Potočná-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Marian 18. mája 2020

Dobry den. Neda mi nereagovat na prave prebiehajucu rozkopavku ulice Potocna kde sa rekonstruuje plynove potrubie. Toto sa nedeje po prvy, ani po druhy, a ani po piatykrat v tomto meste, ze novozrekonstruovana komunikacia je relativne po par mesiacoch opat rozkopana z nejakeho dovodu. Ja chapem, treba opravit co je treba, ale... TO SA NEDA DOHODNUT SO ZAINTERESOVANYMI A UROBIT TAKETO PRACE ABY SA NOVOOPRAVENA KOMUNIKACIA NEMUSELA ZASE ROZKOPAVAT ??? Dlhe roky bola trebars Potocna ulica v zlom stave, konecne sa opravila a zase prebieha na nej rozkopavka. A toto iste caka aj ulice v okoli ulice M.Krssakovej, kde boli cesty desiatky rokov v zlom stave. Urobili sa nove a treba ich zase rozkopat. Viete, toto mi pride s prepacenim na hlavu. Stoji to nemale financie a takto to potom skonci...

21. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v období rokov, keď samospráva plánovala investíciu do súvislých opráv miestnych komunikácií oslovila všetkých správcov inžinierskych sietí s výzvou, aby v prípade, že plánujú rekonštrukciu sietí, tak urobili po dohovore s mestom, z dôvodu predchádzania opakovaných rozkopávok.
Správca inžinierskych sietí, Slovenský plynárenský priemysel- distribúcia, a.s., pristupuje k rekonštrukcii plynovodu podľa možností svojich rozpočtov. Rekonštrukcia sa vykonáva z dôvodu výmeny potrubia a bezpečnosti obyvateľov. Podmienky realizácie stavby sú premietnuté v stavebnom povolení zo stanovísk mesta. V podmienkach realizácie tejto líniovej stavby, ktoré bolo vydané stavebným úradom v máji 2019, je správca siete upozornený na technicky veľmi prísne a finančne náročné podmienky vydania povolenia na zvláštne užívanie komunikácie. Konečnú povrchovú úpravu úsekov rozkopávok vedených cez miestne komunikácie s asfaltovým povrchom musí upraviť v celej dĺžke rozkopávok a v celej šírke komunikácie.
Aj prípade ostatných ulíc má stavebník povinnosť po ukončení prác uviesť pozemky a komunikácie do pôvodného a nepoškodeného stavu s dôrazom na plynulosť a bezbariérovosť komunikácií a povrchov.
Zamestnanci odd. výstavby, ÚP, dopravy a OŽP po ohlásení ukončenia stavby komunikácie skontrolujú. V prípade nedodržania ustanovení zo stavebného povolenia, stavbu nepreberú a dodávateľ musí komunikáciu opraviť.

tím oddelenia komunikácie a marketingu
21. máj 2020

Marian

Takze mesto vedelo, ze ta rekonstrukcia plynoveho potrubia bude. SPP tak isto vedelo, ze ta rekonstrukcia bude. A aj napriek tomu sa cesty zrekonstruovali. Teraz sa tie ulice zase rozkopu a nasledne budu zase rok, mozno dva v takom stave, nakolko poda v mieste vykopu musi sadnut, aby sa mohol urobit novy asfaltovy povrch. Dobre, viem ze to SPP zase da do povodneho stavu, len mi vysvetlite naco sa robila ta rekonstrukcia? Kvoli jednemu, alebo dvom rokom co boli tie cesty v poriadku? Ked tie cesty v okoli M.Krssakovej boli v dezolatnom stave 30 rokov a mozno aj viac, tak ten rok, ci dva by to uz bolo vydrzalo. Kazdy ma svoju pravdu, aj mesto, aj SPP, ale v konecnom dosledku je to cele aj tak na hlavu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania