Problém so psíčkarmi

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Klaudia Goncalves 17. apríla 2013

Situácia so psíčkarmi je neúnosná v parku na Dilongovej ulici a nielen tam. Má slúžiť ľudom a nie zvieratám na vyprázdňovanie. Každý deň sa snažím vychovávať negramotných psíčkarov, upozorním slušne, nech si výkaly po svojom psovi zodvihnú, veď vidia ,že park je plný detí. Jediná reakcia je ľahostajnosť, ignorácia a preto po vzoru veľkých miest ,ako Viedeň, Praha..atď žiadame, aby mestská polícia odparkovala autá a vyšla do ulíc a parkov pešo a špiniteľom začala udeľovať mastné pokuty, nič iné na ľudí, ktorí nedisponujú základnou slušnosťou totiž neplatí. Pritom vedľa majú výbeh pre psov, ktorého údržba je financovaná mestom, môžu vodiť psov tam.

19. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, MsZ v Hlohovci schválilo dňa 8.9.2011 VZN č. 120/2011 o niektorých podmienkach držania psov na území mesta. Osobitná pozornosť bola venovaná časti, v ktorej bola stanovená povinnosť občana mať pri sebe sáčok alebo inú pomôcku na odstránenie exkrementov a touto sa preukázať pri kontrole MsP. Túto časť VZN na základe protestu prokurátora MsZ zrušilo. Napriek tomu Mestská polícia venuje zvýšenú pozornosť vodeniu psov a kontrole povinnosti odstraňovať exkrementy. Na základe Vášho podnetu už dnes ráno MsP vykonala kontrolu parku na Dilongovej ul. a bude i naďalej venovať zvýšenú pozornosť tejto lokalite pravidelne i počas popoludňajších a večerných hodín. Pri kontrolách bude kladený dôraz na dodržiavanie ustanovenia zákona č. 282/2002 Z. z. , najmä vodenie psa na vôdzke, jeho označenie známkou a odstraňovanie jeho výkalov.
Podotýkam, že práve v tejto lokalite boli vytvorené podmienky pre venčenie psov, pretože je tu vybudovaný výbeh pre psov, kde možno psa venčiť i bez vôdzky a tieto priestory sú pravidelne čistené.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
19. apríl 2013

Klaudia Goncalves

Nerozumiem protestu prokurátora ohľadom všeobecného záväzného nariadenia a následovnému zrušeniu povinnosti nosiť sáčky na exkrementy! Kto je ten prokurátor? Jemu tá špina nevadí? Aká je výška pokuty, ktorú môžu mestskí policajti udeliť nevychovanému psíčkarovi? Čo môžeme ako obyvatelia tohto mesta urobiť preto,aby vošlo VZN opäť do platnosti v jeho plnom znení? My sme mesto a mesto tu má byť pre nás a žiadny jeden prokurátor nemá čo spochybnovať všeobecnú vôľu žiť v čistom prostredí! Ďalej by ma zaujímalo, ako konkrétne venujú mestskí policajti zvýšenú pozornosť problému, tak že prejdú okolo na aute tridsiatkou? V parku trávime celé dni a nikdy som ich tam hliadkovať nevidela. Tiež mám záujem dozvedieť sa konkrétne výsledky a čísla: Koľko pokút od začiatku roku policajti psíčkarom udelili? Výbeh pre psov je fajn vec a ľudia ho využívajú, nás ale trápia tí, ktorí so svojimi psami prechádzajú parkom a ostávajú tu po nich exkrementy ich psov, do ktorých padajú naše deti!
20. apríl 2013

Klaudia Goncalves

Dnes som videla mestskích policajtov v parku. Zmena k lepšiemu.
08. máj 2013

Karol Surowski

takáto diskusia by sa mala otvoriť vo všetkých mestách...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania