Znečistené chodníky a parkovisko - dozreté ovocie

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Roland Beláni 06. augusta 2017

Dobrý deň, prosím o zabezpečenie vyčistenia chodníkov, parkoviska a priľahlej zelene od dozrievajúceho ovocia, slivky ktoré sú vysadené na uliciach Kyjevská a Kpt.Nálepku. Neporiadok a špina z tohto dozretého ovocia, ktoré hnije na zemi obťažuje všetkých obyvateľov týchto ulíc každý rok už vyše dvadsať rokov. Zároveň žiadam o zaplánovanie radikálneho rezu týchto drevín po skončení vegetačného obdobia, aby sa predišlo nadmernej úrode v nasledujúcom roku. Posledné ošetrenie týchto drevín bolo v roku 2014. Ďakujem pekne za promtné riešenie vyčistenia.

07. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Ul. Kpt. Nálepku bola pozametaná dňa 7.8.2017 a Kyjevská ul. bude pozametaná 8.8.2017 prostredníctvom aktivačných pracovníkov. V čase dozrievania plodov okrasnej slivky sa budú zametať chodníky 2 - 3x týždenne .




ref. aktivačných činností
08. august 2017

Odpoveď samosprávy

opadané plody slivky okrasnej boli vyzametané dňa 7.8.2017

ref. aktivačných činností
11. september 2017

Roland Beláni

Dobrý deň, prísľub (viď. odpoveď dolu) o čistení znečistených chodníkov cca 2 x do týždňa nie je vôbec dodržiavaný. Žiadam Vás o dôslednosť a kontrolu pracovníkov, ktorí to majú čistiť. Evidentne si svoje povinnosti neplnia ! Vďaka za riešenie.

PS: kedy budú tieto dreviny prerezané? Na to sme zatiaľ nedostali odpoveď.
29. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetné okrasné dreviny druhu Prunus cerasifera/ Prunus cerasifera ´Nigra´ budú upravené rezom vo vhodnom termíne pre rez živých konárov listnatých druhov drevín, t. j. vo vegetačnom období - apríl 2018, a to tak, aby nedošlo k ich poškodeniu, príp. odumretiu a bola dodržaná vyhláška MŽP č. 24/2003 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny. Týmto zásahom sa len čiastočne eliminuje ich rodivosť, preto zabezpečíme v období zrelosti plodov pravidelné čistenie komunikácií.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice


29. september 2017

Odpoveď samosprávy

Opadané slivky boli pozametané.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice


11. marec 2018

Roland Beláni

Dobrý deň,
v predstihu aby sa nepremeškal vhodný termín pripomínam záväzok MsÚ Levice z 29.9.2017 (viď.odpoveď samosprávy dolu) zrealizovať výrazný rez drevín na uliciach Kyjevská a Kpt.Nálepku, tak aby sme predišli znečisťovaniu okolia z nadchádzajúcej úrody. Vopred ďakujem za potvrdenie prác.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania