Okružná-strom-nebezpečný

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Martin Pavelek 19. februára 2023

Smrek rastie nakrivo, je vychýlený a hrozí jeho spadnutie na cestu a parkujúce autá. Žiadam vypílenie kvôli bezpečnosti.

21. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Pavelek,

ďakujeme Vám veľmi pekne za upozornenie. O aktuálny stav a kontrolu predmetného stromu sme požiadali príslušný Odbor dopravy a miestneho hospodárstva. O stanovisku Vás budeme obratom informovať. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
23. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Pavelek,

v prvom rade by sme Vám chceli poďakovať za Váš podnet na základe ktorého dalo mesto predmetný strom posúdiť zmluvnému odbornému pracovníkovi mesta, ktorý vo svojom stanovisku okrem iného konštatuje, že naklonenie stromu s veľkou pravdepodobnosťou spôsobila rastová chyba o čom svedčí aj skutočnosť, že naklonenie stromu nebolo spôsobené v dôsledku snehu v jeho korune. Zároveň konštatoval, že je tu zrejmé presychanie konárov v korune stromu z dôvodu dlhodobého zatienenia. Výraznejšie nachýlenie koruny stromu v ostatných dňoch je výsledkom napadnutia snehu, ktorý korunu preťažil vo vrchnej časti. V závere odporúča mestu strom monitorovať v časovom horizonte 1 - 2 rokov a v prípade pokračujúceho presychania koruny stromu a opadu ihličia odporúča jeho výrub v riadnom správnom konaní.

S pozdravom

Ing. Miroslav Kosmeľ
vedúci Odboru dopravy a miestneho hospodárstva
08. december 2023

Martin Pavelek

Okružná-strom-poškodená podpera

Už tretí krát žiadam o vypílenie stromu smreku na ulici Okružná 2061. Nezaujíma ma názor dendrológa, ktorý tvrdí, že je zdravý. Možno je zdravý ale je extrémne nachýlený mimo svojej osi a hrozí jeho pád na zaparkované autá a ľudí prechádzajúcich po ceste a chodníku. Toto usúdila aj mestská polícia, ktorá uplynulú zimu zobudila majiteľa auta a žiadalo ho aby preparkoval, lebo hrozí jeho pád. Veď to nie je jediný strom na púšti, okolo tohto rastie ďalších 30. Vypíľte ho skôr, ako sa stane nešťastie.
08. december 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Pavelek,

ďakujeme za opätovné upozornenie. O stanovisko sme požiadali príslušný Odbor dopravy a miestneho hospodárstva. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
19. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Pavelek,

predmetný strom bol opätovne posúdený odborným pracovníkom Technických služieb, s.r.o. a Mesta Dolný Kubín a dňa 18.12.2023 bol strom spílený z dôvodu ochrany majetku a zdravia. Ešte raz ďakujeme za upozornenie a prajeme Vám pekný deň.

Ing. Miroslav Kosmeľ
vedúci odboru dopravy a miestneho hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania