Prechod cez cestu

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 31. augusta 2012

Občan, ktorý chce a mal by rešpektovať zákony a dopravné predpisy, ak chce prejsť cez vozovku z ulice Garbiarska na ulicu Možiarska, napr. do obchodu Severka mal by ísť na najbližší prechod pre chodcov. Tento však je pri VšZ poisťovni (čo je asi 200m) a na druhej strane pri autobusovej zastávke Sever, pri benzínovom čerpadle (čo je cca 200 m). Ak už občan bývajúci na Garbiarskej ulici, alebo prichádzajúci zo Starého trhu chce ísť do Severky, má smolu. Bez toho, aby porušil predpisy, sa na druhú stranu nedostane.A tak ľudia pobehujú po ceste ako im príde a kde chcú. Nebolo by zahodno prehodnotiť túto situáciu?

Mesto celkovo akosi rezignovalo na vodorovné dopravné značenie na mestských komunikáciách. Je nevýrazné, opotrebované, retardéry zmizli...

07. september 2012

Odpoveď samosprávy

Vodorovné dopravné značenia na miestnych komunikáciách boli obnovované v mesiacoch máj a jún. Retardéry na ulici Garbiarskej boli demontované na základe požiadavky občanov z ulice Garbiarska zaslanej Mestu Kežmarok formou petície. Dopravné predpisy riešia prechádzanie chodcov cez vozovku ale možnosť zriadenia prechodu pre chodcov v blízkosti Severky preveríme.

Ing. Eva Kelbelová, vedúca odd.

Doplnenie odpovede samosprávy (18. 9. 2012):
Na základe prerokovania a odsúhlasenia návrhu na zriadenie prechodu s dopravným inšpektorátom, v termíne do konca septembra zriadime medzi ulicou Garbiarskou a Možiarskou smerom k Severke prechod pre chodcov.

Ing. Eva Kelbelová, vedúca oddelenia
08. september 2012

Kezmarcan

Vyhovorky az kym sa niekomu nieco nestane mesto ma svojich obyvatelov na haku
23. november 2012

Odkaz pre starostu - Kežmarok

Prechod cez cestu pri Severke je urobený, dokonca pri ňom vznikol namiesto schodíkov aj bezbariérový prístup k nákupnému centru.
23. november 2012

Odkaz pre starostu - Kežmarok

nový prechod cez cestu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania