"Krátery" na Kostolnom námestí

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

V riešení
meno
Matúš Švirloch 15. júna 2012

Kostolné námestie pripomína mesačnú krajinu plnú kráterov (po daždi naplnených vodou).

1. Nepekná vizitka pre mesto pri jednej z najvzácnejších pamiatok - Bazilike sv. Kríža,

2. Nie príliš lákavý prvý kontakt návštevníka luxusného hotela Hviezdoslav (ktorý má z Kostolného námestia zadný vchod a parkovisko) s mestom.

26. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Pre rekonštrukciu priestoru okolo rímskokatolíckeho kostola bola v roku 2010 spracovaná projektová dokumentácia stavby "Rekonštrukcia a modernizácia Kostolného námestia v meste Kežmarok", na ktorú bolo vydané stavebné povolenie. Avšak vzhľadom na zmenenú finančnú situáciu, nebolo možné stavbu v plánovanom termíne realizovať a jej realizácia nie je zahrnutá ani v rozpočte mesta pre rok 2012.
V súčasnej dobe mesto Kežmarok cestou správcu komunikácií Technické služby, s.r.o. Kežmarok zabezpečuje nevyhnutné opravy poklesnutých miest na uvedenej komunikácii za účelom zlepšenia prejazdnosti v danej lokalite.
V polovici júna bola v uvedenej lokalite aj obmedzená doprava a to doplnením zvislého dopravného značenia, ktorá taktiež prispievala k poškodzovaniu a narušeniu povrchu komunikácie a okolitého priestoru.
14. júl 2012

sk.kk

Ked sme uz u toho luxusneho hotela, ked mu zalezi na tom, aky dojem zanecha na navstevnikoch namestie, tak preco pri vystavbe nebrali majitelia ohlad aj na prijazdove cesty a parkovacie miesta... ?!?
23. júl 2012

kk moje

a co takto cirkev keby prispela ?
24. júl 2012

Odkaz pre starostu - Kežmarok

"Nevyhnutné opravy poklesnutých miest na uvedenej komunikácii za účelom zlepšenia prejazdnosti v danej lokalite" - 1
24. júl 2012

Odkaz pre starostu - Kežmarok

"Nevyhnutné opravy poklesnutých miest na uvedenej komunikácii za účelom zlepšenia prejazdnosti v danej lokalite" - 2
24. júl 2012

Odkaz pre starostu

Nevyhnutné úpravy, ktoré boli sľúbené sú vykonané. Dajte nám vedieť, či to pomohlo, keď tam naprší a keď tam pár týždňov budú chodiť autá. Sú tieto úpravy pre vyriešenie problému dostatočné? Hlasujte, píšte, dajte vedieť. Tešíme sa na ďalšiu diskusiu a nové podnety.
12. august 2012

Odkaz pre starostu

Hlasujúci drvivou väčšinou rozhodli, že opatrenia, ktoré boli urobené pre vyriešenie tohto podnetu neboli dostatočné, preto tento podnet zaraďujeme medzi Neriešené.
24. január 2020

Odpoveď samosprávy

Pre rekonštrukciu priestoru okolo rímskokatolíckeho kostola bola v roku 2010 spracovaná projektová dokumentácia stavby "Rekonštrukcia a modernizácia Kostolného námestia v meste Kežmarok", na ktorú bolo vydané stavebné povolenie. Avšak vzhľadom na zmenenú finančnú situáciu, nebolo možné stavbu v plánovanom termíne realizovať a jej realizácia nie je zahrnutá ani v rozpočte mesta pre rok 2012. V súčastnosti pripravujeme aktualizáciu dokumentácie s plánovanou následnou realizáciou, cca. v roku 2021-2022. Úpravu výtlkov priebežne zabezpečujú VPS mesta Kežmarok.
12. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
opravy menšieho charakteru zabezpečuje správca Verejnoprospešné služby mesta Kežmarok. Na komplexnú rekonštrukciu Kostolného námestia je spracovaná projektová dokumentácia z roku 2008 , ktorá sa v súčasnosti aktualizuje. Následne by mala byť rekonštrukcia daná do plánu na realizáciu. Závisí od finančných možností mesta, či sa z rekonštrukciou začne ešte v roku 2021, alebo až nasledujúcich.

Mgr. Patrícia Rozgonyiová
oddelenie komunikácie a propagácie
21. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zasielame odpoveď na podnet z oddelenia prípravy investícií MsÚ Kežmarok:

Mesto Kežmarok, má v súčasnosti pripravenú projektovú dokumentáciu pre rekonštrukciu celého kostolného námestia spolu s Novou ulicou. Dokumentácie je momentálne v stavebnom konaní. Po vydaní stavebného povolenia bude mesto Kežmarok hľadať financie na začatie prác komplexnej rekonštrukcie.

PhDr. Mgr. Ondrej Miškovič, LL.M.
úsek komunikácie a propagácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania