Námestie baníkov-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený

Dobrý deň. V centre Handlovej je v pracovných dňoch všeobecne veľký problém nájsť parkovacie miesto. Pred Domom kultúry je však na parkovisku osadená dopravná značka IP 17b, ktorá označuje, že ide o parkovisko s časovo regulovaným státím s povinnosťou použiť parkovací kotúč (parkovacie hodiny). Chcel by som sa opýtať, či niekedy dochádza ku kontrolovaniu tohto parkoviska, pretože bez problémov tu autá stávajú aj pol dňa a parkovacie hodiny nepoužíva snáď ani jeden jediný človek, ktorý tam parkuje. Myslím si, že tieto miesta v centre sú veľmi potrebné, a preto si myslím, že by sa naozaj malo dohliadať na časový limit parkovania

19. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Peter,

Váš podnet evidujeme a posielame na preverenie na mestskú políciu.
Kto? Mestská polícia Handlová
Kedy? 2023

oddelenie marketingu a komunikácie
26. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Peter,

príslušníci Mestskej polície Handlová priebežne kontrolujú dĺžku státia na časovo vyhradenom parkovacom mieste, nie je však v rámci kapacít MsP možné kontrovať státie nepretržite.
Ak zaparkujete pred kultúrnym domom, alebo podnikateľským inkubátorom v Handlovej, mali by ste si za čelné sklo auta, na viditeľné miesto, dať parkovací kotúč a označiť na ňom čas príchodu. Parkoviská sú označené dopravným značením s obmedzeným státím na 30 minút. Parkovacie hodiny s logom mesta rozdávali v rámci prevencie pred časom šoférom, ktorí tu parkovali, hodiny je možné kúpiť v papiernictve na námestí. Ak ich pri parkovaní na označených miestach nebudete mať, policajti vám môžu dať pokutu za priestupok do výšky 50 eur v blokovom konaní.

V centre sa priebežne kontroluje parkovanie. Vodič, ktorý zaparkoval na takomto parkovisku je povinný použiť parkovací kotúč. Vzhľadom na to, že na parkoviskách, kde je časovo obmedzené parkovanie s povinnosťou použitia parkovacieho kotúča. Bohužiaľ zo skúseností MsP vieme, že vodiči sa vedome vrátia do vozidla, posunú si čas na kotúči a tvrdili, že sa s vozidlom pohli.

https://www.rtvprievidza.sk/home/handlova/4576-rozdavali-parkovacie-kotuce
Kto? Mesto Handlová
Kedy? 2023

oddelenie marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania