Malé námestie, úprava cesty, nové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Anton 23. mája 2016

1/ Na Malom nám. je v ceste nezmyselný trojuholník trávy (vyznačený žltou farbou). Tento pozostatok hodný Kocúrkova vznikol z dôvodu, že cesta obchádzala strom. Strom však vyschol krátko po dokončení stavby bytového domu. Bolo by namieste urobiť tu rovnú cestu so všetkým, čo k tomu treba (zmeny v katastri nehnuteľností). Na tomto úseku sú spomaľovače, takže odpadá aj dôvod spomaliť premávku touto kľučkou.
2/ Vzhľadom na nedostatok parkovacích miest a že táto cesta je tu jednosmerná, navrhol by som zaviesť šikmé parkovanie. Teda namiesto súčasného pozdĺžneho státia rozšíriť parkovací priestor smerom k trávniku vpravo a vybudovať viac parkovacích miest šikmo v smere jazdy (ako je naznačené červenou farbou). Na trávnatú plochu navrhujem zasadiť nealergénne stromy a kríky vrátane lavičiek.

27. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Malacky je naklonené myšlienke vytvorenia nových parkovacích miest na Malom námestí. Keďže sa jedná o finančne náročnejšiu investíciu ako aj zásah do zelene a celkového vzhľadu námestia, je potrebné poznať názor obyvateľov. Po širšej diskusii bude možno prípadný projektový zámer zaradiť do plánu investícií mesta.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
29. júl 2016

Zastupca vlastnikov Male namesti

Dobrý deň,
na schôdzi vlastníkov bytového domu Malé námestie 5000 sme prediskutovali vyššie uvedený zámer a odhlasovali nasledovné: "Vlastníci bytového domu Malé námestie 5000 sa jednoznačne vyjadrili k tomuto pripravovanému zámeru záporne a nesúhlasia s úpravou a rozšírením parkovania na Malom námestí."
Dakujem, s pozdravom,
02. február 2018

Odpoveď samosprávy

Podnet bol prerokovaný na porade primátora a na základe nesúhlasného stanoviska zástupcov bytového domu bolo prijaté rozhodnutie o nevybudovaní parkoviska v zmysle Vášho podnetu.

Gabriela Bedard
MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania