Ukrajinská-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Vyriešený

Dobrý deň pán starosta Tomko, viem, že niektoré podnety nie je ľahké vyriešiť ľahko alebo rýchlo. Naozaj to chápem. Napriek tomu sa chcem aspoň opýtať, či Vy resp. Mestská časť nejako rieši špinu, blato resp. obrovské množstvo prachu na ceste na zákrute pri šrotovisku na hlavnom cestnom ťahu, v okolí križovatky Golianova-Ukrajinská. Keď tam prejde kamión alebo autobus zdvihne sa vždy obrovský kúdol prachu. Nechápem, že si to nikto nevšíma, že to nikomu nevadí… Zhoršilo sa to hlavne počas posledných 2 mesiacov. Podľa mňa blato (a následne potom prach) vynášajú na hlavnú cestu hlavne nákladné vozidlá prichádzajúce po nespevnenej zablatenej a špinavej ceste od skládky odpadov. Prosím Vás skontaktujte sa s majiteľom/správcom tejto cesty resp. pozemku a povedzte mu, že podstatne zhoršuje ovzdušie obyvateľom najbližších ulíc a všetkým motoristom/cestujúcim idúcim po tejto ceste. Ak to nepomôže, prosím pravidelne kontaktujte políciu v mene nás, obyvateľov mestskej časti Krásna, ako aj podnikateľov v tejto MČ, aby aspoň občas kontrolovala vozidlá porušujúce zákon znečisťovaním vozovky na tomto úseku. Prosím kontaktujte Inšpekciu životného prostredia a informujte ich o nelegálnom zdroji znečisťovania ovzdušia. Ďakujem Vám za Vašu pomoc.

18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Znečistenie tejto komunikácie je neustále sa opakujúci problém. Napriek skutočnosti, že komunikácia je vo vlastníctve Mesta Košice, MČ podľa kapacitných možností zabezpečuje čistenie lokality prostredníctvom verejnoprospešných pracovníkov. V prípade zvýšeného znečistenia, pravidelne informujeme Mesto Košice a Životné prostredie Okresného úradu Košice. Mestskú políciu je potrebné kontaktovať ihneď pri prejazde vozidlami, prípadne vyhotoviť fotodokumentáciu. MČ a MP dodatočne nemá možnosť určiť pôvodcu znečistenia a čistenie následne zabezpečuje Mesto alebo MČ zo svojho rozpočtu.
Vzhľadom na znečistenie lokality, MČ plánuje v najbližších týždňoch brigádu na jej vypratanie. Aj napriek územnej príslušnosti vzhľadom na vlastníctvo komunikácie, zodpovedným subjektom tohto podnetu je Mesto Košice.
Kto? MÚ MČ Košice - Krásna, Mesto Košice
Kedy? do dvoch týždňov

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna
22. október 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská časť zabezpečila vyčistenie lokality od biologického a nezákonne umiestneného odpadu mimo komunikácie. Zodpovednosť za podnet presunieme na vlastníka komunikácie Mesto Košice.
Kto? Mesto Košice

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania