Parkujúce autá brániace vo výhľade na hlavnú cestu

Zodpovednosť za riešenie: Malacky

Uzavretý
meno
Er 13. februára 2018

Autá parkujúce vpravo pozdĺž cesty denno-denne bránia vo výhľade pri vychádzaní z vedľajšej cesty na hlavnú ulicu Cestu Mládeže. A navyše, niekedy svojim nezmyselným parkovaním zasahujú priamo do výjazdu z vedľajšej cesty (!). Bolo by možné sem umiestniť zrkadlo? Chápem, že miesta na parkovanie je, ako všade, nedostatok, ale verím, že zrkadlom by sa tento úsek určite sprehľadnil. Ďakujem

14. február 2018

Martin

Akokolvek mozem sucitit s obyvatelmi ktory nemaju kde parkovat z danej lokality tak parkovanim v danej krizovatke porusuju zakon, pravidelne vidim hliadku mestskych policajtov aj statnych ktory prejdu okolo a priestupok neriesia. Uz to keby raz-dvakrat riesili priestupok dohovorom ked uz nie pokutou mozno by to primalo k zamysleniu danych obyvatelov k hladaniu lepsieho riesenia. Verim ze po jednej pokute by si tam uz nedovolil nikto tak bezohladne parkovat.
15. február 2018

Iris

Žiaľ, s takýmto bezcitným a bezcharakterným parkovaním sa aj ja stretávam denno-denne. A nie je to len parkovanie, ale aj správanie sa vodičov. Mnohí si demokraciu vysvetľujú po svojom, čo im umožňuje nielen ich povaha, ale aj skrývanie hlavy kompetentných do piesku pred touto skutočnosťou. Ani si nepamätám, kedy som naposledy videla kontrolné či poriadkové orgány vykonávať si svoju prácu. Motorových vozidiel nielen občanov s trvalým pobytom v Malackách je také množstvo a parkovacích miest tak zúfalo málo, že už dnes nám neostáva nič iné, len plakať nad rozliatym mliekom, pretože väčšina týchto problémov ostáva dlhoročne nepovšimnutá.
16. február 2018

Odpoveď samosprávy

Váš podnet bol odovzdaný mestskej polícii na riešenie a predloženie návrhu opatrení.

Gabriela Bedard
MsÚ
23. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská polícia vykonala na mieste šetrenie, pričom boli zistené nasledovné skutočnosti. Vozidlá sú odparkované mimo komunikácie na nespevnenej ploche. Výjazd zo dvora, kde sídlia rôzne firmy, nie je možné považovať za vedľajšiu cestu a samotné miesto napojenia na komunikáciu za križovatku. Vozidlá nezabraňujú vo výhľade v takom rozsahu, že by tvorili prekážku v cestnej premávke a parkujú v súlade so zákonom.



Tomáš Chmela
Vedúci oddelenia výkonu služby a objasňovania priestupkov
Mestská polícia Malacky
23. február 2018

Tom

Keď tento výjazd nie je považovaný za vedľajšiu cestu, tak kvôli čomu je popri hlavnej ceste na celej dĺžke novovyasfaltovanej časti milión dopravných značiek? Rovnaká dopravná značka je pri každom takomto vjazde a taktiež aj pri vjazdoch na všetky parkoviska pri bytovkách. Je tam neskutočne veľa zbytočných dopravných značiek. Vyzerá to otrasne. Pritom stačilo len pár s dodatkovou tabuľou ( dĺžka zákazu státia atď.)
15. marec 2018

Zdeno Bielik

Rád by som poznal myšlienkové pochody Martina, ktorý tak vrelo súcití s obyvateľmi ktorí nemajú kde parkovať, hlavne by ma zaujímalo akéže to zákony porušujú? Kde tam dotyčný vidí značku križovatky pri vychádzaní na Cestu mládeže a teda parkovanie v križovatke? Niektorým ľuďom už asi hrabe, pretože im nejaké auto zaparkované mimo vozovky zakrýva pohodlný výhľad a to, že niektoré prevádzky vo dvore otravujú svojou prevádzkou obyvateľov okolitých domov to je v poriadku. Možno by to chcelo len trošku sa nad sebou zamyslieť a nájsť v sebe trochu tolerancie a empatie s ostatnými ľuďmi a nevidieť len svoj úzky priezor.
19. marec 2018

Er

Značka križovatky? Je tam predsa značka "Daj prednosť v jazde", a teda vychádzanie z vedľajšej cesty na hlavnú. Čiže tiež celkom nerozumiem komentáru p. Chmelu, že sa nejedná o vedľajšiu cestu. Čo to potom akože je? Nepíšem ani v mene žiadneho zástupcu prevádzky vo dvore. Pán Bielik je asi jedným z parkujúcich v danej časti...Keď už ste vy natoľko empatický, skúste si z tej cesty (či čo to podľa pánov policajtov vlastne je?) ráno výjsť na hlavnú Cestu Mládeže, ten úsek je skutočne neprehľadný, tu sa nejedná o žiadny subjektívny "pohodlný výhľad". Naozaj nerozumiem, či je taký problém tam umiestniť jedno dopravné zrkadlo, ktoré by všetko vyriešilo. Kľudne si tam parkujte naďalej, pre mňa osobne je riešením sprehľadnenie úseku (čo by ale mali mať najmä v záujme páni dopravní či mestskí policajti).
19. marec 2018

Er

A ešte ak chcete, prikladám pohľad in situ. Naozaj odparkované vozidlo "nezabraňuje vo výhľade", však? A to svojim autom už riadne zasahujem do hlavnej Cesty Mládeže...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania