Partizánska-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Ivan 15. augusta 2019

Dobrý deň, je nutné dva krát denne počas celého týždňa mestským rozhlasom otravovať ľudí? Kto chce. .info si nájde na webe mesta...vždy sa zľaknem vyhlásili evakuáciu. .

15. august 2019

Dušan

Ten mestsky rozhlas je otravny aj tu u nas v malej horke. Reproduktor je otoceny smerom k nam a ked spim po nocnej, resp. sused , len nas tak nadvihne na posteli aj cez zatvorene okno. Na konci kazdej spravy dostaneme informaciu ze sa to docitame na vyvesnej tabuli alebo na stranke mesta handlova. Hovorim za obyvatelov celej ulice J.L.Bellu, poprosli by sme vypnut ten reproduktor co je natoceny smerom od Odbojarov na J.L.Bellu. Dakujeme za vybavenie. Fakt ma nezaujima napr. co ponuka jednota , alebo sukromny podnikatel z polska. Kto chce, kupi aj bez reklamy v hlucnom rozhlase.
15. august 2019

Brano

Dnes ludom vadi vsetko a na vsetko sa len stazuju. Keby ten rozhlas nefungoval, tak by ste sa stazovali ze nemozete pocuvat mestsky rozhlas. Nie kazdy ma doma internet, hlavne starsi ludia, aby si to mohli pozriet tam. A co je na tom, ked hlasia ze sa napriklad nieco predava na trznici. Aspon su ludia informovani a mozu si ist kupit. Vazeni, ked vam vadi to, led vysiela mestsky rozhlas, tak vam poradim jednu prakticku vec. Zatvorte si okno a bude po probleme. Ake lahke, vsak. No a co vam este take strasne vadi? Napriklad, ze tam okolo ulice Odbojarov premavaju vlaky? Aj tie vas otravuju? A co este??? Ked vam tak vadia taketo veci ako mestsky rozhlas, tak sa odstahujte niekam na samotu u lesa, ako znie nazov aj jedneho ceskeho filmu a budete mat pokoj. Som sa trosku rozpisal, ale nemam rad ludi, ktorym vsetko vadi a chcu mat od vsetkeho pokoj, ale na druhej strane by zase vsetko chceli.
16. august 2019

Dušan

Brano. Ja ten megafon nepotrebujem vobec tam. Ked nieco chcem zistit, tak je to na internete. Mne ide len o jeden amplion, ktory reve aj cez zatvorene okno, a to mam trojskla. Pravdepodobne nerobis na zmeny, nevies asi co je to tahat 7 nocnych po sebe a zobudi ta mestsky rozhlas ked zaspis a je po spani.
16. august 2019

Brano

Dušan, to si predstav, ze aj ja robievam nocne. Ty tam ten amplion nechces, tvoj sused mozno ano, dalsi sused ho chce tiez, aj suseda ho chce. Aj mesto ho tam chce mat, aby mohlo informovat svojich obcanov prostrednictvom svojho rozhlasu, ktory je umiestneny na mestskom pozemku. Co myslis, ze sa stane s tvojou staznostou na nejaky jeden amplion, ktory ty nechces? Ako prepac, ale mne taketo staznosti pridu uplne detinske. Nad takymyto prispevkami neviem ci sa mam smiat, alebo plakat. Vsetci sa teraz pocikaju a pojdu odpojit ten jeden amplion len kvoli tebe.
16. august 2019

Dušan

No asi nemas ten amplion tak ako ho mame tu.
21. august 2019

Rasto46

Takze pan Brano,ak si myslite,ze ked nechceme pocuvat amplion,mame si zavriet okna?
Srandujete,cez leto sa nezatvaraju okna,v zime su zavrete a nebudeme zbytocne
otvarat,aby sme sa nieco dozvedeli.
Byvam v meste,hluku mame naozaj dost a tieto hlucne informacie nech sa praktizuju na dedinach-vcetne rôznych predajov.
Na margo hlasenia je to asi tak,ze ked spime ,aj male deti cez obednu prestavku,mali by sme mat naozaj pokoj,nie pocuvat to,co si vieme najst inym spôsobom.
Keby bolo v mojej moci,tak to zastavim,vcetne ranneho
vyzvanania na kostole.
Takze sa teraz pocikajte,nie vsetkym je po vôli hlasenie mestskym amplionom.
21. august 2019

Brano

Mily Rasto46, pokial dobre viem, tak nocny klud je od 22:00 do 6:00 , takze cez den si mozu zvony na kostole bit o dusu spasenu a mestsky rozhlas si moze vysielat kedy mesto uzna za vhodne. Ked mam tak veeelmi prevelmi vadi hluk mesta, tak ako som tu uz spiminal, odstahujte sa niekam na samotu u lesa a vec bude vybavena. Aj to okno tam mozete mat otvorene aj do aleluja a nic vas rusit nebude. Ale zase vam by vam urcite vadilo do odporne cvirikanie vtakov, vsak. Ludia ako vy su ludia, ktori su neustale s nicim nespokojni a stale sa im nieco nepaci. Raz je to amplion, potom zvony, potom chodia auta po ceste, nejaky pes steka atd... A samozrejme do toho zakomponujte deti, lebo ved treba zahrat aj na city ludom. Skutocne, dnes si mozete kupit alebo postavit dom kde je to len mozne, tak si najdite nejake tiche miesto a chodte zit tam. Preco byvate v takom velkomeste akym je Handlova?!
21. august 2019

Rasto46

Vidim pan Brano,ze vy naozaj byvate na okraji mesta ,a o hluku nemate ponatia.
Uz len predpokladam,ze viete citat,tak si viete precitat to,co vas môze zaujimat.
A to som este nespomenul hluk na okrajoch mesta,kde sa pouzivaju naradia ,ktore maju 100 decibelov a ludia ich pouzivaju bez toho,aby si uvedomili,kedy je ich vhodne zapnut.Napriklad si budete grilovat s rodinou a vas chytry sused vam bude do toho robit spolocnost s kosackou,alebo vyzinackou.Howk.Uzivajte si amplion a natocte si ho rovno do spalne.
21. august 2019

Brano

Rasto46, a to ste kde zobral, ze byvam na okraji mesta? A takze aj kosacky vam vadia?! Mam napad, treba urobit kampan, aby si ludia namiesto kosaciek a krovinorezov zaobstarali nieco tichsie...trebars kozy. Je to v podstate nehlucne, ekologicke a este aj bio. A lietadla, alebo vrtulniky, ktore lietaju nizsie, tak ze ich pocut vam nevadia? Alebo si treba dat do usi stuple, na to sluchadla ake mal Otik vo filme Vesnicko ma strediskova a mozno to stlmi tie strasne zvuky bezneho zivota. Ak ani to nepomoze, tak treba zajst k lekarovi a mozno vam da na to nejake lieky. Ktovie, mozno je to nejaka diagnoza... :-)
21. august 2019

Rasto46

Takze takto pan Brano,
ja som sa zastal a podporil nazor,ze netreba vyhlasovat dvakrat to iste,hluk je nebezpecny.
A kozy si kupte vy,aby ste mal preventivne co pocuvat,ked nevysiela mestsky rozhlas,a to som ostal este slusny.Howk
22. august 2019

Brano

Jasneee, ten hluk je nebezpecny, hlavne taky ten bezny hluk velkomesta Handlova. Neviem ci si zachytil, ale minuly tyzden v Handlovej dokonca zomreli traja ludia na to, ze pocuvali mestsky rozhlas a jedno umrtie bolo hlasene na hornom konci, ked tam jeden obyvatel kosil benzinovou kosackou a jeho treti sused ten napor hluku nevydrzal a zomrel. Strasne nieco, vsak Rasto46. A teraz vazne... Ber to ako dobru radu, zajdi k tomu lekarovi-specialistovi a budem s tebou dufat, ze sa vsetko na dobre obrati a zase sa ti polepsi. Neodkladaj to. A hlavne ticho, tiiisko...
22. august 2019

Odkazprestarostu.sk Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň p. Brano a p. Rasto46,

chceme vás poprosiť o slušnú a neútočnú diskusiu k danému podnetu.
Daný portál neslúži na osočovanie diskutujúcich.
V opačnom prípade budeme nútení diskusiu k danému podnetu uzatvoriť.

Ďakujeme za porozumenie.

S pozdravom

Tím odkazprestarostu.sk
22. august 2019

Dušan

Mesto by malo spravit anketu o tom, v ktorej oblasti je ziadany mestsky rozhlas a v ktorych nie. Mne nebude vadit ked bude rozhlas vysielat, len nech zbytocne nehuci tam, kde ho nechcu.
24. september 2019

Olli MH

Škoda že sa tu nedá zatlieskať. Nedávno opravovali a robili údržbu mestského rozhlasu a ten náš vreštiak teraz už len na začiatku vysielania zachrčí-zakašle-zašuští a potom úplne stíchne.
Chcem poprosiť kompetentných aby ho nechali odpočívať v pokoji ....teraz ho je počuť akurát.
A schválne vám nepoviem ktorý to je :-)
11. október 2019

Marek

Ak by rozhlas sluzil len na dolezite veci, tak by nik nenamietal, ale to, ze tam je reklama, ludi vytaca, lebo sa tomu neda vyhnut.
28. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Čo sa týka rozhlasu, je to jeden z komunikačných kanálov mesta, z ktorého obyvatelia čerpajú informácie a máme v meste veľa seniorov, ktorí nemajú možnosť nájsť si informácie na internete. Nakoľko Handlovský hlas vychádza ako dvojtýždenník, informácie na dennej báze môžu starší občania čerpať len z rozhlasu. Vysiela sa štandardne 2 x denne 9:25 a 14:10, v piatok 13:30.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu a konateľ spoločnosti Hater sro
Mestský úrad Handlová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania