Dolný Lopašov-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Lopašov

Vyriešený
meno
Tomáš Rajnic 21. januára 2019

Ahoj Mário
Z cesty hore do bane pravidelne tečie voda so štrkom. Taký istý problém je na poľnej ceste na holý vrch - tam sa sype i veľký štrk na cestu a tečie voda - tá potom pomaly ide dole okolo múrov do dediny - i to je problém pri záplavách. Okrem iného tam autá obchádzajú tieto "vyplaveniny", čo môže spôsobiť nehodu. Raz sme pod holým vrchom cestu už s lopatami čistili a hádzali štrk naspäť, no márne. Voda a štrk skončili v dedine - tiež na foto Bolo by fajn osloviť družstvá, aby si to poriešili, lebo sa to opakuje stále! Foto je spod holého vrchu.

Vďaka
TR

29. január 2019

Odpoveď samosprávy

Ahoj Tomáš,

Čo sa týka cesty na holý vrch, kontaktoval som predsedu družstva Chtelnica, prisľúbil mi prejednanie problému v blízkej budúcnosti, riešenie však zatiaľ nemáme. Polia sú naklonené určitým spôsobom a voda si vyberá tú najľahšiu možnú trasu.
Pod cestou "Z cesty hore do bane" snáď myslíš cestu k poľovnej chate. V tejto veci som bol za členmi predstavenstva PD Dolný Lopašov hlavne kvôli osevnému plánu v časti Hačky ale takisto aj kvôli problémovej časti Pahorky. Tento rok majú v pláne siať na spomínané územie pšenicu, takže aj v prípade väčších zrážok v krátkom časovom intervale (nie extrémnych) by sme v obci nemali mať problémy.
Do budúcna plánujeme (po zbere pšenice) riešiť protipovodňové opatrenia, uvidíme ako sa nám to podarí.
Kto? Starosta v spolupráci s PD Chtelnica resp PD Dolný Lopašov.
Kedy? August

Mário,
starosta obce.
28. júl 2020

Jaroslav

Spomínaný problém neustále pretrváva. Najmä v prvom prípade (prvý obrázok): cesta na holý vrch. Pri väčšom daždi sa vyleje z poľnej cesty potôčik, ktorý po nej pravidelne tečie (poľná cesta by nemala byť využívaná na odvod dažďovej vody) priamo na hlavnú cestu a zaplaví jej povrch blatom a (pri veľkej búrke) hrubým štrkom. Prejazd autom po takto zaplavenej ceste sa stáva nebezpečný. Cestu využívajú pomerne často aj chodci a cyklisti, ktorým v tomto prípade hrozí riziko vážneho úrazu.
29. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Nakoľko ani po viacerých stretnutiach s predstaviteľmi PD Chtelnica neprišlo k vyriešeniu problému, som sa rozhodol požiadať o pomoc Správu a údržbu ciest Trnavského samosprávneho kraja. O navrhovaných krokoch a realizácií rozhodne vedenie Správy a údržby.
Kto? Správa a údržba ciest TTSK

s pozdravom,
Mário Beblavý,
starosta obce
03. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Pracovníci SÚC TTSK prečistili priekopu a vytvorili koridor pre naplaveniny a vodu. Tým pádom voda nebude stekať na cestu ale bude vsakovať v rámci priekopy a zeleného pásu.

s pozdravom,
Mário Beblavý,
starosta obce
03. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

nižšie pridávam fotodokumentáciu zo samosprávy.

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania