaľ, ťažko tam budem vláčiť kýble vody. Ide o to, že je to mrhanie prostriedkami, keď niekto sadí stromy počas 30 stupňových horúčav a ani ich nezaleje... Je to kocúrkovo a takto to dopadne - 60 percent neprežije...
31. máj 2020

Martin Uváček

Nie všetky stromy z podnetu tam ostali, ale tie čo sú tam teraz, sú v poriadku.
09. jún 2020

Martin Uváček

Stromy sú ok.
06. október 2021

Martin Uváček

Podnet sa podľa mňa môže uzavrieť. Súčasné stromy nejavila žiadne známky vysychania

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania