Dopravné predpisy v Malackách - Záhorácka/Pribinova

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Vyriešený
meno
Mesto s dobrou adresou? 06. decembra 2016

Možnosť 1: podajte návrh na zmenu zákona o cestnej premávke (aby sa zosúladila denná prax v MA s legislatívou)
Možnosť 2: Pošlite ľudí ktorí zodpovedajú za dopravné značenie do autoškoly
Možnosť 3: Pošlite políciu do autoškoly
Možnosť 4: Vyznačte odbočovacie pruhy

V križovatke ZÁHORÁCKA/PRIBINOVA neexistujú priebežné a odbáčacie pruhy! Vozidlá prichádzajúce po hlavnej ceste (Záhoráckej), aj vozidlo odbáčajúce vľavo stoji na HLAVNEJ CESTE (nie v odbáčacom pruhu).
Nevadí nikomu, že vozidlá odbáčajúce z HLAVNEJ CESTY na vedlajšiu, musia ZO STRACHOM prechádzať križovatkou? Je to každodenná prax.
Palokrorý vodič vidí za pevnú prekážku.
Pan starosta, vy to dokzete?
Pan dopravny inzinier, pani z dopravnej komisie. Vy to dokazete? WAUOOOO.

06. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prikláňame sa k možnosti 5) poslať do autoškoly vodičov nerešpektujúcich pravidlá cestnej premávky.
Odbočovací pruh z priestorových dôvodov nie je možné vyznačiť. Jedná sa o štandardnú križovatku. Žiaľ, alebo možno našťastie, nemôže na každej križovatke stáť príslušník policajného zboru. Odporúčame dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

Matej Farkaš, MsÚ Malacky
06. december 2016

rodáčka

Super postreh. Hlavne vyznačiť pruhy na odbočovanie. Stačilo by, ak by tam občas vo špičke stál policajt a koordinoval premávku, prípadne naparil vodičom pokutu. Ľudia by si časom zvykli. V súčasnosti, kto ide po Záhoráckej v MA, je "pánom". Stále niekto volá po kruháči, ktorý nebude, ale dodržiavať predpisy akosi nemieni.
06. december 2016

rodáčka

ups, nevšimla som si odpoveď samosprávy o nemožnosti vyznačenia pruhov. No, za možnosťou prítomnosti policajtov si stojím. V centre MA nie je až tak veľa krízových križovatiek, aby tam občas nemohli byť.
06. december 2016

Mesto s dobrou adresou?

Problem neexistuje :).
Alebo, upravit taku upravu krizovatky, aby sa zamodzilo obiehaniu zprava?
Alebo, koncepcne zacat riesit dopravu, smer pohybu chodcov, rozmiestnenie bus stop. Hladat moznost usporiadat dopravny a verejny priestor tak, aby v nom bolo co najmenej problemov.
Alebo, pockame si na zazrak (na obchvat v roku 20xy), cim sa vsetko vyriesi. Aj zuby prestanu bolet :)
06. december 2016

Mesto s dobrou adresou?

A mate pravdu p. Farkas. Moznost 5 je spravna. Pozname to: do krizovatky smie vodic vojst iba vtedy, ak mu situacia za krizovatkou dovoluje pokracovat.
Obiehanie zprava.
Porusovanie dopravneho znacenia (zakaz odbocenia vlavo pri vyjazde z parkovisk na zahoracku).
Krizovatka pri Dolnom kostole ako kruhovy objazd (otacanie).
Co takto zacat napravno-vychovne lekcie vodicov? Ved, aj vchadzat na zeleznicne priecestie sa ludia naucili, az policia asistovala vodicom pri prejazde.
Tolerovanie priestupkov je rovnako vychovny prostriedok ako aj pokutovanie priestupkov. Tolerovanie vychovava ludi dopravne predpisy porusovat. Pokuta vychovava ludi predpisi dodrziavat.
Prvy sposob problem neriesi (naopak, z porusovania sa stava pravidlo). A ten druhy, ten riesi. Vy to dobre viete.
07. december 2016

Dagmar Tarabová

podobný problém vidím aj pri výjazde zo Sasinkovej (Okresná prokuratúra) k svetelnej križovatke a k Lidlu. Vodiči nechávajú priestor na obchádzanie áut v križovatke smerom do mesta, ako aj na otáčanie vozidiel na svetelnej križovatke, dokonca vytvárajú dva jazdné pruhy ( jeden na nadjazd a druhý k Lidlu). Kocúrkovo...
19. december 2016

vladimir

Táto križovatka je oveľa stresujúcejšia, než sa vám môže zdať. Býval som 12 rokov takmer nad ňou. Nielenže som videl, čo sa tam denne odohráva, ale bol som nútený ju denne používať. Už v dávnych dobách som navrhoval bývalému primátorovi, ešte keď sa riešila slávna križovatka pri Lindli, aby nielen tam, ale aj na pribinke a pri dolnom kostole vznikli kruhove objazdy. Tie by súčasne plnili aj funkciu spomalovačov pre rýchlikov s SPZ SE a tranzitné vozidlá. Nič zvláčtne, len štandard pre zahraničie, kde už svoju revolúciu automobilizmu zažili. Neskôr, keď som vozil každé ráno deti na juh do školy, začal som z čistého zúfalstva používať trasu cez 1. mája a ulicu Mládeže. Bolo to rýchlejšie ako sa zaradiť na Záhoráckej. Teraz už tam býva len moja nevládna matka. Každé jej naloženie a vyloženie je stres. Mysleli sme, že keď to Fabian dostavia, bude pokoj. Zdá sa, že sme sa tešili zbytočne.
V neposlednom rade ma prekvapujú majitelia bytov na cp 15 a 17. Den za dnom klesá hodnota ich bytov a včetci čušia (strata výhľadu, stály tieň, strata súkromia, ruch, parkovacie miesta).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania