Zničené trávnate plochy

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Patrik Šarina 19. septembra 2016

Vážená radnica.
Touto cestou Vás chcem upozorniť na zničené trávnaté plochy na ulici Partizánska. Táto spúšť je spôsobená pobytom kolotočov. Taktiež v mene obyvateľov tejto časti mesta žiadam o čo najrýchlejšie uvedenie týchto plôch do, aspoň sčasti, pôvodného stavu. Je nemysliteľné, aby sme mali takmer v centre takúto "poľnú cestu". Zároveň si Vás dovolujem vyzvať k prehodnoteniu každého ďalšieho pobytu kolotočov v tejto lokalite, nakoľko táto situácia sa pravidelne opakuje. A ešte si neodpustím otazku, na koho náklady bude úprava terénu realizovaná? Kolotočiari zarobili a teraz sa bude po nich upratovať za mestské peniaze? Za odpovede vopred ďakujem.

20. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie podnetu.
Prevádzkovatelia zábavných atrakcií platia miestne dane za pobyt podľa výmery zabranej plochy a sadzby dane stanovenej vo VZN mesta Handlová 9/2013. Tieto sú príjmom rozpočtu mesta.
K poškodeniu dochádza v dôsledku poveternostných vplyvov, kedy dážď rozmočí zeminu a pri presune sa podmočená zem naruší. Prevádzkovateľ atrakcií pozemok pohrabal a upravil. V uvedenej lokalite je možnosť umiestnenia atrakcií obmedzená, mesto v uvedenej lokalite dva krát do roka využíva tento priestor pre umiestnenie zábavných atrakcií a s uvedenou možnosťou zvažuje aj v budúcnosti.

Oddelenie správy daní a podnikat. činnosti
20. september 2016

Patrik Šarina

Važené oddelenie správy...
Ak je podľa vás toto upravené a pohrabane, tak by som rád videl vaše dvory... Mne nemusíte vysvetľovať, ze keď naprší je zem rozmočená. Tu ide o to, kto tú "narušenú" zem dá doporiadku. Touto odpoveďou je podľa vás všetko vyriešené?
20. september 2016

Sandra

Vďaka tomuto neupravenému terénu som v nedeľu pri venčení psíka (kedže to v prvom rade slúži ako vencovisko ) spadla a vo vysokom už tehotenstve skočila v nemocnici !!! Venčím tam pravidelne a nespozorovala som ani po skladaní kolotočov , žeby prevádzkovatelia kolotočov akýmkoľvek spôsobom dávali terén do poriadku .
20. september 2016

Ján Kečkeš

Dobrý večer prajem,

s odstupom pár dní som predýchal ten z roka na rok úbohejší "jarmok", ale ako riešite podnety občanov mesta je zarážajúce - polovicu podnetov neriešite vôbec a ak má byť tá druhá polovica v kolónke vyriešený takýmto štýlom, tak tu niečo nie je v poriadku. Napísať, že Vám to zaplatili a tak je to v poriadku a plánujete vtom pokračovať je absolútny výsmech. Nezabúdajte, Vy ste tu pre občanov mesta, nie naopak.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania