Dopravná-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
Barbora Letková 01. júla 2019

Prosím Vás v mene všetkých obyvateľov Dopravnej 5 o odstránenie smetiaku na oblečenie alebo teda zberného košu. Naši spoluobčania ho neustale vyhadzujú a "bordel" nielen z tohto smetiaku ale jemu podobnému máme po celom okolí, neustále. Ďakujeme

02. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Kto? odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice

MsÚ Levice
08. júl 2019

J. R. Oppenheimer

Pani Barborka, chápem Vaše rozhorčenie z bordelu okolo kontajnera na obuv a oblečenie, ale kde potom majú byť tieto schránky umiestnené????? Je to charitatívna záležitosť veľmi ľahko (blízko) dostupná pre slušných obyvateľov, ktorý chcú aspoň takýmto spôsobom – darmi pomôcť sociálne odkázaným ľuďom v núdzi. Nemyslíte si, že je to skôr problém Mestskej polície a chabej pochôdzkovej činnosti a teda kontroly zo strany Mestského magistrátu? Možno výrobca (prevádzkovateľ) týchto zariadení by mohol niečo technicky vymyslieť aby sa tam nevedeli dostať žiadne osoby (ani malé deti) a vyberať odevy.
09. júl 2019

Barbora Letková

Prevádzkovateľa týchto služieb sa kontaktovať nedá, skúšali sme to a nakoniec sme sa dopatrali, že neexistuje. Tymto pádom ak chce darovať slušný občan oblečenie ČERVENÝ KRÍŽ ich veľmi rád prijme.
10. júl 2019

J. R. Oppenheimer

Ale no! :-) EXISTUJE! Nevedeli ste sa dopátrať na prevádzkovateľa týchto zberných zariadení? Ako veľmi ste sa snažili? Mestský Úrad musí vydať povolenie na umiestnenie takýchto kontajnerov na území mesta Levice (aj keby to išlo cez 3. osobu ako napr. VIALLE v podobe pridruženej – terciárnej podnikateľskej činnosti)!!!! Slabá kontrola (pochôdzková činnosť) MsP Vám nevadí? SČK predsa nie je v blízkosti – dostupný obyvateľom bez auta hoc komu a hoc kedy ;-)
21. júl 2019

Palo

Pán J. R. Oppenheimer: Prevadzkovatel podla informacii aj z inych miest zanikol a o vyvoz nadob zjavne nikto nejavi zaujem (okrem romskych spoluobcanov- ti ho vyberaju pravidelne a to co sa im nepaci nechaju jednoducho pohadzane na zemi okolo kontajnera- nebudu predsa po sebe upratovat?! ale to je logicke, kedze tuto cinnost este nikdy nevykonavali).
A prepacte ale aka pochodzkova cinnost MsP? Este som ich okrem rozdavania pokut za parkovanie nevidel, ono totiz robit poriadky s asocialmi asi nie je az taky lukrativny job. A volat v tychto pripadoch zakazdym 159 tak nerobim cele dni asi nic ine, lebo ich sem chodi ako hadov z osad po celom okrese, cize v okoli stanice su najazdy v podstate nonstop cele dni, a kym pride hliadka uz su davno niekde inde.
22. júl 2019

J. R. Oppenheimer

Pán Palo, v podstate máte pravdu vo všetkom! Ale keď prevádzkovateľ spomínaných nádob už zanikol, tak je tučnou povinnosťou MsÚ ich zlikvidovať na vlastné náklady a potom sa snažiť súdnou cestou vymôcť útraty na ich odstránenie! (aj keď to bude asi nemožné - iná cesta neexistuje). Popr. by si ich mal Magistrát privlastniť a prevádzkovať v spolupráci napr. s VIALLE alebo so SČK, či nejakou cirkvou (určite sa dá technicky vyriešiť aj problém kontajnerov, aby sa tam nezmestila žiadna osoba - ani malé deti a aby sa nedali odtiaľ vyťahovať veci).
22. júl 2019

Palo

Stačilo by vybudovať uzamykateľné stojiská pre kontajnery, pretože toto nie je problém iba spomínaného zberného kontajnera na oblečenie ale všetkých kontajnerov vrátane tých na triedený odpad. Skrátka nakupovať sem chodia asi všetci čo idú okolo a rozvlákajú to potom všade po okolí kde si to preberajú.
A to nehovorím ešte o tom že si to tu ľudia z okolitých dedín alebo firmy pomýlili so zberným dvorom, bežne tu totiž zastaví niekto kto naloží zo dva plné kontajnery a zmizne. Ale vyslovene toto mi zase žily netrhá, lebo viem že to aspoň neskončí niekde na okraji cesty niekde v lese. Ale aj toto by sa dalo nejako riešiť.
16. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nesúhlasíme s odstránením zbernej nádoby na šatstvo, ktoré slúži aj pre širšie okolie. Ani po viacnásobnej kontrole nebolo zistené umiestnenie šatstva mimo nádoby. Budeme robiť častejšie obhliadky uvedených kontajnerov a v prípade potreby zabezpečíme nápravu.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
10. september 2019

Kiara

Asi nekontrolujete v spravnych casoch pretoze je to tu katastrofa. Takto to vyzera aktualne.
10. september 2019

Barbora Letková

Aj ja mám zopár foto namatkovych.. len to nemám kedy pridávať.
10. september 2019

Kiara

Foto po necelej hodine, uz to bolo roztahane, rano to bude vsade
10. september 2019

Barbora Letková

A takto to zhruba vyzerá v okolí.
10. september 2019

Kiara

Naozaj krasna vizitka mesta, kedze je to v blizkosti autobusovej a zeleznicnej stanice a denne sa tu premelie naozaj velke mnozstvo ludi...
18. september 2019

Barbora Letková

Prikladám znova foto z dnešného dňa. Nemusíme sa baviť, že ten tmavozeleny smetiak je na sklo...
18. september 2019

Barbora Letková

Môžem to tu spamovat každý deň. A to nefotim okolie pod naším barakom kde to títo "ludia" rozhadzujú.
19. september 2019

Katarina Pomothyova

Dopravná-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Preplneny kontajner na šatstvo na Dopravnej 5. Z tohto kontajnera je neustaly neporiadok, napriek prislubu mesta, ze budu prebiehať castejsie kontroly sa nic nezmenilo a ak nie je preplneny tak z neho vyhadzuju oblecenie vyberaci kontajnerov. Ziadame o napravu a odstranenie kontajnera. Okrem ineho nachadza sa v blízkosti autobusovej a zeleznicnej stanice, denne je tu velky pohyb ludi a cudujem sa, ze mestu neprekáža tento neporiadok.
19. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. september 2019

*pt*

arogancia MsU uz nepozna medze ..dufam, ze znovu napisu ze zvysia kontrolu a podnet uzamknu ako vyrieseny
17. november 2019

Iveta

Prehľad opakovaných podnetov Odkaz pre starostu ohľadom búd Ekocharity za rok 2019, v ktorých občania Levíc žiadajú o ich odstránenie nakoľko je z nich každodenne vyhádzaný obsah a neporiadok po celom meste. Nikto sa o ne nestará. Podľa informácií prevádzkovateľ zanikol. Podnety sú všetky v stave "V riešení". DOKEDY ?
20.3.2019 Lukáč Pastier. Ulica Saratovská.
1.7.2019 Barbora Letková. Ulica Dopravná.
2.9.2019 Iveta. Ulica M.R.Štefánika 15,17,19.
29.10.2019 Braňo. Ulica Poľná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania