Ul. Záhradná-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Vyriešený
meno
Zdenka 12. mája 2020

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať v mene chatárov od Hacka, kde majú dávať odpad. Napriek tomu, že platíme za odpad, či už Krasňania alebo aj obyvatelia iných miest, nie sú k dispozícii kontajnery. Odpad triedime a keď ho chceme vysypať napr. do Kalinova, tak nás miestni osočujú, že prečo im to tam chatári hádžu. Okrem toho, kontajnery na separovaný odpad sú preplnené. Ešte sa chcem opýtať čo s odpadom, ktorý sme začali zbierať vo voľnej prírode.
Ďakujem za odpoveď

19. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na problém s komunálnym odpad v mestskej časti Kalinov, záhradkárska osada u Hackov sa dlhodobo hľadá varianta, ktorá by zabezpečila odvoz komunálneho odpadu. V minulosti sa toto riešilo umiestnením veľkoobjemového kontajnera, ktorý využívali iní obyvatelia mesta na uskladnenie ich odpadu. V najbližších dňoch by mala byť umiestnená 1100 l nádoba v areáli záhradkárskej osady, ktorá sa bude zamykať a bude slúžiť všetkých záhradkárom tejto osady a obyvateľom osady u Hackov. Priestor záhradkárskej osady by bolo dobré z Vašej strany uzatvárať aby slúžil len pre Vaše potreby, aby to nevyužívali iní obyvatelia, ktorí tam vozia odpad.
Iní odpad (papier, železo, biela technika) treba umiestňovať do zberného dvora. Plasty treba uskladňovať do plastových vrieť, bezpečne uzatvoriť a pracovníci mestského podniku tento odpad budú likvidovať.

Jaroslav Pagáč
19. máj 2020

Zdenka

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a promptné riešenie problému. Kontajner už je na mieste.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania