Chýbajúce hojdačky a preliezky za bytovkou Komenského 341

Zodpovednosť za riešenie: Dolné Vestenice

Vyriešený
meno
Jozef Koreň 30. apríla 2018

Dobrý deň.
Nakoľko som doteraz čakal, či sa nájde aj pre deti s naších bytoviek nejaká šmýklavka,alebo hojdačka, aby sa mohli zahrať aj pred našou bytovkou, kde máme peknú trávnatú plochu a na nej už len torzá bývalého kolotoča, konštrukciu z hojdačky, ešte z čias dávno minulých. My sme si už svojpomocne zadovážili malé pieskovisko,hojdaciu lavičku a lavičku na sedenie,ale ak by sa dalo aspoň zrekonštruovať tie spomínané torzá a dať nám sem aspoň jednu šmýklavku, nakoľko sa sem chodia hrávať deti z troch priľahlých bytoviek.Myslím si, že si aj naše deti zaslúžia menšie detské ihrisko, ako sa dalo spraviť aj pred inými bytovkami v obci.A taktiež ste akosi na nás pozabudli aj pri značení parkovacích miest...

03. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za Vaše oslovenie vo veci riešenia menšej zóny pre deti v blízkosti bytovky Komenského 341. Dotváranie jednotlivých častí obce je v súlade so zámermi obce. Ako isto registrujete, obec postupne čiastočne dotvára jednotlivé plochy. Nezabudli sme a ani nezabúdame na Vami uvádzanú časť sídliska. Po etape riešenia majetkového vysporiadania pozemkov v tejto časti obce , t. j. ich kúpy od a. s. VEGUM, v krátkej dobe pristúpime k tvorbe pieskoviska pre deti, v blízkosti ktorého budú osadené lavičky a budeme riešiť aj osadenie šmýkalky.
Čo sa týka značenia parkovacích miest, taktiež uvádzam, že ani v tejto oblasti sme nezabudli na túto časť obce - myslím tým plochu pri výmenníkovej stanici. Ako nám ukázala prax v iných častiach obce, vyznačenie parkovacích miest čiarami predstavuje racionalizačné opatrenie v riešení parkovania, ktoré je efektívne a dá sa realizovať pri relatívne nízkych nákladoch. Aj tu sme boli značne obmedzení majetkovým vysporiadaním pozemkov. V blízkej budúcnosti sa vyznačenia parkovacích miest čiarami dočkáte.


Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
07. máj 2018

Jozef Koreň

Dobre teda, verím, že v najbližšej budúcnosti sa dočkáme, aj keď sa Vás na toto isté pýtali viacerí už presne pred rokom a dostali rovnakú odpoveď... Verím, že sa to odkúpenie pozemkov za ten rok pohlo tým správnym smerom a že sa nebudem musieť pýtať zase o rok na to isté.
Ďakujem.
26. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dovolím si s odstupom času reagovať a doplniť vyjadrenie:
postupne sme nielen v tejto oblasti, ale aj pri budove klubu dôchodcov, vybudovali pieskovisko, osadili sme v jeho blízkosti lavičky a tomu 16. 7. 2018 pribudli pre deti aj preliezačky.
Začiatkom mesiaca júl 2018 sme za výmenníkovou stanicou vyznačili parkovacie miesta čiarami.


Ing. Kvetoslava Šimorová, starostka obce
26. júl 2018

Jozef Koreň

Ďakujeme, naše deti sú veľmi spokojné, že sa môžu hrať a zabaviť sa aj pred svojou bytovkou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania