Duklianska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Lubino Blaho 06. novembra 2020

Dnes som si pozrel reportáž RTV. Možno susedia zabudli ale nezaznel tam jeden podstatný detail - ten autobus po Duklianskej chodí úplne prázdny ! Veľký prímestský autobus a na 90% len so šoférom. Pozrite si pozorne reportáž, je to tam krásne vidno. Nemalo by mesto optimalizovať linky MHD podľa vyťaženosti. Len na Duklianskej ulici sa za posledných 5 rokov na 70% zmenilo obyvateľstvo, tak isto v celej štvrti. Zmenilo sa správanie ľudí - dnes už aj penzista ide do obchodu taxíkom - lebo mu taxikár naloží aj vyloží nákup. Platíme za to že sa vozí vzduch. Len na zamyslenie - vyriešili by sa hneď a jednoducho 2 problémy - parkovanie a mesto by ušetrilo na MHD.

10. november 2020

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
zmluva s prepravcom SAD Prievidza a.s., je účinná od 1. 1. 2013, platí do 31.12.2022 a bola podpísaná na základe výsledku verejného obstarávania z roku 2012.
V zmysle zmluvného vzťahu je mesto oprávnené každý rok znížiť výkon dopravnej obsluhy o 10%, čo sa aj deje. Autobusové spojenie sa plánuje vždy na dve cesty – tam aj späť. Dávame za pravdu, že využiteľnosť autobusov postupne klesá. Ako bude fungovať verejná doprava v meste po ukončení zmluvného vzťahu bude zrejmé na základe aktuálnej situácie. Zámerom mesta je optimalizovať verejnú dopravu tak, aby bola dostupná pre tých, ktorí sú na ňu odkázaní a zároveň boli efektívne vynaložené verejné prostriedky.
Dopravnú situáciu na Ul. Duklianskej mesto aktuálne rieši. Dopravné značenie vo finálnej verzii bude dané do prevádzky do konca roka.
Kto? oddelenie výstavby, ÚP, dopravy a životného prostredia
Kedy? december 2020

Tím oddelenia komunikácie a marketingu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania